واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كورس تعطيلي واحدهاي توليدي در شهرك صنعتي سلمانشهر
عباس آباد - خبرگزاري مهر: از 108 واحد توليدي مستقر در تنها شهرك صنعتي عباس آباد مازندران تنها 25 واحد فعال و نيمه فعال است و مابقي واحدها يا ورشكست و تعطيل شدند و يا عطاي توليد را به لقايش بخشيده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، به اظهار توليدكنندگان و صنعتگران فعال در اين شهرك صنعتي، يك مثنوي نيز براي بيان مشكلات كم است و حمايت از واحدهاي توليدي نياز ضروري است.
نبود امكانات و تجهيزات مورد نياز، نداشتن زيرساختها، كمبود نقدينگي وسرمايه در گردش، بدهيهاي بانكي و ... از جمله مسائلي است كه برخي توليدكنندگان مستقر در شهرك صنعتي سلمانشهر عنوان كرده اند.
محمد عابديتني مديرعامل شركت توليد رنگ پارس نگين نما از واحدهاي توليدي فعال در شهرك صنعتي سلمانشهر گفت: اگر بخواهيم در مورد معضلات صنعتگران سخن بگويم، يك مثنوي نيز كم است.
وي با اظهار تاسف از جايگاه اجتماعي تنزل يافته صنعتگران كه بيش از همه چيز آنها را سردرگريبان فرو برده است، گفت: متاسفانه برخي از ادارات نظير ماليات و دارايي، برخي از بانكها با موانع و ايرادتراشيها، گاه با بي رحمي شرايطي را براي بنده و ديگر دوستان ايجاد كرده اند كه گاه منزلت تنزل يافته اجتماعي صنعتگران و عدم توانايي در تامين نياز معيشتي خانوار، مشكلاتي را ايجاد كرده است.
وي گفت: مجموعا 108 واحد توليدي در شهرك صنعتي سلمانشهر فعاليت مي كند كه متاسفانهبجز 10 واحد توليدي نيمه فعال و 15 واحد فعال با توان توليدي بين 20 تا 80 درصد از كلتليد، مابقي كه حدود 80 واحد توليدي باشند، ورشكست شدند و واحدها را خالي كردند.
عابديني گفت: معضلاتي كه توليدكنندگان و صنعتگران با آن روبرو هستند، اغلب از سوي اداراتي مانند دارايي، تامين اجتماعي و بانكها ايجاد شده است.
سيل احضاريه ها و اخطاريه ها بسوي توليدكنندگان
وي گفت: با وجوديكه در جلسه ششم كارگروه اشتغال در استانداري مصوب شد كه بانكها تا پايان سال هيچ جريمه اي را براي واحدهاي توليدي و صنعتي فعال در شهركهاي صنعتي درنظر نگيرند، كماكان هر روز شاهد سرازير شدن سيل احضاريه و اخطاريه و بركه هاي جريمه از سوي بانكهاي عامل هستيم.
مديرعمل شركت توليدي يونوليت گفت: با وجود چنين شهرك صنعتي در استان مازندران، شهرك صنعتي سلمانشهر از جمله محروم ترين شهركهاي صنعتي محسوب مي شود.
آذرنگ، نبود امكانات و تجهيزات ايمني براي اطفاي حريق را از نيازهاي اساسي و اوليه هر شهرك صنعتي دانست و گفت: متاسفانه شهرك صنعتي سلمانشهر از اين امكانات بي بهره است و در زمان بروز حريق، ماشين هاي آتش نشاني بايد از عباس آباد و تنكابن، ترافيك سنگين را طي كرده و اگر آثاري از كارگاه و كارخانه پس از آتش سوزي باقي مانده باشد، اقدام به كنترل و اطفاي حريق كنند.
اين مدير شركت توليد، معضل ترافيك شهر عباس آباد درايام تعطيلي سال، غيراستاندارد بودن جاده سلمانشهر، شهرك صنعتي كه باعث بروز خسارتهاي فراوان به ماشين هاي حمل محصولات مي شود را از ديگر مشكلات زيرساختي اين شهرك بيان كرد.
آذرنگ ضمن اظهار تاسف از شرايط بد اقتصادي كه گريبانگير اكثر توليدكنندگان و صنعتگران شده، گفت: ما با تمام احترامي كه براي تمام كسبه قائليم ولي باور كنيد در جامعه امروزي، ارزش و احترام يك فردي كه كنار خيابان بساط سيگارفروشي دارد، از بنده كه توليدكننده و كارخانه دار هستم، بيشتر است.
وي عنوان كرد: اگر من وهمان سيگارفروش همزمان وارد بانك شويم، باور كنيد رئيس بانك براي آن دوست عزيزمان احترام بيشتري قائل است چراكه رابطه اقتصادي با افرادي چون بنده و ديگر دوستانم كه تنها چك برگشتي و تقاضاي وام و ورشكستگي دارند، گرفتاريهاي مالي براي بانك به همراه دارد.
آذرنگ بيان داشت: بنده و امثال بنده در سخت ترين شرايط اقتصادي كشور در سالهايي كه كشورمان در شديد ترين تحريمها قرار گرفته بود و باعث شد تا كارخانه داران بزرگ كشور از ادامه فعاليت شانه خالي كنند، گراني و نبود مواد اوليه، افزايش تورم، نبود بازارهاي خارجي براي عرضه محصولات توليدي را تحمل كرديم و ايستاديم اما امروز به دليل عدم حمايت، مسئولان هيچ ارزش و احترامي در جامعه براي ما و فعاليتهاي ما قائل نيستند.
وي عنوان كرد: مگر ما نيز همچون اكثر كارخانه داران و توليدكنندگان نمي توانستيم واحدهاي توليد خود را واگذر و يابفروشيم و با سپرده در بانك هر ماه سودهاي كلان به جيب بزنيم و راحت و بي دردسر زندگي كنيم.
توليدكنندگان بر زمين افتاده اند
وي يادآورشد: اگر ما امروز بر زمين افتاده ايم و اختيار خودمان نبود بلكه برخي عوامل و افراد ما را به زمين زدند.
مديرعامل شركت رنگين پارس نگين نما گفت: اگر بخواهيم آمار نيروهايي كه در يكسال اخير از اين شهرك صنعتي اخراج شده اند را در مقايسه با آمار نيروهاي كه جذب اين شركتها شده اند، را بيان كنم، شرم آور است.
عليپور صنعتگر و توليدكننده ورقهاي طرح سفال و مديرعامل شرت صنعتي گل مار نيز گفت: من جزو اولين كساني بودم كه با شروع كار شهرك صنعتي سلماشنشهر، ضمين خريد زمين، شروع به كار كرديم.
وي افزود: در حال حاضر بعد از چند سال فعاليت و در حاليكه مبلغ دو ميليارد تومان آورده خورد را از محل فروش كارخانه و زمين و ماشين و كليه اموال و دارايي تامين كردم، دچار معضل و فقدان نقدينگي و اعتبار شديم.
وي ميزان نياز اعتباري خود را 600 ميليون تومان بيان كرد و گفت: اگر اين مبلغ به واحد توليدي ام تزريق نشود ناچارا تا پااين سال و شب عيد 15 كارگر خود را اخراج مي كنم.
شجاع شفيعي از شركت بازيافت و مقوا سازي نيز گفت: 140 ميليون تومان وام گرفتيم و به دليل مشكلات در سال 89 دچار چالش شدم و در حال حاضر به لديل عدم توان پرداخت اقساط، بدهي بانكي من به 280 ميليون تومان رسيده است.
وي يادآورشد: اين درحاليست كه سرمايه در گردش ندارم و سند مالكيت شركت در گرو بانك است.
به گزارش مهر، شهرك صنعتي سلمانشهر در فاصله 25 كيلومتر فرودگاه و دسترسي به بندر واقع شده از مزاياي آب، برق، تلفن، تصفيه خانه و پست فشار قوي برخوردار است.
بازسازي و تعريض جاده دسترسي، تأمين روشنايي مسير جاده و معابر داخل شهرك، ايجاد پايگاه آتش نشاني، تأسيس مركز امدادي، درماني و كمك هاي اوليه، بررسي و رسيدگي جدي به مشكلات واحدهاي توليدي، حفظ شأن و آبروي سرمايه گذاران و صاحبان صنايع و... از جمله مسائل و نيازهاي شهرك صنعتي سلمانشهر است.
مازندران 38 شهرك و ناحيه صنعتي دارد.
كد خبر: 2199298
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۹ - ۱۰:۳۰
جمعه 29 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]