واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خوشنويسي در همدان جايگاهي ندارد/گاهي تا 40 روز سرمشق هايم را تمرين مي كردم
همدان - خبرگزاري مهر: استاد خوشنويسي همدان با بيان اينكه سالم ترين تفريحات براي جوانان ورزش و گرايش به هنر است، گفت: در همدان نمي توان خوشنويسي را يك شغل دانست زيرا هيچ بهايي به آن داده نمي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، جعفر قهرماني مطلق دبير بازنشسته آموزش و پرورش است كه رشته تحصيلي وي تربيت بدني است و پس از اخذ مدرك خوشنويسي از انجمن خوشنويسان ايران، مدت 21 سال است كه در مدارس همدان و مراكز تربيت معلّم، هنر و خوشنويسي را تدريس مي كند.
وي از آنجايي كه خط خوشي داشت به وسيله يكي از دوستان خود در سال 59 با انجمن خوشنويسان ايران آشنا شد و از طريق مكاتبه اي با اين انجمن، رسماً آموزش خود را در زمينه خوشنويسي آغاز كرد.
وي در حاشيه نمايشگاه خوشنويسي همدان و در گفتگو با مهر با بيان اينكه خط خوش با هنر خوشنويسي تفاوت زيادي دارد در پاسخ به چگونگي آموزش خوشنويسي خويش اظهار داشت: اوايل، آموزش هايي كه به من داده مي شد همه به صورت مكاتبه اي بود به اين صورت كه استاد از طريق پست، سرمشق را براي من ارسال مي كرد و من نيز تمرين هاي خود را كه از روي همان سرمشق بود براي استادم پست مي كردم.
قهرماني مطلق افزود: علاوه بر اين كه در اين روش، من رمز و راز خوشنويسي و حركت دست استاد را نمي ديدم، بعضي وقت ها به دليل اينكه سرمشق ها از طريق پست عادي ارسال مي شد، گاهي تا40 روز به دستم نمي رسيد و من مجبور بودم همان سرمشق هاي قبلي را تمرين كنم.
اين استاد برجسته همداني با بيان اينكه هنر خوشنويسي، هنري است كه از صدر اسلام مورد تأييد بوده و از زمان انقلاب اسلامي نيز به علت اينكه مردم بيشتر به دنبال فرهنگ اسلامي بودند، اين هنر در ايران رواج بيشتري پيدا كرد، ادامه داد: اوايل انقلاب ممنوعيت هايي براي برخي هنر ها مثل كلاس هاي آموزش موسيقي وجود داشت و چون كلاس هاي خوشنويسي به صورت مجزا براي خانم ها و آقايان برگزار مي شد، اين هنر با استقبال قابل توجّهي رو به رو شد ولي اكنون اين ممنوعيت ها برطرف شده و جوانان حق بيشتري براي انتخاب رشته هاي هنري مورد علاقه خود دارند.
اين دبير بازنشسته با تاكيد بر اينكه دليل ديگر كمرنگ شدن اين هنر، وجود كامپيوتر و خوشنويسي ديجيتالي است، گفت: خوشنويسي ديجيتالي نمي تواند جايگزين مناسبي براي هنر خوشنويسي باشد.
وي گفت: خوشنويسي ديجيتالي كاملاَ بي روح است و تمام حروف در آن يكنواخت و يك رنگ هستند حتي در برخي موارد نقطه ها در محل اصلي خود قرار نگرفته اند.
قهرماني مطلق در تعريف خود از هنر گفت: هنر بيان احساسات درون است و وقتي اثري خلق مي شود، احساسات و عواطف درونيِ خالق خود را به نمايش مي گذارد و هنرمند خوشنويس نيز به وسيله همان سياه مشق هايي كه مي نويسد، با اين هنر روح خود را تسلّي مي بخشد بنابراين سالم ترين تفريحات براي جوانان ورزش و گرايش به هنر است.
وي با بيان اينكه يك هنرجو زماني مي تواند در عرصه هاي مختلف موفق باشد كه با علاقه رشته هنري خويش را انتخاب كند و به دنبال خواسته اش برود، گفت: خط خوب براي انسان شخصيت مي آورد و بسياري از والدين در پي آن هستند تا فرزندان خود را در كلاس هاي خوشنويسي ثبت نام كنند ولي بايد اين نكته را نيز در نظر گرفت، وقتي علاقه اي در كار نباشد هنرجو به جاي پيشرفت، پسرفت خواهد كرد.
اين مدرس خوشنويسي كه تاكنون بيش از 12 نمايشگاه انفرادي داير نموده است، ادامه داد : در همدان نمي توان خوشنويسي را يك شغل دانست زيرا هيچ بهايي به آن داد نمي شود.
وي گفت: خلق يك تابلو به چند روز زمان نياز دارد اما از نظر مادي نمي توان اميدي به فروش آن داشت و هنرجويان نيز كه استادان خود را الگو قرار مي دهند، قطعا زماني كه ببينند اين رشته براي استاد آنها هيچ نتيجه مادي به دنبال ندارد از اين رشته زده و دل سرد خواهند شد.
كد خبر: 2199696
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۳۰ - ۱۰:۵۱
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]