واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترويج آداب ملي اسلامي در قالب قصه/ جشنواره استاني قصه گويي در خراسان رضوي برگزار مي شود
مشهد - خبرگزاري مهر: مدير كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان خراسان رضوي گفت: در فضاي كنوني كه ارتباطات عاطفي و جايگاه تربيتي ديني كم رنگ شده قصه گويي سبب ترويج آداب ملي اسلامي مي شود.
راضيه باباخاني در گفتگو با خبرنگار مهر ابراز كرد: جشنواره قصه گويي در سه مرحله استاني، منطقه اي و كشوري برگزار مي شود.
وي عنوان كرد: اين جشنواره در مرحله استاني از شب يلدا با موضوع آزاد و با محوريت عاشورايي در استان خراسان رضوي شروع شده است ،كه برگزيدگان آن به مرحله منطقه اي راه مي يابند.
باباخاني افزود: سال قبل از جشنواره قصه گويي دو نفر از مربيان، خانم زهرا اكبر آبادي و آقاي اسماعيل عسگري به بخش كشوري راه يافتند.
فضاسازي به سبك خانه هاي قديمي همراه با كرسي
مدير كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان خراسان رضوي ابراز كر د: در اين جشنواره كه از همه شهرستان هاي استان در آن شركت كرده اند همراه قصه گويي مربيان به فضاسازي به سبك خانه هاي قديمي همراه با كرسي مي پردازند كه در تاثير گذاري قصه نقش بسزايي دارد.
باباخاني با اشاره به تلفيق موضوع شهادت امام حسين(ع) با شب يلدا ابراز كرد: در اين جشنواره از خيمه هاي عزاداري هم استفاده مي شود و نوعي فعاليت ادبي، هنري است كه به صورت يك فعاليت فرهنگي هم تعريف مي شود.
قصه گويي يك هنر و فن بيان زيبا است
وي اظهار كرد: قصه گويي يك هنر و فن بيان زيبا است كه اشراف داشتن به متن و توانايي كافي در اجرا از مزيت هاي فرد قصه گو محسوب مي شود.
مدير كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان خراسان رضوي افزود:فرد قصه گو بايد قصه اي را كه براي جشنواره اجرا مي كند حداقل 30 مرتبه در مراكز خوانده و فقط براي جشنواره آن را آماده نكرده باشد.
باباخاني عنوان كرد: براي اين جشنواره از مدارس دعوت مي شود تا دانش آموزان از فضاي احساسي و نقش موثر قصه بهره ببرند.
ارتباط عاطفي كودكان با آداب ملي و كهن ايراني
وي با اشاره به دوران كنوني، وجود بازي هاي پر خشونت و فضاي تهاجمي كه در اثر گسترش فرهنگ هاي غلط غربي در بين كودكان رواج يافته است عنوان كرد: قصه گويي باعث ارتباط عاطفي كودكان با آداب ملي و كهن ايراني مي شود.
باباخاني ابراز كرد: در فضاي كنوني كه ارتباطات عاطفي و جايگاه تربيتي ديني كم رنگ شده است قصه گويي سبب ترويج آداب اسلامي و واسطه تربيتي در مفاهيم ديني مي شود .
مدير كل كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان خراسان رضوي افزود: همان گونه كه در گذشته مفاهيم و اخلاق ديني در قالب قصه به كودكان منتقل مي شد امروزه هم مي توان در شرايط كنوني از قصه براي اين امر بهره برد.
كد خبر: 2202715
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۵ - ۱۰:۰۸
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]