تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843264145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريم‌ها و نقش رژيم صهيونيستي


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريم‌ها و نقش رژيم صهيونيستي
مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در تحليل سياسي اين هفته خود، اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريم‌ها و نقش رژيم صهيونيستي را بررسي كرده است.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران؛ مركز پژوهش‌هاي مجلس شوراي اسلامي در تحليل سياسي اين هفته خود، اختلاف كاخ سفيد و كنگره درباره تشديد تحريم‌ها و نقش رژيم صهيونيستي را بررسي كرده است.

متن اين گزارش به شرح زير است:

مقدمه

طي روزهاي اخير موضوع رايزني مقامات دولتي آمريكا با اعضاي كنگره اين كشور جهت احتراز از تشديد تحريم‌ها عليه جمهوري اسلامي ايران در زمره مهمترين اخبار در سطح جهان بوده است. مواضع دو طرف در اين خصوص به گونه‌اي است كه برخي كارشناسان و ناظران سياسي از موضوع تحريم‌هاي ايران به‌عنوان چالشي جديد در روابط دولت و كنگره آمريكا ياد مي‌كنند و معتقدند كه اين چالش از ظرفيت لازم براي تشديد شكاف درون حاكميتي در آمريكا برخوردار است. در عين حال بسياري از كارشناسان مواضع سختگيرانه كنگره درخصوص اين موضوع را بيش از هر چيز به تأثيرپذيري آن از فشار لابي صهيونيستي در كنگره نسبت مي‌دهند. اين تحليل به‌طور مختصر به بررسي اختلاف مذكور پرداخته و نقش رژيم صهيونيستي در اين مجادله را تشريح مي‌كند.

موضع دولت

طبق گزارش‌هاي منتشر شده، مقامات كاخ سفيد به‌ويژه پس از برگزاري اجلاس ژنو2، به نمايندگان كنگره هشدار داده‌اند كه با تصويب تحريم‌هاي جديد، گفتگوهاي ديپلماتيك براي حل مناقشه هسته‌اي با جمهوري اسلامي ايران بي‌اثر مي‌شود. در همين رابطه سخنگوي كاخ سفيد تأكيد كرده است كه مردم آمريكا خواهان يك «راه‌حل مسالمت‌آميز» براي حل مسئله هسته‌اي ايران هستند. جان كري وزير امور خارجه آمريكا نيز به نمايندگان كنگره هشدار داده است كه با تصويب مجازات‌هاي جديد عليه ايران مانع پيشرفت مذاكرات هسته‌اي نشوند. وي تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران را در شرايط كنوني «نادرست» خوانده و در ديدار با اعضاي كميته مالي سنا كه نقش مهمي در تصويب تحريم‌ها دارند از آنها خواسته است كه تصميم‌گيري در مورد تصويب تحريم‌هاي جديد عليه ايران را به تعويق بياندازند. به‌طور كلي به‌نظر مي‌رسد كه دولت اوباما تلاش دارد تا از طريق رسيدن به توافقي جامع با ايران در حوزه هسته‌اي، امتياز حل و فصل اين موضوع را به نام خود تمام كند تا بدين وسيله هم در عرصه رقابت‌هاي داخلي قدرت مانور بيشتري داشته باشد و هم در عرصه بين‌المللي، ايالات متحده را از مشكلي خود ساخته به نام چالش هسته‌اي ايران رها سازد. ازسوي ديگر دولت اوباما شرايط كنوني را فرصتي مناسب و تاريخي براي حل موضوع مي‌داند و ازاين‌رو از كنگره مي‌خواهد تا از طريق تصويب تحريم‌هاي جديد مانع از بهره‌مندي از اين فرصت نشود.

موضع كنگره

اعضاي كنگره آمريكا تحت فشار سازمان يافته و شديدي ازسوي لابي‌‌هاي يهودي براي تشديد تحريم‌هاي جديد عليه ايران هستند. آنها در عين حال ادعا مي‌كنند كه نگران دادن امتياز ازسوي دولت اوباما به ايران در روند مذاكرات هسته‌اي هستند. اين قانونگذاران مي‌كوشند با سخت‌تر كردن تحريم‌ها به‌عنوان اقدامي پيشگيرانه از اين موضوع ممانعت به‌عمل آورند.

