تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860283487




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پشت پرده فساد مالي در تركيه و نقش ايرانيان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پشت پرده فساد مالي در تركيه و نقش ايرانيان
آقاي ضرابي ايراني الاصل است؛ ولي تبعيتش را از ايران سلب كرده و تبعيت ترك و آذري دارد. بنابراين ايراني الاصل بودن ضرابي و انتقال طلا و پول يك مسئله شده است. 87ميليارد يورو پول جابجا شده است؛ اما آيا اين موضوع واقعيت دارد؟
درحاليكه در ماه هاي اخير همه توجهات به اعتراض‌هاي پارك گزي در استانبول معطوف بود و حتي بعضي آن را نشانه بهار تركيه مي‌دانستند، تحول سياسي ديگري شكل‌ گرفت كه كل تركيه را تحت تاثير قرار داد. در رخداد جديد شمار زيادي از فعالان اقتصادي و تجاري معروف اين كشور از جمله فرزند وزير اقتصاد و رضا ضراب همسر ايراني ابرو گوندش خواننده تركيه اي بازداشت شدند.

اين افراد به دستور دادستان استانبول به اتهام سوء استفاده و پرداخت رشوه در مناقصه هاي بزرگ دولتي بازداشت شده اند. بر اساس آخرين گزارش ها، احتمال مي رود با ادامه تحقيقات پليس مبارزه با مفاسد مالي و شبكه هاي سازمان يافته تركيه ، اين عمليات به شهرهاي ديگر اين كشور نيز گسترش و شمار افراد بازداشت شده، افزايش يابد.

برخي از منابع خبري مدعي شدند كه اين عمليات از سوي افرادي در داخل دولت كه هوادار طريقت نور و جماعت فتح الله گولن هستند، صورت گرفته است. مسئولان دولتي تركيه در ابتدا كشورهاي خارجي از جمله امريكا را به برهم زدن اوضاع تركيه متهم كردند اما بلافاصله امريكايي ها اين موضوع را تكذيب كردند.

ماجراي دستگيري و وجود اسامي ايراني در ميان دستگير شدگان موضوع را براي ايران بسيار مهم كرده است. در همين ارتباط« تابناك » با دكتر بهرام اميراحمديان، استاد دانشگاه و تحليلگر مسائل تركيه گفت و گو كرده است.

بهرام امير احمديان پيرامون دستگيري هاي اخير در تركيه بيان داشت، مسئله اي كه در تركيه رخ داد، داراي پيشينه طولاني است. جرياناتي كه از پيش اتفاق افتاد، به اين منتهي شده است كه امروز شاهد دستگيري هاي فراوان در تركيه باشيم و اين موضوع هر روز شدت بيشتري مي گيرد. دولت اردوغان در بهار عربي يا بيداري اسلامي در منطقه خاورميانه خواهان نقش بيشتري بود.

تركيه از مرسي حمايت مي كرد و هنگامي كه در مصر جريان كودتا عليه مرسي اتفاق افتاد، باعث شد تركيه در اين كشور جايگاه خود را ازدست بدهد.

در مرحله اوليه بحران سوريه هم غرب و هم تركيه به معارضين كمك كردند. اما معارضين به تعدادي از افراطي هاي كه از كشورهاي مختلف و گرو ههاي مختلف آمدند تبديل شدند و اين موضوع مسائل را در سوريه پيچيده كرد. بنابراين سياست تركيه در حمايت از مخالفان بشار نيز شكست خورد و چيزي دستگير تركيه نشد. همه اين موارد باعث شد مخالفان داخلي در تركيه قدرت گرفتند.

وي در ادامه گفت، بنابراين عمدتا كساني كه در تركيه جزء محافظه كاران و غرب گرا بودند از روش هاي حزب عدالت و توسعه براي رفع محدوديت ها رضايت نداشتند.مجموعه اين تحولات در ناآرامي ها در پارك گزي در استانبول خود را نشان داد. در آن زمان دولت مي خواست بخشي از اين پارك را به سوپر ماركت تبديل كند، همين امر باعث بروز درگيري هاي شديد در تركيه شد.

اين كارشناس مسائل تركيه در ادامه عنوان كرد، سئوال من اين است كه چرا در تركيه بيش از 40 نفر را دستگير مي كنند ولي بلافاصله نصف اين ها را آزاد مي كنند. يعني اين فله اي گرفتن و آزاد كردن ، مسئله حقوقي و دعاوي قضايي نيست.

در مسئله «هالك بانك» نيز، ايران از سازمان ملل اجازه داشته است كه تركيه نفت ايران را بخرد و پول آن را به صورت طلا بگيرد. بنابراين اين انتقال پول صورت گرفته و هالك بانك اين انتقال را انجام داده است. اين بانك هم اعلام كرده است همه اقداماتش مبتني بر قانون بوده است. همچنين اين بانك اعلام كرده است، از روزي كه اعلام شده است انتقال طلا به ايران غير مجاز است از انتقال طلا خودداري كرده است.اين موارد نشان مي دهد كه تركيه با يك بحران داخلي روبرو است.

اميراحمديان گفت، كساني كه در جريان سپر دفاع موشكي خواهان برهم خوردن روابط دو كشور و تيرگي روابط ايران و تركيه بودند الان مي خواهند از اين فضا استفاده كنند و اين فساد را به ايران نسبت دهند. به نظر مي رسد كه مطبوعات بايد هوشيارتر باشند، چون كه موضوع فساد در تركيه مسئله پيچيده اي است و لازم است كه تامل بيشتري شود.

وي ادامه داد، آقاي ضرابي ايراني الاصل است؛ ولي تبعيتش را از ايران سلب كرده و تبعيت ترك و آذري دارد. بنابراين ايراني الاصل بودن ضرابي و انتقال طلا و پول يك مسئله شده است. صحبت مي شود 87ميليارد يورو پول جابجا شده است. حساب كنيد براي تركيه اي كه 800 ميليارد توليد ناخلاص داخلي دارد، مي شود يكدفعه اي 10 درصد توليد ناخالص داخليش فساد شده باشدهدف از زدن چنين حرف هايي اين است كه مي خواهند شتاب زده اين فضا را به آشوب بكشانند و از اين فضا استفاده كنند. طبيعي است كه اسرائيل در اين جريانات دست داشته باشد. اسرائيل بسيار از اردوغان ناراضي است.

بهرام اميراحمديان در پايان بيان داشت، درتركيه انقلاب يا آشوبي فراگير شكل نخواهد گرفت. در تركيه احزاب قدرتمند وجود دارد. در جريان دموكراسي درگيري بين احزاب و مناقشه سياسي به وجود مي آيد، اما احزب مي تواند اين مشكلات را رفع كنند.

متن كامل گفت و گو را اينجا بخوانيد.

چهارشنبه 4 دي 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن