واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ظريف:مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 اول هفته آينده برگزار ميشود
وزير امور خارجه از برگزاري مذاكرات كارشناسي بين ايران و 1+5 در اول هفته آينده خبر داد.
محمد جواد ظريف در صفحه فيسبوكش نوشت:
"دوستان سلام
پوزش مرا از گزارش هاي كوتاه و با فاصله بپذيريد.
ساعت 11 و نيم صبح اربعين (دوشنبه) است. مناسب است با ابياتي از حافظ آغاز كنم:
رندان تشنه لب را آبي نميدهد كس ...
گويي ولي شناسان رفتند از اين ولايت
در زلف چون كمندش اي دل مپيچ كان جا
سرها بريده بيني بي جرم و بي جنايت
هر چند بردي آبم روي از درت نتابم
جور از حبيب خوشتر كز مدعي رعايت
اما يك گزارش كوتاه:
ديروز ميزبان خانم اما بنينو، وزير امور خارجه ايتاليا بودم. او اولين وزير خارجه اروپايي است كه در چندسال گذشته به ايران سفر كرده است. خانم بنينو را دوبار قبلا ملاقات كرده بودم و چند بار هم تلفني صحبت كرده بودم. زن بسيار فعال و شجاعي است. مواضع او در مخالفت با جنگ بسيار قابل احترام هستند. خانم بنينو مانند بسياري ديگر از دولتمردان اروپا و ساير نقاط دنيا معتقد است كه انتخابات رياست جمهوري و سياست خارجي دولت جديد، به ويژه تفاهم ژنو، شرايط جديدي را در سطح منطقه و حتي جهان ايجاد كرده است. واقعيت اين است كه هنوز تفاهم ژنو اجرايي نشده است ولي فضاي رواني ضدايراني شكسته و شركت هاي خارجي كه تا سه چهارماه قبل حاضر نبودند حتي با طرف هاي ايراني گفتوگوي تلفني داشته باشند، اكنون براي حضور در ايران رقابت مي كنند. به ياري خدا و با حمايت مردم خوب از سياست هاي دولت تدبير و اميد، در چندهفته آينده وزراي بيشتري از كشورهاي عضو اتحاديه اروپا به تهران مي آيند.
ديشب همچنين مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 بعداز چند روز مذاكره سخت و سنگين براي تعطيلات كريسمس تا هفته آينده متوقف شد. در تماس تلفني خانم اشتون پس از مرور بر مهمترين موضوعات بحث توافق كرديم كه مذاكرات كارشناسي اول هفته آينده از سرگرفته شود. همانگونه كه قبلا هم چندين بار خدمت شما عرض كرده ام تمامي مراحل مذاكرات دشوار و پرپيچ وخم و پرفرازونشيب خواهد بود و ضرورت صبر و حوصله و دقت و هوشياري در همه مراحل ضروري است. همكاران ما مذاكرات را با حسن نيت كامل و با هدف رسيدن به تفاهم ادامه مي دهند و در تمامي مراحل با دقت از عزت، حقوق و منافع مردم بزرگ ايران حراست و پاسداري خواهند كرد.
موضوع ديگر، تصويب قطعنامه جهان عاري از خشونت و افراط در مجمع عمومي سازمان ملل متحد بود(كه مخفف انگليسي آن WAVE يا «موج» است.) اين قطعنامه بر اساس پيشنهاد رياست محترم جمهوري در سخنراني مهم شان در مجمع عمومي، توسط همكاران ما در نمايندگي ايران در ملل متحد تدوين و با ساير هيئت ها مذاكره شده بود. اهميت اين پيشنهاد و استقبال جهاني از آن، خنثي كردن پروژه گسترده امنيتي سازي ايران و ايجاد فضاي ايران هراسي، اسلام هراسي و شيعه هراسي در سطح جهان است كه توسط بدخواهان ايران در سال هاي گذشته و با سرمايه گذاري فراوان شكل گرفته بود. همانطور كه رياست محترم جمهوري در آغاز كار و در تبيين اصول برنامه سياست خارجي دولت تدبير و اميد اعلام كرده بودند، خنثي كردن برنامه امنيتي سازي ايران از مهمترين اولويت هاي ماست كه با جديت دنبال شده و آثار وسيعي داشته كه برخي از ناظران خارجي آن را يك زلزله در منطقه و در سطح روابط جهاني قلمداد كرده اند. بهت و سردرگمي و عصبانيت نتانياهو و ديگران از همين واقعيت است و هم چنين استقبال گسترده دوستان ايران و ديگران. توجه به تصوير كلان ضرورتي غيرقابل انكار براي فهم اين تحول و ابعاد آن است.
