واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رئيس كميسيون روابط خارجه دوما: عربستان اصلا نميداند دموكراسي چيست!
رئيس كميسيون روابط خارجه در دوماي روسيه با اشاره به دخالتهاي قطر و عربستان در سوريه و ارسال سلاح و حمايت مالي از تروريستها و مزدوران در اين كشور اعلام كرد كه اين حمايتها با هدف تحقق دموكراسي در سوريه نيست، بلكه به دليل موضع كينهتوزانه نظام عربستان عليه سوريه است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري رسمي سوريه (سانا)، الكسي پوشكف، رئيس كميسيون روابط خارجه در دوماي روسيه در كنفرانسي خبري در مسكو اظهار كرد: اين دخالتهاي خارجي در امور داخلي سوريه با هدف تحقق دموكراسي صورت نميگيرد، عربستان نميتواند حامي و طرفدار دموكراسي باشد و ديگران را به اين امر ترغيب كند، چرا كه خود اين كشور قانون اساسي ندارد و كاملا از دموكراسي به دور است و دموكراسي را به عنوان يك روشي براي حكومت داري به رسميت نميشناسد.
وي خاطرنشان كرد: نقش عربستان براي حمايت مالي و تسليحاتي از گروههاي تندرو در سوريه بسيار گسترده است و نقش رياض در اين زمينه در حال حاضر از نقش دوحه نيز پررنگتر شده است و حمايتهايي كه عربستان به اين گروهها ارائه ميدهد به ارزش ميلياردها دلار است كه علت آن موضع كينه توزانه عربستان عليه دمشق است.
پوشكف با اظهاراميدواري نسبت به اينكه زمان برگزاري ژنو 2 تغيير نكند، گفت: به تعويق افتادن پي در پي اين كنفرانس بينالمللي باعث ميشود كه چشماندازهاي دستيابي به توافق از بين برود.
اين مقام روسي همچنين عنوان داشت: توافق در ژنو بسيار پيچيده تر از توافق در خصوص سلاحهاي شيميايي در سوريه خواهد بود، چرا كه گروههاي شركت كننده در اين نشست داراي مواضع مختلفي هستند.
وي خطاب به كساني كه بر روي مساله انتقال قدرت در سوريه در جريان نشست ژنو 2 حساب باز كردهاند، گفت: آنها بايد اين مساله را فراموش كنند، چرا كه مساله مهمتر كاهش درگيريها و خشونتها در سوريه است و مشخص است كه گروههاي تروريستي تندرو كه قصد مشاركت در اين نشست را ندارند، در راستاي كاهش خشونتها نيز تلاشي نخواهند كرد، بلكه برعكس تلاش ميكنند تا خشونتها را تشديد كنند و به همين دليل بايد نيتهاي تندروها را آشكار ساخت و آنها را كنار زد تا بدين ترتيب گروههاي ميانهرو با دولت سوريه در راستاي كاهش خشونتها عمل كنند و تلاشهايشان را يكپارچه سازند.
پوشكف تصريح كرد: در مرحله بعد نيز بايد در خصوص تشكيل نهاد رهبري موقت توافق حاصل شود، چرا كه در سايه اقدامات وحشيانه گروههاي تروريستي و مسلح و ذبح و سوزاندن غيرنظاميان زنده ، مسئله اجرا و تعهد جبهه النصره و ديگر گروههاي تروريستي به توافقها در موضع شك قرار ميگيرد.
اين مقام روسي با تاكيد بر اهميت مشاركت ايران در نشست ژنو 2 اعلام كرد: برگزاري اين نشست بدون مشاركت ايران باعث ميشود كه اين نشست ناقص بماند.
وي تصريح كرد: روز به روز طرفهاي بيشتري از مشاركت ايران در ژنو حمايت ميكنند؛ ايران يك كشور بزرگ در منطقه به شمار ميآيد و تحقق حل و فصل بدون مشاركت ايران با مشكلات بسياري همراه خواهد بود.
پوشكف تصريح كرد، در حالي كه كشورهاي اتحاديه اروپا با مشاركت ايران در ژنو موافق هستند، اما آمريكا با اين امر مخالف است و عربستان و كشورهاي حوزه خليج فارس و رژيم صهيونيستي به شدت با مشاركت ايران در ژنو مخالف هستند.
رئيس كميسيون روابط خارجه در دوماي روسيه تصريح كرد: به ويژه پس از توافقهاي اخيري كه در خصوص برنامههاي هستهاي ايران صورت گرفت مشاركت اين كشور در نشست ژنو 2 امري حائز اهميت است.
انتهاي پيام
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]