تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):هر كس به خدا توكل كند، مغلوب نشود و هر كس به خدا توسل جويد، شكست نخورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826203403




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران:ضرورت ارتقاء كيفي ساخت و ساز


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران:ضرورت ارتقاء كيفي ساخت و ساز
بهسازي و نوسازي بافت­هاي شهري به عنوان ضرورتي انكارناپذير در دستوركار دولت، برنامه­ريزان، سياست­گذاران و مديريت شهري قرار گرفته است پيچيدگي و مسائل مختلف اجراي برنامه­هاي اين سياست از يك سو و عدم هماهنگي و هم­سوئي نهادها و دستگاههاي دخيل از سوي ديگر باعث كندي فرايند تحقق اين برنامه­ها شده است.


به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت، بهسازي و نوسازي بافت­هاي شهري به عنوان ضرورتي انكارناپذير در دستوركار دولت، برنامه­ريزان، سياست­گذاران و مديريت شهري قرارگرفته است. پيچيدگي و مسائل مختلف اجراي برنامه­هاي اين سياست از يك سو و عدم هماهنگي و هم­سوئي نهادها و دستگاههاي دخيل از سوي ديگر باعث كندي فرايند تحقق اين برنامه­ها شده است.

علي­رغم همه مسائل، تاكنون عرصه­هاي وسيعي از شهرهايمان در چارچوب برنامه­هاي بهسازي و نوسازي شهري دچار دگرگوني­هاي كالبدي شده­اند. اين اقدامات چه به صورت نوسازي­هاي مردمي كه با حمايت دولت و شهرداري­ها توسط خود مالكان به اجرا رفته­اند و چه به صورت پروژه هاي مشاركتي با بخش خصوصي و حتي طرح ها و برنامه هائي كه راسا توسط دولت و شهرداري ها به اجرا گذاشته شده اند موجب دگرگوني­هاي گسترده­اي شده­است.

در يك بررسي تحليلي و نگاه­آسيب­شناسانه مي­توان به وضوح پائين بودن كيفيت ساخت و ساز، ناموزوني عناصر جديد در سازمان فضائي بافت موجود، عدم هماهنگي الگوهاي معماري به كار گرفته شده با بوم و شيوه­هاي رايج محلي و عدم انطباق ساختارهاي جديد با نيازها و الگوهاي رفتاري (فرهنگي – اجتماعي) ساكنان را در اين عرصه­هاي نوسازي شده مشاهده كرد.

اين در حالي است كه طي سه دهه گذشته مباحثي مختلفي پيرامون ارتقاء كيفيت ساخت و ساز و تقويت اعتلاي الگوهاي مناسب در چارچوب اصول و مباني معماري و شهرسازي ايراني – اسلامي مطرح و برنامه‌ها و پژوهش هاي متعددي نيز به اين مقوله پرداخته­اند. پيرو رهنمودهاي مقام معظم رهبري در مورد ضرورت رعايت اصول و ارزش هاي اسلامي در طرح هاي شهرسازي و معماري و همچنين تأكيد معظم له در بندهاي 10 و 12 منشور اقامه نماز، در تاريخ 2/7/1375 خورشيدي بنا به پيشنهاد وزارت مسكن و شهرسازي، شوراي عالي شهرسازي و معماري وقت كشور تصويب و مقرر نمود حوزه معاونت شهرسازي و معماري وزارت مسكن و شهرسازي مطالعه مستمر درباره شهرها و معماري اسلامي گذشته و حال ايران و جهان به منظور دسترسي به اصول و ارزش‌هاي حاكم بر ساختار آنها و تطبيق اين اصول با دانش نوين بشري و دستيابي به ارزش ها و اصول طراحي جديد شهري و معماري به انجام رساند و ظرف همان سال (1375) اصول و ضوابط طراحي شهري و همچنين اصول ضوابط معماري ساخت و ساز بناها براساس معيارها و ارزش هاي اسلامي با هدف رشد و اعتلاي طراحي شهري و معماري اسلامي و ايراني تهيه و به تصويب شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران برسد. در بند ب ماده 137 فصل عمران شهري و توسعه و عمران روستايي قانون برنامه سوم توسعه ، بند الف ماده 30 و همچنين بخش چهارم (صيانت از هويت و فرهنگ اسلامي _ ايراني) قانون برنامه چهارم توسعهاقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران (متاني، 1386)، ماده‌ 2 قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان مصوب 1374 (تقويت و توسعه فرهنگ و ارزشهاي اسلامي در معماري و شهرسازي) با تاكيد بر تشكيل كميسيون‌ معماري و طراحي شهري بر يافتن راهكارهايي براي رعايت اصول و ارزش‌هاي معماري و شهرسازي ايران تاكيد شده است (وزارت مسكن و شهرسازي، 1374). با ابلاغ سياست‌هاي كلي نظام در بخش شهرسازي توسط مقام معظم رهبري (بند 2 "تعيين ابعاد كالبدي شهرها در گسترش افقي و عمودي با تاكيد بر هويت ايراني اسلامي و با رعايت ملاحظات فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، امنيتي، حقوق همسايگي و امكانات زيربنايي والزامات زيست‌محيطي و اقليمي" و بند 8 "رعايت هويت تاريخي و معنوي شهرها در توسعه و بهسازي محيط شهري بويژه شهرهايي ازقبيل قم و مشهد") و همچنين مصوبه اخير مجلس محترم شوراي اسلامي در مورد تدوين ضوابط و مقررات و ترويج الگوهاي معماري و شهرسازي اسلامي ـ ايراني، موضوع تبيين اصول و تدوين قواعدي براي ساماندهي منظر شهري و ارتقاء كيفي نظام ساخت و ساز در كشور با تاكيد بر هويت بخشي به سيما و كالبد شهرها و روستاهاي كشور و انطباق مشخصات كليه ساختمانهاي مسكوني و غير مسكوني كشور با ويژگي هاي فرهنگ معماري و شهرسازي ايراني _ اسلامي (بومي) و رعايت اصول و ضوابط مربوطه در نماسازي و طراحي شهري و روستايي كشور و جلوگيري از تخريب ساختمانها و نماهاي باارزش در شهرها و همچنين حفظ و گسترش فرهنگ معماري و شهرسازي مورد توجه ويژه قرار گرفته است.