اميدوارم گزارش بعدي را با فاصله كمتري تقديمتان كنم. خدانگهدار."
عراقچي: اجراي سند ژنو هنوز آغاز نشده است
عضو ارشد تيم مذاكرهكننده هستهاي با بيان اين كه اجراي توافق ژنو هنوز آغاز نشده است، گفت: ممكن است دور بعدي مذاكرات كارشناسي ايران و 1+5 در سطح معاونان وزير يا حداقل بنده و خانم اشميت برگزار شود تا برخي مسائل كه نياز به تصميمگيري دارد، در همان جلسه تصميمگيري شود.
سيد عباس عراقچي معاون امور حقوقي و بينالمللي وزارت امور خارجه با بيان اين كه از توافق ژنو تاكنون برخي مواضع مقامات آمريكايي درست نبوده و بعضا حتي خلاف توافق ژنو بوده است، گفت: بر اساس آن مقرر شده است گام بعدي مذاكرات را با حسن نيت برداريم.آمريكاييها در اين مدت اقداماتي داشتهاند كه شاخصترين آن، درج نام 19 شركت ايراني يا خارجي جديد در فهرست تحريمها به بهانه اجراي تحريمهاي گذشته است.
عراقچي افزود: آقاي كوهن معاون خزانه داري آمريكا با سفر به منطقه، فشارهايي به برخي كشورها براي اعمال تحريمها عليه كشورمان اوردكه مجموعه اين اظهارات و اقدامات، تحريك آميز و خلاف حسن نيت و روحيه همكاري به عنوان لازمه اجراي توافقنامه ژنو محسوب ميشود.
وي گفت: البته دولت آمريكا در شرايطي است كه به علت امتيازاتي كه به جمهوري اسلامي ايران داده با انتقاد و اعتراض نمايندگان مخالف در كنگره و دوستان منطقهايش اعم از رژيم صهيونيستي و ديگران مواجه شده و مجبور است.
عراقچي افزود: آمريكايي ها بابت موافقت با غني سازي ايران، ورود به بحث درباره تحريمها، توافق با ايران و كمك به ارتقاي اقتدار منطقهاي و بين المللي جمهوري اسلامي ايران مورد انتقاد قرار گرفته اند و اقداماتشان براي پاسخگويي به اين انتقادهاست.
عضو ارشد تيم مذاكره كننده هستهاي گفت: به مقامات آمريكايي گفتهايم كه نبايد مشكلات داخلي و مشكلاتي را كه با دوستانشان دارند با هزينه حقوق ملت ايران رفع كنند، اين قطعا ناپسند است و ما با آن برخورد ميكنيم.
معاون وزير امور خارجه همچنين، برخي برخوردها و سياستهاي دوگانه در درون دولت آمريكا را نشاندهنده سردرگمي دولت اين كشور دانست.
عراقچي افزود: اين سردرگمي به نحوي است كه هر يك از وزارتخانههاي خزانه داري و امور خارجه كاري ميكنند، برخي درصدد افزايش تحريمها هستند و از طرفي اوباما گفته است تحريمهاي جديد كنگره را وتو خواهد كرد.
وي گفت: اين ناشي از امتيازاتي است كه به ايران دادهاند و مجبورند آن را توجيه كنند، اما حق ندارند اين كار را با هزينه ايران و در خطر قرار دادن توافق ژنو انجام دهند.
عراقچي هدف از انجام مذاكرات اخيركارشناسي را تصميم گيري درباره راهكارها و ضابطههاي اجرايي مربوط به توافقنامه ژنو دانست و افزود: به رغم مذاكراتي كه قبلا در وين داشتيم و اكنون در ژنو داريم پيشرفت ما به علت برخي تفاسير و برداشتهايي كه از مفاد توافق صورت گرفته خيلي سريع نبوده است.اين تفاسير و برداشتها از نظر ما درست نيست و بايد دقت بيشتري صورت گيرد. به اين علت در بسياري موضوعات توانستهايم پيشرفتهايي داشته باشيم ،اما در برخي موضوعات كماكان اختلاف نظر بين طرفين باقي است.
معاون وزير امور خارجه بابيان اين كه سفر بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي به كشورمان در چارچوب توافق با آژانس انجام شدافزود: توافق ژنو هنوز اجرايي نشده و فلسفه مذاكرات جاري براي مشخص كردن ساز و كار اجراي اين توافق است.
وي گفت: بازرسي بازرسان آژانس در روزهاي گذشته مربوط به توافقنامه ديگري بين ايران و آژانس است كه در پي سفر اخير آمانو به تهران امضا شد.لذابازرسي از كارخانه آب سنگين اراك در اين چارچوب انجام شد و اين موضوع مسيري جداگانه است.
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]