واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مسيح(ع) منادي آزادي، برابري و برادري بود `پيام رئيس جمهور به مناسبت ميلاد حضرت مسيح(ع):
رييسجمهور در پيامي سالروز تولد حضرت عيسي (ع) را به هموطنان مسيحي و همه مسحيان جهان تبريك گفت.
به گزراش پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري متن كامل پيام تبريك رييس جمهور به شرح زير است:
به نام خدا
مسيح در شرايطي به رسالت و نبوت مبعوث شد كه دو قدرت با هم در ستيز بودند و شگفتا كه هر يك پوشاننده بخشي از حقيقت بودند، يك گروه به نام ارباب دين و اصحاب شريعت آگاهي را از انسان دريغ مي كردند و گروه ديگر به نام ارباب دولت و اصحاب قدرت رهايي را از انسان دريغ مي ساختند.
بناي امپراطوري رم باستان در آن زمان بر برده داري بود و انسان عصر مسيح در تقابل بردگي و آزادگي، مفهوم آزادي را بهتر از انسان عصر ما درك مي كرد. مسيح در جامعه اي زاده و برانگيخته شد كه هنوز آزادي موهبتي الهي و فطري و طبيعي نبود و اراده انسانهاي قدرتمند و ثروتمند آن را محدود مي كرد. مسيح آزادي را يك موهبت الهي اعلام كرد. از سوي ديگر، گروهي كه نماد اقتدار ديني و معنوي زمانه بودند چونان در سلسله مراتب خود فرو رفته بودند و اقتداري دنيوي بنا كرده بودند كه جز رهايي قوم خويش دغدغه اي نداشتند و البته در اين رهايي خواهي براي خود سروري مي جستند و براي برگزيده ناميدن خود چنان خرافات و پيرايه هايي به دين خدا بسته بودند كه دايره هدايت الهي و رسالت نبوي حضرت موسي(ع) را محدود به عده اي معدود كرده بودند و در واقع با توسعه جهل بر دامنه ظلم مي افزودند.
مسيح عظيم الشان در برابر اين هر دو قرار گرفت. بر اشراف ديني و دنيوي شوريد و نداي آزادي و برابري و برادري سر داد. رستگاري را به يك قوم و قبيله محدود نكرد و جهان را به رستگاري فراخواند. مسيح يكي از پيامبران بزرگي بود كه پيش از بعثت پيامبر گرامي اسلام، دعوتي جهاني كرد و سياه و سفيد، زن و مرد و بزرگ و كوچك را به دين الهي فراخواند.
مسيح پيامبري بود كه اجازه نداد پيروانش خود را قوم برگزيده بخوانند و هر گروه به تنهايي خود را از قوم مسيح بدانند. امروزه در جهان هستند كساني كه مسيح را نه به صورت نقاشي ها و پيكره هاي مرسوم دو هزار ساله سفيد رنگ و چشم آبي، كه با رنگهاي مختلف و صورتهاي متفاوت تصور مي كنند. از زمان ظهور آدم نبي(ع) بر كره خاكي تا عصر ظهور ابراهيم خليل(ع) به عنوان پدر اديان توحيدي و از زمان ظهور اديان توحيدي تا عصر بعثت عيسي(ع) همه پيامبران بر توحيد، تاكيد داشتند اما متاسفانه پس از رحلت انبياء الهي پيروان آنان گاه چنان در جهل و گمراهي فرو مي رفتند كه از انبياء الهي تصوير يك بزرگ قومي و قبيله اي ارايه مي كردند. مسيح(ع) با خُلق فراگير خود و محمد(ص) با دعوت عام خويش انبيائي بودند كه پيروان آنان مرز زبان و نژاد و رنگ و خون و خوي را در نورديدند و جهان را موحد ساختند.
اكنون نيز سرنوشت جهان عمدتا در گرو اتحاد پيروان اين دو دين الهي و جهاني است. مسيح(ع) معروف به پيامبر صلح بود و محمد(ص) پيامبر عقل و وحي محمد(ص) را در آيين ما، نبي آشكار خواند و عقل را نبي مخفي و باطني ناميدند. در پيوند ميان عقل و وحي و صلح است كه مي توان جهان را ساخت.
چه نابجا بود كه به نام مسيح گروهي در قرون تاريك وسطي حكومت هاي جابرانه ديني و فرقه اي ساختند و جنگهاي خانمانسوز مذهبي به راه انداختند. از مسيح پيامبر صلح و آگاهي و رهايي، پيامبري ديگر ساختند كه بيشتر برآورنده مطامع آنان بود و دادگاههاي تفتيش عقايد و جنگهاي صليبي بنا كردند. تاريخ شهادت مي دهد كه اين، آيين عيسي و مذهب مسيح نبود. اكنون نيز گروهي با قرائت هاي بنيادگرايانه از دين مسيح در تنور جنگهاي صليبي مدرن مي دمند و در تقابل با بنيادگرايي كه به نام اسلام در بخشهايي از جهان اسلام شكل گرفته، مي كوشند جهان را در جنگ صليبي تازه اي فرو ببرند. همان اسلامي كه به عنوان دين سلم و سلام و عقل و خرد در دوران سياه قرون وسطي در خاورميانه و شمال آفريقا مروج دانش و انسانيت بود و تمدن فرهنگ كهن را به جهان جديد منتقل ساخت. پيروان واقعي عيسي و محمد(ص) بايد با رجوع به سنت هاي اصل ديني، عقلي و اخلاقي خود براي اتحاد در راه صلح بكوشند و سايه جنگ را از جهان بردارند. همه مسيحيان و از جمله هم ميهنان مسيحي بايد در صلح و همزيستي زندگي كنند و اين يك حق بشري و الهي است. ما ايرانيان چه پيش از اسلام و چه پس از اسلام، ماوي و ملجاء تكثر و همزيستي و تعامل ديني بوده ايم. برادران و خواهران ارمني و آشوري و پيروان ديگر مذهب الهي در ايران همواره با آسودگي زيسته اند. اين تجربه از همزيستي را مي توان در جهان هم تكرار كرد. در سالروز ميلاد مسيح، در راه ائتلاف جهاني براي صلح، دست ياري به سوي همه مسيحيان، مسلمانان و مومنان و پيروان اديان الهي و توحيدي دراز مي كنم و اميدوارم دين خدا يك بار ديگر پايه گذار صلحي خردمندانه در جهان باشد كه تنها با اتحاد عقل و وحي و صلح مي توان به جهاني بهتر دست يافت.
اينجانب با كمال مسرت و افتخار از سوي ملت ايران اعلام مي كنم جمهوري اسلامي ايران در راستاي برداشتن گام هاي عملي براي تحقق صلح و همزيستي مسالمت آميز، طرح «جهان عليه خشونت و افراطي گري» را به مجمع عمومي سازمان ملل متحد ارايه كرد كه با اتفاق آراء مثبت كشورهاي جهان مواجه شد. ما در پيمودن مسير ارتقاي ثبات و صلح كه يكي از اهداف رسالت پيامبران خدا مي باشد، مصمم هستيم. در سالروز تولد عيسي مسيح(ع) و در آستانه سال نو مسيحي، جهانيان را به همراهي در مسير رسيدن به دنيايي بهتر فرا مي خوانم و اميدوارم سال ۲۰۱۴ سالي توام با آزادي، رفاه، بردباري، همگرايي و صلح و شادكامي بيشتر براي همه مردم جهان باشد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]