واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير سابق شورايعالي امنيت ملي عراق:ايران روابط دوستي محكمي با عراق دارد/ رابطه تهران-بغداد «حياتي» است
دبير سابق شورايعالي امنيت ملي عراق با اشاره به نقش منفي كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس در كشورش، تأكيد كرد كه تهران روابط دوستي محكمي با بغداد دارد و رابطه بين آنها «حياتي» است.
«موفق الربيعي» دبير سابق شورايعالي امنيت ملي عراق در گفتوگو با شبكه خبري «الميادين»، نقش كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس در كشورش را «منفي» خواند و در پاسخ به سئوالي درباره كشورهايي كه نقش «مثبت» در كشورش بازي ميكنند؛ گفت: تعداد اين كشورها بسيار اندك است.
وي كه در برنامه «حوار الساعه» حضور پيدا كرده بود؛ در پاسخ به سئوالي درباره نقش جمهوري اسلامي ايران در عراق، اظهار داشت: ايران قبل از سال 2003 از معارضان (نظام بعث) حمايت كرد و نقش آن در زمينه حمايت از مخالفان بغداد (در زمان صدام حسين) چه در زمان جنگ هشت ساله و چه بعد از آن بسيار زياد بود. علاوه بر اين، تهران اولين كشوري بود كه به عراق جديد بعد از تحولات سال 2003 اعتراف كرد.
الربيعي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران بعد از سرنگوني نظام بعث، اولين كشوري بود كه وزير خارجه و رئيس جمهورش به بغداد سفر كردند؛ افزود: تهران روابط دوستي محكمي با برخي از جريانهاي سياسي فعال در روند سياسي عراق دارد كه از آن جمله ميتوان به «حزب دعوه»، مجلس اعلاي انقلاب اسلامي عراق، جريان صدر، برخي از جريانهاي سياسي اهل سنت و جريانهاي سياسي كردهاي عراق مانند اتحاديه ميهني كردستان اشاره كرد. ايران با شخصيتهاي عراقي مهمي ارتباط داشته و دارد؛ چه زماني كه قبلا در صف معارضان حضور داشتند و چه امروزه كه در روند سياسي به ايفاي نقش ميپردازند.
وي ميزان تبادل تجاري ايران و عراق را بيش از 10 ميليارد دلار خواند و در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه كدام يك از تهران و بغداد به ديگري نياز دارند؟؛ افزود: هر دو كشور به يكديگر نياز دارند. رابطه بين عراق و جمهوري اسلامي ايران، يك رابطه «حياتي» است و رابطه بين عراق و آمريكا يك رابطه «استراتژيك» است؛ اين دو رابطه هيچ كدام ديگري را لغو نميكند. يعني تحكيم روابط عراق با واشنگتن و رابطه بغداد با تهران يكديگر را نفي نميكنند و معتقدم كه نميتوان همسايه را تغيير داد. بنابراين ايران از امروز تا روز قيامت همسايه ما خواهد بود.
دبير سابق شورايعالي امنيت ملي عراق در پاسخ به سئوالي درباره مواضع سابق خود و انتقاداتي كه چند سال پيش درباره ايران بيان كرده بود؛ گفت: ايران كشور بزرگي است و جريانهاي مختلفي دارد. قبلا برخي از شبه نظاميان فعال در عراق از حمايت ايران برخوردار بودند ولي اين موضوع در حال حاضر كاملا متوقف شده است... پيوستن بسياري از شبه نظاميان مانند «جيش المهدي»، «نيروهاي صدر» و «نيروهاي بدر» به روند سياسي بغداد امر «بسيار خوبي» است. امروزه حتي مقاومت مسلحانه كه قبلا با شغالگران رويارويي ميكرد؛ نيز به روند سياسي بغداد پيوست.
وي در پاسخ به ادعاي برخيها مبني بر موافقت تهران با بقاي «نوري المالكي» در سمت نخست وزيري عراق براي يك دوره ديگر، گفت: تنها صندوقهاي رأي، نخست وزير را مشخص ميكنند. عراق جديد يك كشور دموكراتيك است كه آراي مردم روند آن را مشخص ميكنند.
الربيعي شانس نوري المالكي براي تصدي سمت نخست وزيري براي يك دوره ديگر را «خوب» توصيف كرد و افزود: هيچ طرف خارجي نميتواند براي تحولات داخلي ما تصميم بگيرد. اين افراد داخلي هستند كه سرنوشت خود را تعيين ميكنند. تعداد آراي رأي دهندگان تعيين كننده است.
انتهاي پيام/ص
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]