واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: كليه تحريمهاي شوراي امنيت در گام نهايي مذاكرات برداشته ميشود/ مذاكرات اصلي در راه است
معاون حقوقي امور بينالملل وزارت خارجه گفت: آن چه از مذاكرات ژنو به دست آمده حق غنيسازي است و ما ده سال براي اين امر مقاومت كرديم تا به حق ما احترام بگذارند و امروز به صراحت پذيرفتهاند.
به گزارش خبرنگار سياست خارجي باشگاه خبرنگاران، سيدعباس عراقچي معاون حقوقي و امور بينالملل وزارت خارجه شب گذشته با حضور در برنامه زنده تلويزيوني شب آفتابي در خصوص برنامهها و چالشهاي اين وزارتخانه توضيحاتي ارائه كرد.
وي درپاسخ به اين سوال كه در مذاكرات معمولا روبروي چه كسي مينشيند، اظهار داشت: در مذاكرات طرفهاي مقابل ما در سطح معاون وزير شركت ميكنند. در مذاكرات كارشناسي طرف من معاونين وزراي خارجه مقابل هستند و در تشكيلات خانم اشتون معاون وي خانم اشميت كه آلماني هستند، روبروي من قرار ميگيرد.
عراقچي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه گفتگو با وي آسان يا سخت است، تصريح كرد: گفتگو مشكلات خاص خودش را دارد نه آسان و نه سخت، وي يك ديپلمات قديمي اروپايي است.
معاون وزارت خارجه در پاسخ به اين سوال كه گفتگو با يك خانم ديپلمات سخت است يا يك آقاي ديپلمات اظهار داشت: در سطح اروپاييها چندان تفاوتي ندارد چرا كه مواضعشان تقريبا يكسان است، شايد بتوان گفت برخي مواقع با آقايان راحتتر ميتوان صحبت كرد.
عراقچي در پاسخ به اين سوال كه به چه زباني گفتگو ميكند و دانستن زبان چقدر در پيشبرد مذاكرات تاثير مثبت دارد، افزود: به زبان انگليسي گفتگو ميكنم، نميتوان گفت بدون زبان انگليسي تاثيرات مثبت در پيشبرد مذاكرات مقدور نيست؛ چرا مقدور است ولي خوب طبعا يك تاثيرات بسيار بيشتري دارد.
مذاكره كننده هستهاي ايران در پاسخ به اين سوال كه شما از طريق مترجم ميتوانيد با هركسي صحبت يا مذاكره كنيد آيا مترجم به شما فرصت بيشتري براي فكر كردن نميدهد، گفت: چرا وقت براي فكر كردن ميدهد اما خيلي از مطالب را نميتواند به درستي منتقل كند يعني به درستي آن احساساتي كه موقع صحبت كردن است موقع ترجمه منتقل نميشود، مترجم اگر خيلي خوب كار كند عين عبارات و كلمات را منتقل ميكند و آن احساس و انرژي پشت صحبت را نميتواند.
عضو تيم مذاكره كننده هستهاي ايران در پاسخ به اين سوال كه آيا با اين تعبير كه دكتر ظريف در مذاكرات نقش پليس خوب و شما نقش پليس بد را ايفا ميكنيد موافقيد، تصريح كرد: البته بعضي از رسانهها گفته بودند به اين تعبير نه ولي خوب گاهي پيش ميآيد كه تقسيم وظايف ميكنيم. بعضي وقتها در مذاكره اقتضا ميكند كه انسان برخورد تندتر و محكمتري داشته باشد، خيلي جاها پيش آمده در بحثها كه دكتر ظريف مجبور ميشود برخورد تندي بكند، مثل شب آخر ژنو 2 كه مذاكرات ناموفق ماند و به جلسه ديگري موكول شد، هر 6 وزير خارجه 1+5 آمده بودند و ما براي رسيدن به توافق خيلي نزديك بوديم ولي به دليل زياده خواهيهايي كه از سوي طرف مقابل و بعضي از كارشكنيهايي كه از سوي يكي از اعضاي تيم مقابل صورت گرفت و ما هيچ وقت اسم نبرديم، اين جلسه به بعد موكول شد.
عراقچي در پاسخ به اين سوال كه چرا بايد به فرانسه اعتماد و تحملشان كنيم، اظهار داشت: 1+5 يك واقعيت است، 6 كشور با 6 ديدگاه مختلف، چين و روسيه يك طرف هستند كه حتي بين آنها نيز يك تفاوتهايي بايد قائل بود، غربيها طرف مقابل هستند، بين غربيها، اروپاييها و آمريكا تمايزاتي دارند، داخل اروپاييها بين فرانسه، آلمان و انگليس تفاوتهايي در نوع نگاه، طرز تفكر و نوع ادبياتشان وجود دارد كه ما تقسيم بنديهاي مختلفي ميان آنها انجام ميدهيم.
معاون وزير خارجه ادامه داد: ما در آخر شب جلسه تندي داشتيم جلسهاي كه بايد در آن به يك جمع بندي ميرسيديم و مشخص بود كه نميشود به جمع بندي رسيد و در آن جلسه ظريف عبارات تندي در مقابل 6 وزير خارجه بكار برد كه روي مشخصش به وزير خارجه آمريكا بود و تعابير تندي به كار رفت. كه آن جلسه استثنايي بود.
عراقچي در پاسخ به اين سوال كه موضع تند وزير خارجه در مقابل 1+5 يك راهبرد سياسي بوده و يا وي از كوره در رفته است، اظهار داشت: نه از كوره در رفتن نبود، بلكه يك راهبرد سياسي بود، ما بايد آن شب اين برخورد تند را ميكرديم و در مقابل زياده خواهيهاي آنها كه ميخواستند توافقي را كه يكبار بدست آمده بود با ترفندهايي ارتقاء بدهند و امتيازات بيشتري بگيرند، در مقابلش محكم بايستيم و اين برخورد تند را يك راهبرد كنيم.
وي ادامه داد: بعضي وقتها هم به عنوان يك تاكتيك پيش ميآيد در برخي از مذاكرات لازم ميشد كه وي (ظريف) تند برخورد كند و من سعي ميكردم كه فضا را آرام كنم، به همين ترتيب تقسيم نقش انجام ميگرفت.
عضو تيم مذاكره كننده هستهاي ايران در پاسخ به اين سوال كه دقيقا آن جملهاي كه ظريف بكار برد و تند بود را بگوييد تصريح كرد: يك جمله نبود، بايد فكر كنم البته خيلي هم نميشود جزئيات مذاكرات را به اين شكل بيان كرد، هرچند در برخي جاها لازم بود كه من محكم صحبت كنم. مذاكرات گذشته اما اين برخوردها نه اينكه مسئله محرمانهاي باشد اما به دور از صداقت مذاكراتي است.
*** مذاكرات هنوز تمام نشده مذاكرات اصلي در راه است
عراقچي ادامه داد: شما وقتي برخي برخوردهاي ريز را در مذاكرات افشا ميكنيد آن زمان در آينده در مذاكرات طرف مقابل با آن شكل كه بايد و شايد در مقابل شما صحبت نميكند يا مواضعش ممكن است عوض شود يعني به خاطر موضع مذاكراتي ما در آينده چون مذاكرات هنوز تمام نشده مذاكرات اصلي در راه است.
اين خبر در حال تكميل است...
يکشنبه 1 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]