اگر چه اسناد و مصوبات فوق همواره بر ارتقاء كيفيت و اعتلاي ارزشهاي غني و نهفته در فرهنگ معماري و شهرسازي ملي و اسلامي تاكيد داشته­اند اما متاسفانه عوامل متعدد بويژه نيروي بازار زمين و املاك و ارجحيت ارزش مبادله به ارزش استفاده موجب تنزل كيفيت ساخت و ساز بويژه در محدوده­هاي تحت برنامه­هاي بهسازي و نوسازي شده است. اگر چه نزول كيفيت ساخت و ساز و الگوهاي نامناسب رايج همه عرصه­هاي شهري را در برگرفته، اما از آنجا كه تحقق برنامه­هاي بهسازي و نوسازي شهري مستلزم منابع و تلاش­هاي بيشماري نسبت به ساير عرصه­هاي شهري است ضروري مي­نمايد توجه ويژه­اي به ارتقاء كيفيت در اين برنامه­ها صورت پذيرد.

شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران، به عنوان نهاد تخصصي دولت در امر راهبري و سياستگذاري فرايند بازآفريني مناطق هدف برنامه­هاي بهسازي و نوسازي شهري موظف به ارائه الگوهاي مناسب و ترويج و اعتلاي ميراث ارزشمند شهرسازي و معماري گذشته و پاسداري از ارزش­هاي شهرسازي و معماري ملي و اسلامي است. لذا با توجه به اهميت موضوع سياستي تحت عنوان الگوسازي را در دستور كار خود قرار داده است.

الگو سازي به مجموعه طرح ها و برنامه هايي اطلاق مي گردد كه با هدف ارائه يك مدل يا نمونه اي مناسب زمينه هاي اجراي كمي و كيفي برنامه هاي بهسازي و نوسازي را فراهم و فرايند اجراي اقدامات توسط مردم، سرمايه­گذاران، سازندگان ، سايرنهادها و سازمانهاي ذي مدخل راتسريع و تسهيل نمايد .دراين مجموعه طرح ها و برنامه ها به دو دسته موضوعي و موضعي تقسيم مي شوند. الگو سازي موضوعي به مجموعه اقداماتي اطلاق مي­گردد كه با ارائه مدل ها ، چارچوب هاي اجرايي ، گردش كارها، نهاد سازي و برنامه آموزشي، الگويي براي تداوم موضوع فراهم كند و نمونه اي مناسب به مخاطبان ارائه نمايند. الگو سازي موضعي نيز به مجموعه طرح ها و پروژه هاي اجرايي اطلاق مي گردد كه با هدف ارائه يك نمونه مناسب منطبق بر مباني معماري ايراني ، بومي و اسلامي، با درنظر گرفتن تمامي عوامل فرهنگي، اجتماعي و بر اساس ضوابط و مقررات طرح هاي بهسازي و نوسازي و رعايت استانداردها و مشخصات فني، دستور العمل ها و آيين نامه­هاي مصوب با بهره گيري از فن­آوري­هاي نوين (روش ساخت سريع ، ارزان ، مقاوم ،سبك ، حتي هوشمند ) در حوزه هاي مداخله در بافت تعريف، طراحي و به اجرا در آيند تا در نهايت با اجراي آن نمونه و الگويي مناسب شكل گرفته و بدين ترتيب بستري براي هدايت بيشتر ذهن­هاي خلاق و داراي قابليت تاثيرپذيري براي تكرار چنين نمونه اي فراهم شود .اين اقدامات واجد ويژگي هاي ذيل هستند :

1-تحقق پذير با قابليت تعميم توسط مردم

2-زمينه­گرا و داراي هويت متناسب با شرايط اقليمي ، فرهنگي و بومي هر منطقه و محل

3-منطبق با كيفيت استاندارد ساخت اصول فني مندرج در آيين نامه ها

4-قابليت پذيرش و استقبال از سوي مردم ( مطلوبيت اجتماعي و رضايت مندي ساكنان )

5-داراي خلاقيت و نوآوري به ويژه در به كارگيري تكنولوژي هاي نوين

6-داراي توجيه اقتصادي و متناسب باسطح درآمد ساكنان

7-قابليت اجرا و بهره برداري در حداقل زمان ممكن ( زودبازدهي )

كليه شاخص­هاي هفت­گانه فوق الزامي، ولي متناسب بامقياس، عملكرد موقعيت و شرايط اقتصادي – اجتماعي بستر آن ، داراي وزن‌هاي متفاوت‌اند.

شركت مادر تخصص عمران و بهسازي شهري ايران اميدوار است با استفاده از نظرات متخصصان حرفه و دانشگاه در جهت احياء و تقويت فرهنگ غني و ارزشمند شهرسازي و معماري ملي و اسلامي برنامه­هائي كارآمد ارائه نمايد. اجراي پروژه­هائي با ويژگي­ها و مشخصات فوق­الاشاره، منطبق با زمينه و الگوهاي بومي و متناسب با فرهنگ ساختار اجتماعي ساكنان اين مناطق­ مي­تواند بستر مناسبي را براي ترويج و تعميم آنها فراهم نمايد.

*محمدسعيد ايزدي معاون وزير و مديرعامل شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران

انتهاي پيام/ب

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن