واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اربعين نقطه عطف عزاداري هاي حسيني/عزاداري اربعين حسيني در بازار 500 ساله تبريز
تبريز – خبرگزاري مهر: با گذشت چهل روز از عاشوراي حسيني و فرا رسيدن اربعين، مردم تبريز براي تجديد پيمان خود با سرور و سالار شهيدان و سوگ و عزاداري براي آن امام شهيد در مصلي تبريز به عزاداري مي پردازند.
به گزارش خبرنگار مهر، چهل روز از واقعه بزرگ عاشورا گذشت و هم اكنون اربعين حسيني فرا رسيده است، عاشورا، زمان خون و ايثار است و اربعين، بهانه تبليغ و پيمان.
در اين ميان مردم تبريز با عشق و علاقه اي وافري كه نسبت به امام حسين (ع) دارند در روز اربعين حسيني همانند ايام عزاداري محرم در مراسم هاي مختلف حضور يافته و با تجديد عهد و پيمان خود با آن امام، عشق واقعي خود را به او نمايان مي كنند.
برگزاري اجتماع عاشقان حسيني در مصلي تبريز
محمد فتح الله زاده با اشاره به برگزاري اجتماع عاشقان حسيني در مصلي تبريز گفت : اين برنامه به همت ستاد مشترك برگزاري مراسم مناسبت هاي مذهبي از ساعت 10 صبح روز دوشنبه همزمان با اربعين حسيني در مصلي اعظم امام خميني تبريز برگزار شده و مردم ولايتمدار شهر تبريز در آنجا به عزاداري مي پردازند.
مسئول تشكل هاي ديني و هيئت هاي مذهبي اداره كل تبليغات اسلامي استان ادامه داد : از مردم عزادار تبريز خواستاريم تا با حضور پرشور خود عهد و ميثاق دوباره خود را از طريق رسانه ها به گوش جهانيان برسانند.
وي افزود : در برخي از مساجد و مكان هاي مذهبي در شهر تبريز و ديگر شهرستان ها نيز شاهد برگزاري ويژه برنامه هايي خواهيم بود.
عزاداري هاي اربعين حسيني در بازار تبريز
يوسف قدرتي در خصوص مراسم ها ويژه بازار تبريز گفت : از ساعت يك بعد از ظهر دسته هاي عزاداري از تمامي محلات تبريز و به خصوص محله هاي قديمي در قالب دسته جاتي در بازار تبريز حضور داشته و تا اذان مغرب و حتي بعد از آن به عزاداري مي پردازند.
مسئول عزاداري هاي بازار تبريز ادامه داد : عزاداري اربعين حسيني در بازار تبريز سابقه بسيار طولاني دارد و يكي از بهترين و قديمي ترين عزاداري ها در سطح كشور محسوب مي شود كه در آن دسته جاتي از تمامي محلات و به صورت منظم و باشكوه به عزاداري مي پردازند.
وي با اشاره به تركيب منظم هيئت ها در عزاداري در اين روز بزرگ گفت : محلات قديمي و اصيل تبريز همچون نوبر، خيابان، كوچه باغ، اهراب، ششگلان و چندين محله ديگر هيئت هايي تشكيل داده و در سه دسته عرب، عجم و زنجير به عزاداري مي پردازند.
قدرتي ادامه داد : عزاداري در بازار تبريز پير و جوان نمي شناسد و تمامي افراد در هر سني كه هستند خالصانه براي عزاداري امام شهيد در اين مكان حضور مي يابند.
اربعين حسيني روز اثبات حقانيت امام حسين (ع) به مردم است
حجت الاسلام حسن پورميسور، كارشناس مذهبي در خصوص فلسفه اربعين حسيني گفت : برخي كلمات و اعداد در دين اسلام داراي فضيلت بالايي هستند كه يكي از اين اعداد ، عدد چهل است و حتي در ديگر اديان نيز مي توان فضيلت عدد 40 را يافت.
وي ادامه داد : در بسياري از احاديث به اين مساله اشاره شده است كه حال شخصي كه از اين دنيا رفته است در 40 روز اول متفاوت است اما در بحث اربعين حسيني آنچه كه بعد از گذشت اين همه سال وجود دارد اين است كه اين روز براي احيا و يادآوري دوباره روز عاشورا است.
پورميسور افزود : در اين روز بود كه پيروزي امام حسين(ع) در برابر لشكر ظلم و جور به طور كامل مشخص شد و مردم در اين روز پس از خطبه هاي امام سجاد (ع) و حضرت زينب (س) متوجه مظلوميت اين امام شده و به طرف كربلا گسيل يافتند.
وي اظهار داشت : رسيدن كاروان اسيران در سفر بازگشت به صحراي كربلا در چهلم شهادت آن حضرت و عزاداري معروفي كه شد، به همراه زيارت اربعين در اين مسئله دخالت داشته است.
اين كارشناس مذهبي با بيان اينكه اين روز، روز بيعت با اهداف قيام امام حسين (ع) است، گفت : خواندن زيارت اربعين و يا زيارت عاشورا در اين روز بسيار با فضيلت شمرده شده است،هم چنين خواندن دعاي عهد نيز خالي از لطف نخواهد بود زيرا اين دعا رابطه اي كه بين قيام امام حسين (ع) و قيام موعود دارد را مشخص مي كند و مسلمانان را براي ياري امام خود تشويق مي كند.
وي افزود: اربعين نقطه عطف عزاداري ها است و اهل بيت (ع) نيز اربعين را مهم دانستند تا ياد عاشورا و شهداي عاشورا زنده نگه داشته شود و مردم در هر كجا كه هستند رو به سوي كربلا كرده و به اين امام شهيد زير لب سلامي دهند و عهدشان را با او تازه تر كنند.
فلسفه شهادت امام حسين (ع) متفاوت با ساير امامان است
ميرعلي اكبر قره سيد نيز با اشاره به فلسفه اربعين حسيني اظهار داشت : حضرت زينب (س) با سخنراني هاي خود پيام كربلا را در بين مسلمانان و حتي تا دل دشمنان پيش برده و قيام را زنده نگه داشت و شايد بتوان نقش روزهاي بعد از وقوع حادثه كربلا و تلاش حضرت زينب براي اشاعه فرهنگ اسلام را مهم تر و پررنگ تر از اين واقعه دانست.
امام جمعه آذرشهر ادامه داد : برخي ها اين امر را مطرح مي كنند كه چرا براي ساير امامان مراسم هاي روز چهلم گرفته نمي شود كه بايد در جواب آن ها گفت فلسفه شهادت امام حسين (ع) با ساير امامان تفاوت عمده اي داشته و حتي براي پيامبر بزرگوار اسلام نيز مراسم چهلم نداريم.
وي افزود : مراسم اربعين امام حسين (ع) براي زنده نگه داشتن فلسفه قيام وي بوده و فلسفه مراسم چهلم اين امام با ساير امامان تفاوت عمده اي دارد.
قره سيد با اشاره به ضرورت برگزاري مراسم عزاداري باشكوه به مناسبت اربعين حسيني گفت : به خوبي مي توان مشاهده كرد كه برگزاري مراسم هاي عزاداري چه تاثيراتي در دنيا داشته و تمامي مردم جهان با هر ديني كه دارند ناظر صحنه هاي عزاداري براي امام حسين (ع) در شهرهاي مختلف كشور هستند.
---------------------------------------
گزارش : فائزه نجاني
كد خبر: 2200917
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۲ - ۰۹:۴۸
دوشنبه 2 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]