واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: معاون پارلماني رييسجمهور: انتقال پايتخت بدون نظر رهبري امكانپذير نيست
آيا انتقال تمام قوا، صدا و سيما، ستاد نيروهاي مسلح و دستگاههاي گوناگون از جمله نهاد مقدس رهبري امكان دارد؟ آيا انتقال راه آهن، فرودگاهها و زيرساختهاي ديگر وجود دارد؟ معاون پارلماني رييسجمهور: انتقال پايتخت بدون نظر رهبري امكانپذير نيست
معاون پارلماني رئيس جمهور تأكيد كرد: انتقال پايتخت موضوع مهم و بزرگي است از جنس سياستهاي كلي نظام و نه از جنس تقنين از اين رو بدون نظر رهبري امكان اجرايي شدن اين تصميم وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ايلنا، مجيد انصاري در نشست علني امروز مجلس شوراي اسلامي، در جريان رسيدگي به طرح انتقال سياسي – اداري پايتخت به عنوان مخالف اين طرح سخنراني كرد و گفت: چشم انداز انتقال پايتخت به نقطهاي ديگر بايد به طور نسبي مشخص باشد و در پاسخ به نمايندگاني كه براي انتقال پايتخت موضوع زلزله را مطرح ميكنند بايد بگويم كدام استان از زلزله مصون است؟
معاون پارلماني رئيس جمهور با بيان اينكه كشور بر روي كمربند زلزله واقع شده است، گفت: براي زلزله استان تهران به عنوان يك مركز سياسي بايد فكر اساسي كرد همانطوركه ژاپن با اين مشكل مواجه است و براي مقابله با آن زير ساختها را آماده كرده است.
انصاري با بيان اينكه تهران مناسبترين نقطه به لحاظ تأمين منابع آبي است، افزود: در پاييز امسال بسياري از شهرهاي بزرگ مانند مشهد، اصفهان، اراك دچار كمبود آب بودند.
وي با طرح اين سؤال كه آيا محاسبه مالي انتقال پايتخت انجام شده است يا خير، گفت: غيرممكن است در افق بيست ساله با محدوديتهاي مالي كشور بتوانيم حداقلهاي مورد نياز را تأمين كنيم.
معاون پارلماني رئيس جمهور با اشاره به بودجه سال آتي كشور گفت: نمايندگان مستحضرند كه در بودجه ۹۳ براي تكميل طرحها و پروژههاي نيمه تمام موجود ۴۰۰ هزار ميليارد تومان اعتبارنياز است كه تحقق اين نيازمند گذشت ۲۰ سال است.
انصاري با تأكيد بر اينكه مگر ميشود زيرساختهاي موجود را به سادگي در جاي ديگر ايجاد كرد، افزود: آيا انتقال تمام قوا، صدا و سيما، ستاد نيروهاي مسلح و دستگاههاي گوناگون از جمله نهاد مقدس رهبري امكان دارد؟ آيا انتقال راه آهن، فرودگاهها و زيرساختهاي ديگر وجود دارد؟
وي گفت: اگر صرفا انتقال ستاد وزارتخانهها به يك استان مطرح است كه بايد بگويم اين مشكلي را حل نميكند چرا كه آنوقت ارتباط شهرها با مراكز آن استانها با مشكل روبرو ميشود.
انصاري با بيان اينكه نميتوان كاركنان دولت و وزارتخانهها را به اجبار منتقل كرد يا به آنها گفت در تهران بمانند و ما در جاي ديگر استخدام جديد داشته باشيم، افزود: تجربه پاكستان و ساير كشورها در زمينه انتقال پايتخت موفق نبوده است و با توجه به اينكه تهران ظرف دهها سال شكل گرفته است هيچكدام از نقاط كشور ظرفيت استقرار اين امكانات و جمعيت را ندارد.
معاون پارلماني رئيس جمهور تأكيد كرد: از رهگذر انتقال پايتخت، انتقال عادلانه امكانات ميسر نخواهد بود.
وي افزود: بر تمركز زدايي و توزيع عادلانه امكانات و كوچك سازي دولت در سياستهاي كلي ابلاغ شده از سوي رهبري و هم در الزامات سند چشم انداز بيست ساله و برنامه پنجم توسعه كشور تأكيد شده است از اين رو رئيس جمهور بر اجرايي كردن اين احكام اهتمام دارد و عمليات اجرايي شدن اين الزامات را در قالب لوايح بودجه و برنامه ششم با همكاري مجلس فراهم ميكند.
انصاري گفت: گروهي در دولت براي اجراي درست سياستهاي اصل ۴۴ و جلوگيري از واگذاري بنگاههاي دولتي به شبه دولتيها و فعال كردن بخش خصوصي تعيين شدند و اين موضوع را به جد دنبال ميكنند.
معاون پارلماني رئيس جمهور تأكيد كرد: انتقال پايتخت موضوع مهم و بزرگي است از جنس سياستهاي كلي نظام و نه از جنس تقنين از اين رو بدون نظر رهبري امكان اجرايي شدن اين تصميم وجود ندارد.
سه شنبه 3 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]