اين در حاليست كه به گفته برخي ديپلمات‌ها احتمال توافق با ايران در جريان مذاكرات ژنو3 بسيار بالاست. البته بدبيني قانونگذاران آمريكايي به بهبود روابط ميان تهران و قدرت‌هاي جهاني به گونه‌اي است كه به گفته برخي از آنها نظير سناتور باب منندز، رئيس دمكرات كميته روابط خارجي سنا٬ اين كميته در هفته جاري تحريم‌ها عليه ايران را تشديد خواهد كرد تا فشار بر ايران همزمان با انجام مذاكرات باقي بماند.

طبق برخي گزارش‌ها پس از بي‌نتيجه ماندن گفتگوهاي هسته‌اي در ژنو شماري از نمايندگان كنگره از هر دو حزب دمكرات و جمهوريخواه نسبت به آنچه نرمش احتمالي آمريكا در برابر ايران خوانده شده ابراز نگراني كرده‌اند. اعضاي كميته مالي سنا در عين حال اعلام آمادگي كردند كه تشديد تحريم‌ها را به تعويق بياندازند، اما تصميم‌گيري در اين مورد را منوط به شنيدن گزارش جان كري از نتايج گفتگوهاي اخير در ژنو كردند.

نقش رژيم صهيونيستي

به‌طور كلي مي‌توان از نقش لابي صهيونيستي به‌عنوان مهمترين عامل ترغيب و تحريك كنگره آمريكا به پافشاري بر سياست تشديد تحريم‌هاي ايران ياد كرد. مراكز و منابع صهيونيستي در روزهاي اخير تلاش كرده‌اند تا با ارائه اطلاعات مختلف به اعضاي كنگره آنها را نسبت به مؤثر بودن تحريم‌ها و ضرورت تشديد آن متقاعد سازند.

ازسوي ديگر در پي تمايل ايران و كشورهاي گروه 1+5 براي انعقاد توافقنامه‌ هسته‌اي‌، رژيم صهيونيستي تلاش زيادي براي ممانعت از آن انجام داده است. در همين راستا آنها چنين توافقنامه‌اي را يك «خطاي تاريخي» خوانده و با لابي‌گري در كنگره آمريكا قصد دارند تا مانع امضاي چنين توافقي شوند.

در همين راستا مقامات صهيونيستي تلاش مي‌كنند تا اعضاي كنگره را نسبت به پيامدهاي توافق هسته‌اي با ايران بدبين سازند. بر اين اساس وزير اطلاعات اسرائيل تأكيد مي‌كند كه وعده‌هاي غرب به ايران باعث لغو بخشي از تحريم‌ها خواهد شد. او معتقد است كه اين اقدام تا ۴۰ ميليارد دلار به اقتصاد ايران كمك خواهد كرد. وزير اطلاعات اسرائيل معتقد است كه اين بسته نه تنها به اقتصاد ايران كمك هنگفتي خواهد كرد، بلكه كاربرد ساير تحريم‌ها عليه اين كشور را نيز تضعيف خواهد كرد.

نفتالي بنِت، وزير اقتصاد اسرائيل نيز اعلام كرده بود كه تا پيش از نشست بعدي ميان ايران و گروه 1+5 در 29 آبان‌ماه، با اعضاي كنگره آمريكا كارزاري را عليه اين توافق به راه خواهد ‌انداخت. وي كه رهبر حزب نزديك به شهرك‌نشينان، موسوم به «خانه يهودي» است، به همين منظور روز سه‌شنبه 21 آبان‌ماه (۱۲ نوامبر) راهي واشنگتن شد. بنت مي‌گويد، اختلاف‌نظرهايي ميان اسرائيل و دولت باراك اوباما وجود دارد. ازاين‌رو وي قصد دارد در سفرش به واشنگتن شخصاً با ده‌ها تن از اعضاي كنگره اين نكته را در ميان بگذارد كه در صورت نرمش در قبال ايران «امنيت اسرائيل» به مخاطره خواهد افتاد. اين لابي‌ها و رايزني‌ها ازسوي مقامات و عوامل رژيم صهيونيستي نقش مهمي در تشديد مجادله اخير ميان كنگره و دولت آمريكا در مورد تحريم‌هاي ايران داشته است.

