واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: تبريز؛ ميزبان جشنواره شعر ميهني
سرويس شهرستانها ـ همزمان با سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، حماسه قيام 29 بهمن و دويستمين سالگرد انعقاد عهدنامه ننگين تركمانچاي، همايش شاعران و نويسندگان در تبريز برگزار ميشود.
در اين همايش كه تحت عنوان «جشنواره شعر ميهني» از مهرماه سال جاري در حال برگزاري است، و با استقبال گسترده شاعران روبرو شده است، دهها شاعر از نقاط مختلف ميهن اسلاميمان گردهم آمده، و جديدترين سرودههاي خود را در حسرت و هجران 17 شهر قفقازي ايران و اتحاد و پيوند معنوي و تاريخي مسلمانان قفقاز با ايران، حماسه تاريخي چالدران، و موضوعات متنوع ديگر مانند؛ «ترسيم سيماي قهرمانان ملي، علمي، ادبي و تاريخسازان ـ توصيف حماسههاي مردم آذربايجان در دفاع از تشيع و تماميت ارضي ايران و مقاطع حساس تاريخي و حوادث سرنوشتساز مانند جنگهاي قفقاز، جنگ چالدران و پايداري مردم آذربايجان در مقابل تجاوزگريهاي روس و عثماني، قراردادهاي ننگين گلستان و تركمانچاي و تجزيه 17 ايالت قفقاز از خاك ايران، جريان بيداري اسلامي و توصيف حماسههاي مقاومت در لبنان، فلسطين، سوريه؛ ترسيم و توصيف ايران و شكوه آذربايجان؛ پيام بيداري شاعران امروز ايران بخصوص شاعران آذربايجان به امت اسلام و شيعيان آذري قفقاز؛ لزوم اتحاد اقوام و طوايف و جريانهاي مختلف امت اسلام و ملت ايران براي مقابله با استعمار و دشمن مشترك همه مسلمين و پرهيز از تفرقه و مرزبنديها و خطكشيهاي طايفهاي و قبيلهاي و... ساير موضوعات قرائت خواهند كرد.
دبيرخانه جشنواره شعر ميهني اعلام كرد: به دنبال پيشنهاد چهرههاي دانشگاهي، بخش ويژه شعر دانشجويي نيز در جشنواره شعر ميهني راهاندازي شد تا آثار و اشعار شاعران دانشجو در اين بخش به صورت ويژه مورد بررسي و گزينش قرار گيرد.
شايان ذكر است؛ به دنبال جنگهاي طولاني مدت روس ـ ايران كه قريب 30 سال به طول انجاميد، دو عهدنامه ننگين و سياه «گلستان و تركمانچاي» بر دولت وقت ايران تحميل شد كه جدايي 17 شهر قفقازي را در پي داشت اما مردم اين سامان همواره به دنبال پيوستن به ميهن اصلي خود بوده و در اين راه شورشها و اقدامات مؤثري انجام دادند. همچنين در جنگ چالدران كه با لشكركشي و تهاجم و تجاوز تركهاي عثماني به ايران آغاز شد، شاه اسماعيل صفوي با سپاه 18 هزار نفري در مقابل سپاه 200 هزار نفري سلطان سليم شاه تركهاي عثماني، مقاومت كرد و در اين جنگ مردم ايران بخصوص اهالي آذربايجان حماسه تاريخي را رقم زدند كه در نهايت اشغالگران ترك مجبور به تخليه تبريز و عقبنشيني از ايران شدند، اما متأسفانه در اين جنگ نيز منطقه «ديار بكر» به اشغال بيگانگان درآمد.
حسرت و هجران 17 شهر قفقاز و حماسه درخشان چالدران در شعر شاعران ايران همواره بازتاب گستردهاي داشته است، و دامنه اين بازتابها به شعر معاصر ايران نيز كشيده شده است، چنانكه استاد شهريار نيز در اين باره شعرهاي ماندگاري سروده است.
مهلت ارسال اشعار و آثار به جشنواره تا تاريخ 15 ديماه 1392 تمديد شده است. شاعران و نويسندگان ميتوانند آثار خود را به زبان ملي (زبان فارسي) و ساير زبانهاي ايراني اعم از عربي، آذربايجاني، كردي، لري، تالشي، گيلكي، بلوچي و ... به نشاني دبيرخانه جشنواره: «تبريز ـ اول خ دانشسرا ـ سازمان تبليغات اسلامي ـ انجمن شاعران اهل بيت عليهمالسلام (دبيرخانه جشنواره شعر ميهني) يا به پست الكترونيكي ([email protected])» ارسال كنند. اشعار و آثار رسيده به جشنواره توسط هيأت علمي بررسي و ارزيابي خواهد شد و به نفرات برگزيده، به رسم يادبود و سپاس هداياي خاصي تعلق خواهد گرفت.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]