واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نگاهي به آنچه كه تاكنون از ديدار هيئت پارلماني اروپا گذشته استاز رسيدن تحفه «استراسبورگ» به «تهران» تا باز شدن پاي اخوي ارشد به ماجرا
زماني كه خبر سفر هيئت پارلمان اروپا به تهران منتشر شد، بسياري گمان ميكردند كه اين سفر تبديل به يك پل ارتباطي بين ايران و اروپا براي گسترش مناسبات خواهد شد، اما به نظر ميرسد كه اين بار هم اوضاع مانند سابق پيش رفته است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، زماني كه سفر هيئت پارلمان اروپا به تهران از سوي رسانههاي خبري در فضاي مجازي منتشر شد، بسياري گمان ميكردند كه اين سفر تبديل به يك پل ارتباطي بين ايران و اروپا براي گسترش مناسبات و همچنين رفع برخي از سوءتفاهمهاي پيشين خواهد شد.
همانگونه كه كاظم جلالي رئيس مركز پژوهشهاي مجلس در گفتوگويي به اين نكته اشاره كرد كه «هماكنون زمان آن است كه اروپاييها صداي نظام جمهوري اسلامي ايران را بشنوند.»
البته اين حرف شايد در ابتدا درست باشد چرا كه پارلمان اروپا به عنوان لبه تيز انتقادات مرتبط با بحث حقوق بشر در ايران معروف شده است اما به نظر ميرسد كه اين بار هم اوضاع مانند سابق پيش رفته است.
*خبري كه از فيس بوك بيرون آمد
با ورود هيئت پارلماني اتحاديه اروپا به تهران، اولين ديدار اين هيئت با نسرين ستوده و جعفر پناهي در سفارت يونان در تهران انجام شد.
ديداري كه بدون حضور هيچ رسانهاي و يا مسئول و ناظر ايراني انجام شد و تنها رضا خندان همسر نسرين ستوده بود كه طي پيامي در شبكه اجتماعي فيسبوك اين مطلب را بيان كرد، البته برخي از اعضاي اين هيئت پيش از سفر به تهران از ديدار خود با اين 2 محكوم فتنه خبر داده بودند اما مسئولين مرتبط در مجلس شوراي اسلامي اين مسئله را تكذيب كرده و هماهنگي قبلي را براي چنين ديداري منكر شدند.
*ميعاد در سفارت يونان
پس از انجام اين ديدار بود كه برخي از انتقادات نسبت به اين سفر آغاز شد.
در ابتدا اداره تشريفات مجلس شوراي اسلامي هرگونه ايفاي نقش اين اداره را در هماهنگي ديدار فوق تكذيب و آن را منكر شد.
در مقابل، وزارت امور خارجه نيز خود را از هرگونه مسئوليت نسبت به اين ديدار مبرا كرد و عنوان داشت كه مسئوليت تنظيم ديدارهاي اين هيئت با مجلس شوراي اسلامي است.
وزارت اطلاعات نيز كه مسئوليت هرگونه هماهنگي امنيتي در خصوص ديدار فوق را بر عهده داشت، تاكنون سكوت كرده است.
به تدريج و با روشن شدن ابعاد تازهاي از اين ملاقات صورت گرفته ماجرا نيز ابعاد تازهاي به خود گرفت.
*جايزه ساخاروف، كاردار يونان را به وزارت امورخارجه ميكشاند
در روز چهارشنبه رسانهها با انتشار سلسله گزارشهايي از جزئيات ديدار هيئت پارلماني با نسرين ستوده و جعفر پناهي پرده برداشتند. اهداي جايزه ساخاروف و همچنين اهداي يك يادگاري از سوي نسرين ستوده كه در زندان اوين آن را ساخته بود به تاريا كولنبرگ (رييس هيئت اروپايي) در اين نشست جزء مسائل ديگر اين مسئله محسوب ميشد.
به تدريج، بار ديگر واكنشها نسبت به اين ديدار فزوني گرفت. علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي نسبت به اين مسئله موضعگيري كرد و آن را با ادب ديپلماتيك همسان ندانست.
همچنين برخي ديگر از نمايندهها با توجه به اينكه مسئوليت اين هيئت با مجلس شوراي اسلامي بود، خواستار توضيح نهادهاي اين قوه شدند.
از سوي ديگر بي احترامي اين هيئت در ديدار با آيت الله هاشمي رفسنجاني رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام به حجم انتقادات از ديدارهاي آنها افزود.
در نهايت، وزارت امورخارجه پيش از تمام اين انتقادها به «دعوت» از سفير يونان و بيان نارضايتي ايران از اين مسئله اكتفا كرد.
*طوفان به مجلس ميرسد
با آغاز جلسه علني مجلس شوراي اسلامي در روز يكشنبه، چندين تذكر پياپي از سوي برخي از نمايندگان از جمله حميد رسايي نماينده مردم تهران و همچنين ابراهم آقامحمدي نماينده خرمآباد در صحن علني نسبت به اين مسئله ابراز شد.
در مقابل كاظم جلالي رئيس مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي و رييس گروه دوستي پارلمان ايران و اروپا با ارائه توضيحاتي عنوان كرد كه در جلسه هماهنگي درباره اين سفر، مديركل اروپاي غربي وزارت امور خارجه از دبير ستاد حقوق بشر اينگونه نقل كرد كه جواد لاريجاني در ديدار با سوسياليستهاي اروپا از بلامانع بودن ديدار هيئت بعدي با نسرين ستوده و جعفر پناهي خبر داده است.
جلالي همچنين با اشاره به اين نكته كه مجلس به وزارت اطلاعات هشدار لازم را در خصوص ديدار فتنهگران با اين هيئت را داده است، مسئوليت انجام شدن اين ديدار را بر عهده ساير ارگانها دانست.
علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز با «سخيف و دزدانه» خواندن ديدار هيئت پارلماني اروپا با اين 2 فتنهگر، عنوان كرد كه نبايد وقت خود را صرف چنين مسائلي كنيم.
*توضيحات لاريجاني و مسامحه كاري جلالي
اما با توضيحات جلالي اين موضوع ختم به خير نشد چرا كه پس از حضور جلالي در كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي و ارائه توضيحاتي در اين باره، محمدجواد لاريجاني طي گفتوگويي با پايگاه اطلاعرساني ستاد حقوق بشر قوه قضائيه، جلالي را به مسامحه كاري در بيان برخي مطالب محكوم كرد و آن را جزء مشورتهاي دروني نظام دانست.
البته لاريجاني در ادامه عنوان كرده است كه هيچكس در اين مملكت موافق رفتار اين هيئت در ملاقات با اين افراد و اعطاي جايزه به آنها نبوده است، زيرا اولا تقاضاي ملاقات با افرادي كه سابقه محكوميت دارند يا به نوعي درحال گذراندن محكوميت هستند، نيازمند هماهنگيهاي قضايي است و باز همه آنها نيازمند هماهنگيهاي امنيتي است.
با اين وجود، اين گونه به نظر ميرسد كه همچنان مقصر نهايي در اين جمع روشن نيست و ارائه توضيحات گوناگون در اين باره همچنان ادامه داشته باشد.
انتهاي پيام/
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]