ارزيابي و تحليل

ادامه چالش و مباحثات بين كاخ سفيد و كنگره بر سر تشديد تحريم‌ها و اقدامات منفي رژيم صهيونيستي عليه ايران از چند زاويه قابل بررسي است:

1. دولت اوباما در اين مقطع زماني بيشتر به‌دنبال توافقي با ايران در مذاكرات آتي ژنو است .البته توافقي كه متضمن ايفاي خواسته‌هاي حداكثري آمريكا از ايران به‌ويژه تعليق فعاليت‌هاي هسته‌اي و ازجمله غني‌سازي باشد. لذا در مقطع كنوني براي داشتن موضعي مشترك با بقيه اعضاي 1+5 خواهان گرفتن ژستي آشتي‌جويانه است و طبيعتاً اين مسئله با ارائه لايحه‌اي كه خواهان تشديد تحريم‌ها عليه ايران باشد سازگاري ندارد.

2. با وجود اين موضع كاخ سفيد، به‌نظر مي‌رسد كه كنگره آمريكا اصطلاحاً راه خود را مي‌رود. مسيري كه كنگره تاكنون در برخورد با مسئله هسته‌اي ايران طي كرده به‌طور كلي مسير تشديد فشارها با هدف تسليم ايران به خواسته‌هاي ناعادلانه آمريكا بوده است .در ادامه همين مسير شاهد آن هستيم كه حتي در مقطع كنوني نيز، قانونگذاران آمريكايي به‌ويژه در سنا به‌دنبال تصويب لوايحي با هدف تشديد تحريم‌هاي ايران به‌ويژه در زمينه انرژي هستند.

3. نكته مهم آن است كه رژيم صهيونيستي و در وهله بعد لابي‌هاي صهيونيستي به‌ويژه آيپك مدام در حال رايزني با مقامات و قانونگذاران آمريكايي هستند تا از ديدگاه خود، استراتژي مؤثر عليه ايران، يعني «تشديد و گسترش تحريم‌ها»، تضعيف نشده و يا كاستي نپذيرد.

4. با اين همه، در شرايط كنوني اظهارات باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا كه دليل رضايت ايران به مذاكره با گروه 1+5 را صرفاً ناشي از فشار تحريم‌ها تلقي كرده است، در واقع مبين موضع غربي‌ها به‌ويژه آمريكا در مذاكرات آتي خواهد بود. مي‌توان پيش‌بيني كرد كه غرب خواهان امتيازات زياد از ايران است و حتي‌المقدور سعي مي‌كند امتياز قابل توجهي به ايران ندهد. اوباما تأكيد كرده كه حداكثر امتيازي كه به ايران داده خواهد شد كاهش برخي تحريم‌هاست كه آن هم منوط به ايفاي تعهدات از جانب تهران است و در واقع اين كاهش تحريم‌ها موقتي و برگشت‌پذير نيز خواهد بود.

با اين حال ترديدي نيست كه حل مسئله هسته‌اي ايران بيش از هر چيز نيازمند اصلاح رفتار گذشته غرب و به‌ويژه آمريكا و احترام به حقوق هسته‌اي كشورمان ازجمله حق غني‌سازي است. كنگره و دولت آمريكا تنها در صورت اتخاذ چنين سياستي قادر به تسهيل مسير حل‌وفصل موضوع هسته‌اي ايران هستند. عدم تغيير رفتار آنها، البته تأثيري در واقعيت انكارناپذير تبديل ايران به يك قدرت هسته‌اي نخواهد داشت.

انتهاي پيام/

شنبه 30 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن