تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802746697




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شيوع پديده عجيب «كم اظهاري مدرك تحصيلي» در بين ليسانسه‌ها/ توصيه جالب وزير كار به كارفرمايان +صوت


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: شيوع پديده عجيب «كم اظهاري مدرك تحصيلي» در بين ليسانسه‌ها/ توصيه جالب وزير كار به كارفرمايان +صوت
گفتگو با مسئولان مراكز كاريابي نشان مي دهد موج "كم اظهاري مدرك"، پديده در حال گسترشي به شمار مي رود و آنها تاكيد مي كنند كه در بخشي شغل ها، كارفرمايان علاقه اي به استفاده از كارگران بالاي ديپلم ندارند.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران، به قول كامران نجف زاده در برنامه مشهور صرفا جهت اطلاع از وقتي كه گيگوز مي خورديم يادمان هست كه هر بزرگتري تا چشمش به درس خواندن و تلاش ما براي طي قله هاي علم مي افتاد تاكيد مي كرد كه "درس بخون كه فردا بتوني بري دانشگاه، ليسانسي بگيري و ..."

كمي بزرگتر كه شديم اين تاكيد، تفسير بيشتري پيدا مي كرد و توضيح داده مي شد كه هدف از گرفتن فوقش ليسانس، نه فقط پيدا كردن شغل مناسب، كه يافتن همسر ايده آل را نيز در بر مي گيرد و هزاران فايده پيدا و پنهان ديگري نيز بر اين مدرك تحصيلي، مترتب بود و صدالبته، مشكلات خانواده ها براي تامين هزينه هاي كمرشكن تحصيل.

حتي اين جو گرفتن مدرك آنقدر بالا گرفته بود و البته هنوز تا حدي است، كه عده اي ترجيح مي دادند مدرك خود را بالاتر از واقعيت نيز اعلام كنند و حداقل فوق ليسانس داشتن خود را در انظار عمومي بيان نمايند.

اما بررسي هاي جديد، حكايت از گسترش پديده اي جديد در بازار كار با عنوان «كم اظهاري مدرك تحصيلي» دارد؛ پديده اي جالب كه در آن، افراد جوياي كار مدارك بالاي تحصيلي شان را براي استخدام كتمان مي كنند!

هرچند تا اسم كم اظهاري مي آيد، ذهن ها سراغ مسائل مالي و مالياتي مي رود اما اين نوع كم اظهاري كاملا متفاوت است چراكه افرادي داراي مدارك ليسانس يا فوق ديپالم، براي مشغول شدن در كارهاي ساده اي چون نيروي خدماتي، مدارك تحصيلي خودشان را كتمان مي كنند بلكه با كسب درآمدي هرچند كم، سربار خانواده خود نباشند.

گفتگو با مسئولان مراكز كاريابي نيز اين موضوع را تاييد مي كند كه موج كم اظهاري مدرك، پديده در حال گسترشي به شمار مي رود و آنها تاكيد مي كنند كه در بخشي شغل ها مانند فعاليت در خط توليد، كارفرماها علاقه اي به استفاده از كارگران بالاي مدرك ديپلم ندارند.

صبحانه تلاش كرد در اين خصوص نظر دكتر ربيعي وزير كار و امور اجتماعي را نيز كسب كند كه وي در اين خصوص با كنايه به ايامي كه بسياري تلاش مي كردند مدارك خود را بالاتر اعلام كنند، اظهار داشت: كم اظهاري در بازار كار شايع شده است و بيكاران تلاش دارند از اين راه به كار دست پيدا كنند.

وي در تشريح علت اين پديده گفت: بخشي از اين اتفاق به خاطر عدم تناسب رشته ها و تحصيلات با بازار كار است و علت ديگر آن فرهنگ نگاه به شغل در جامعه مي باشد.

گفتگو با وزير كار

وزير كار در عين حال به كارفرمايان توصيه جالبي كرد و گفت: كارفرمايان نيز بايد بدانند افراد با تحصيلات، كارهاي مربوطه را در بسياري مواقع بهتر انجام مي دهند.

از سوي ديگر بررسي هاي صبحانه نشان مي دهد كه بخش ديگري از بيكاران نيز براي به دست آوردن كارهاي ساده خدماتي مجبور مي شوند با هزينه مجدد و مراجعه به مراكز فني و حرفه اي ديپلم جديدي بگيرند. در اين زمينه نيز برخي مسئولان مراكز كاريابي با تاييد اين موضوع مي گويند كه موارد متعددي را مشاهده كرده اند كه افرادي مثلا با ليسانس كارگرداني يا ادبيات، اقدام به اخذ مدرك حسابداري يا آرايشگري كرده اند تا شغلي براي خود پيدا كنند.

پرند رييس سازمان آموزش و فني حرفه اي كشور ديگر مسئولي بود كه صبحانه تلاش كرد نظر او را در اين زمينه كسب شود.

وي نيز همچون وزير كار، راهكار مقابله با پديده كم اظهاري مدرك تحصيلي را انتخاب رشته متناسب با بازار كار مي داند و مي گويد: بازار كار پارامتر مهمي است كه افراد بايد در انتخاب رشته به آن توجه كنند و اگر 4 سال تحصيل كنند و اين درس خواندن، متناسب با بازار كار نباشد، طبيعي است كه دچار مشكل مي شود.

گفتگو با رييس سازمان آموزش و فني حرفه اي كشور

درست است كه كم اظهاري مدرك يكي از علائم بيماري فضاي اقتصاد . نظام آموزش كشور است و اگر دير جراحي شود عواقبش به ساير بخش هاي جامعه هم سرايت مي كند، اما در عين حال بايد از اهالي جوياي كار نيز خواست دانش و همت خود را بالا ببرند و منتظر رسيدن بخشنامه و پارتي براي پيدا كردن شغل مناسب خود نباشند.

پنجشنبه 28 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن