واضح آرشیو وب فارسی:ايران: شيوا رئيس شوراي رقابت شد
دكتر رضا شيوا در جلسه روز گذشته شوراي رقابت با اكثريت آرا به عنوان رئيس شوراي رقابت و مركز ملي رقابت انتخاب شد و بدين ترتيب جمشيد پژويان كه پيش از اين از رياست اين شورا استعفا داده بود با شوراي رقابت خداحافظي كرد. تركيب اعضاي شوراي رقابت طبق قانون شامل 15 نفر ميشود كه طي ماههاي اخير اين شورا با 13 نفر تشكيل جلسه ميداد و برهمين اساس رئيس جمهوري با معرفي دو اقتصاددان شامل رضا شيوا و فرهاد خداداد كاشي شوراي رقابت را تكميل كرد.
از سوي ديگر با توجه به استعفاي جمشيد پژويان كه از 31 شهريور 1388 رسماً با حكم رئيس دولت دهم به عنوان رئيس شوراي رقابت منصوب شده بود،به محض تكميل اعضاي شورا روز گذشته با تشكيل جلسه انتخاب رئيس جديد دردستور كار قرار گرفت. جمشيد پژويان رئيس سابق شوراي رقابت در گفتوگو با ايران با تأييد اين خبر اعلام كرد كه در جلسه روز گذشته رضا شيوا به عنوان تنها نامزد رياست شورا با رأي اعضا به عنوان دومين رئيس شوراي رقابت و مركز ملي رقابت انتخاب شد. به گفته وي طبق قانون رئيس جمهوري بايستي با صدور حكمي رياست دكتر شيوا را ابلاغ كند تا به صورت قانوني كار خود را آغاز كند.پژويان همچنين در خصوص حضور در جلسات شوراي رقابت افزود:با توجه به اين كه هم از رياست شورا و هم از عضويت در شورا استعفا دادهام جلسه ديروز آخرين جلسهاي بود كه در آن حضور داشتم و بدين ترتيب از شوراي رقابت خداحافظي كردم. براساس قانون رضا شيوا ميتواند در باقي مانده دوره رياست شش ساله پژويان، رياست شورا را بر عهده داشته باشد. بدين ترتيب تا 31 شهريور ماه سال 1394 شيوا رياست شوراي رقابت و مركز ملي رقابت را بر عهده خواهد داشت و پس از آن با رأي اعضا ميتواند يك دوره شش ساله ديگر باقي بماند. گفتني است رضا شيوا مديرعاملي مؤسسه مالي و اعتباري بنياد(بانك سينا)، رياست مؤسسه عالي بانكداري، رئيس مؤسسه تحقيقات پولي و بانكي بانك مركزي، مشاور تحقيقاتي رئيس كل بانك مركزي، استاديار و رئيس گروه اقتصاد نظري مؤسسه تحقيقات اقتصادي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران و عضو كميسيون شوراي ارزشيابي مدارك تحصيلي خارج از كشور را در كارنامه علمي و اجرايي خود دارد.
با توضيحات مبسوط نمايندگان دولت
انتقادهاي حاشيهاي از لايحه بودجه فروكش كرد
ابراهيم بهشتي
با ارائه توضيحات مقامات دولتي در خصوص كم و كيف لايحه بودجه به نظر ميرسد انتقادها و اعتراضها به سند مالي يكساله كشور فروكش كرده است. لايحه بودجه سال 93 برخلاف تأخيرهاي غيرقانوني هشت سال گذشته، در موعد مقرر خود به مجلس ارائه شد. گذشته از برخي انتقادات كارشناسي كه هميشه همراه لوايح بودجه بوده و برخي از آنها به تفاوت ديدگاههاي اقتصادي طرفين برميگردد، شيوه تخصيص اعتبارات پروژههاي عمراني سال آينده مورد اعتراض و انتقاد برخي نمايندگان قرار گرفت. مشخصاً نمايندگان استان خوزستان و كردستان در اعتراض به اين شيوه اعلام استعفاي دسته جمعي كرده اما باز هم در جلسات علني مجلس شركت كردند.
بر اساس آنچه در متن لايحه بودجه آمده و توضيحات مختلف محمدباقر نوبخت معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور، دولت در تخصيص اعتبارات عمراني با توجه به حجم زياد پروژههاي نيمه تمام باقي مانده از دولت قبل و منابع موجود، اقدام به اولويتبندي پروژهها نموده است و پروژههايي كه بالاي 80 درصد پيشرفت داشتهاند، در صدر اين اولويتبندي قرار گرفتند. با اين حال اين به معناي آن نيست كه پروژههاي ديگر هيچ اعتباري دريافت نميكنند يا تنها منبع اختصاص يافته به پروژهها 37 هزار ميليارد تومان اشاره شده در لايحه بودجه است بلكه بنا بر برنامههاي دولت از ناحيه فاينانسهاي خارجي هم منابعي براي اين پروژهها تخصيص مييابد. كما اينكه محمد باقر نوبخت هم در اين باره توضيح داده است: « به پروژههايي كه بين صفر تا 20 درصد پيشرفت فيزيكي دارد منابعي اختصاص ميدهيم اما اين منابع قابل ملاحظه نيست و اينگونه نيست كه اين پروژهها خوب رشد كنند. به پروژههايي كه بين 20 تا 80 درصد پيشرفت دارند نيز منابعي اختصاص داده ميشود تا اين پروژهها هم فعال باشند. اما تمركز كار خود را عمدتاً روي پروژههايي گذاشتهايم كه بين 80 تا 100 درصد پيشرفت فيزيكي دارند».
ادامه در صفحه 2
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]