واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: افزايش شرطي قيمت بنزين!
يك نماينده مجلس گفت: «اگر دولت بخواهد مبلغ 45500 تومان را يارانه بدهد، قيمت بنزين حدود 1000 تا 1200 تومان خواهد شد. اما اگر دولت قصد دارد بخشهايي از يارانه بگيران را حذف كند بنزين تنها 200 تومان افزايش مييابد.»
عزت الله يوسفيان ملا عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «از برنامه 5 ساله سوم به بعد قرار بود سالانه 20 درصد بر قيمت بنزين افزوده شود و در پايان برنامه، بنزين 100 درصد با قيمت آزاد توزيع شود.»
وي ادامه داد: «اين اتفاق رخ نداد و در مجلس هفتم متاسفانه طرح تثبيت قيمتها تصويب شد و برنامه را اصلاح كردند.»
اين نماينده مجلس اظهار كرد: «اكنون هر نوع قيمتگذاري بنزين بايد بر اساس يك مبنا و پارامتر صورت بگيرد. اگر دولت براي جبران كسري پرداخت يارانه نقدي به مردم قصد دارد قيمت بنزين را افزايش دهد، ميزان آن كاملا مشخص است.»
وي ادامه داد: «يعني دولت اكنون از محل منابع طرح هدفمندي يارانهها حدود 28 هزار ميليارد تومان درآمد دارد، در حالي كه پرداختي دولت حدود 42 هزار ميليارد تومان است. لذا دولت اين كسري خود را با توجه به ميزان مصرف روزانه بنزين بايد محاسبه كند كه چه مقدار بر قيمت بنزين افزوه شود تا كسري آن جبران شود.»
يوسفيان گفت: «در قانون هدفمندي يارانهها اين اختيار به دولت داده شده كه قيمت انرژي را خود تعيين كند و اينكه وجوه حاصل از درآمد هدفمندي را چگونه و به چه مقدار توزيع كند. منتهي اين اختيار برميگردد به اينكه دولت چه برنامهاي براي ادامه طرح هدفمندي دارد.»
وي ادامه داد: «اگر دولت قصد دارد به همين تعدادي كه اكنون يارانه دريافت ميكنند همان مبلغ 45500 تومان را بدهد، قيمت بنزين حدود 1000 تا 1200 تومان خواهد شد. اما اگر دولت قصد دارد بخشهايي از يارانه بگيران را حذف كند و يارانه را صرفا ميان نيازمندان توزيع كند با 200 تومان افزايش قيمت در بنزين نيز ميتواند كسري خود را تامين كند.»
وي افزود: «لذا قيمت بنزين در سال آينده به برنامه دولت در چگونگي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها بستگي دارد.»
يوسفيان با بيان اينكه اگر قرار باشد افزايش قيمت بنزين سراسري باشد و كسي معافيت (مانند تاكسي ها و خودروهاي بين شهري) نداشته باشد، گفت: «امكان دارد وضعيت تورم قابل كنترل نباشد.»
وي تصريح كرد: «لذا در شرايط فعلي دولت اگر مي خواهد 45500 تومان را به تمام افراد بدهد قيمت بنزين تا حدود 1200 تومان افزايش خواهد يافت.»
يوسفيان درباره نظر مجلس پيرامون قيمت بنزين گفت: «از آنجا كه مجلس اين موضوع را به دولت تفويض كرده نظري ندارد، اما مانند دورههاي قبل اگر ببيند دولت در حال انجام كاري است كه ممكن است براي اقتصاد مشكلي ايجاد شود حتما ورود پيدا خواهد كرد. مانند زماني كه مجلس با تصويب قانون اجازه اجراي فاز دوم هدفمندي را نداد و يا تصويب كرد دولت نميتواند منابع حاصل از محل مابهالتفاوت فروش ارز را در هدفمندي هزينه كند.»
اين عضو كميسيون برنامه و بودجه مجلس تاكيد كرد: «مشكل دولت در پرداخت يارانه نقدي به خانوارها است، ضمن اينكه سهم توليد، صنعت، كشاورزي و بهداشت و سلامت را نداده است و تا دولت اين مشكلات را حل و فصل نكند بعيد است بتواند اقدام جديدي داشته باشد.»
جامعه از نظر رواني كشش افزايش قيمت بنزين را ندارد
اما عبدالله تميمي عضو كميسيون انرژي مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «وزارت نفت طرحي درباره چند نرخي كردن قيمت بنزين ارائه كرده است. اما كميسيون انرژي مجلس فعلا و در شرايط كنوني مخالف گران شدن قيمت بنزين چه به صورت تك نرخي و چه به صورت چند نرخي است.»
وي ادامه داد: «علت مخالفت كميسيون اين است كه جامعه از نظر رواني كشش افزايش قيمت بنزين را ندارد. بنزين محصولي است كه از قِبَل گراني آن خيلي از محصولات ديگر نيز گران ميشود.»
تميمي در پاسخ به اين سوال كه به هر حال دولت با مجوزي كه از سوي مجلس دارد ميتواند 38 درصد قيمت حاملهاي انرژي را افزايش دهد؟ گفت: «با توجه به اوضاع و احوال اقتصادي اين كار به صلاح نيست و اگر قرار باشد دولت چنين كاري را انجام دهد، مجلس در مجوز خود تجديدنظر خواهد كرد.»
وي خاطرنشان كرد: «اگرچه قيمت بنزين در ايران و نسبت به ديگر كشورها ارزان است اما در شرايط كنوني بنزين نبايد از قيمت فعلي بيشتر شود چراكه تبعات اقتصادي و اجتماعي خواهد داشت.»
تميمي تاكيد كرد: «لذا كميسيون انرژي اصرار دارد در شرايط كنوني قيمت بنزين افزايش پيدا نكند.»
نظر شما:
------------
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]