واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: غرامتهاي هنگفت مربيان ليگ برتري بعد از بركناري اخراج شو تا رستگار شوي!
هدي حسيني
اخراج شدن براي هيچ كس اتفاق خوشايندي نيست. معنياش اين است كه بايد وسايلت را جمع كني و با خودت از محل كاري كه بايد براي هميشه ترك كني بيرون ببري. باز بايد روزنامه بخري خودكار به دست دور موردهاي به نظر مناسب كاري خط بكشي و يكسره پاي تلفن بنشيني تا شايد به تو زنگ بزنند و دعوت به همكاري بشوي. از طرف ديگر مجبوري كفشهاي آهني به پا كني تا حق و حقوقت را از كارفرمايي كه اخراجت كرده بگيري اما گويا در ليگ برتر وضعيت به گونه ديگري است و قانون متفاوتي بر كار حكمفرما است. مثلا آندره ويلاش بواش از تاتنهام روز دوشنبه اخراج شده اما لازم نيست خم به ابرويش بياورد و در به در دنبال كار تازه يا حق و حقوقاش باشد. باشگاه تاتنهام قرار است به او 4 ميليون پوند مبلغ دستمزدي را بدهد كه مربوط به دوره باقيمانده از قرارداد اوست. مربي جوان پرتغالي از كار كردن كوتاه مدت در تيمهاي ليگ برتري پول هنگفتي به جيب زده. همين دو سال قبل بود كه از چلسي بيرون آمد و بعد از دريافت حكم اخراج از اين تيم 12 ميليون پوند هم حقش بود كه بگيرد كه البته بخشي از آن را به اين خاطر كه ميخواست به تاتنهام برود مجبور شد فراموش كند اما ليگ برتر معدن اينجور درآمدها است. شايد هم فقط در سطح تيمهاي بزرگتر اينطور باشد. نميشود تاتنهام را زياد سرزنش كرد. مورد جالبتر براي بررسي همين چلسي، باشگاه سابق ويلاش بواش است. آنها بدترين باشگاه از لحاظ همكاري با مربيان هستند. حتي به كسي كه براي شان جام قهرماني اروپا را به ارمغان آورد هم رحم نكردند و روبرتو دي متئو را اخراج كردند. نتيجهاش اين شد كه اين مربي اخراجي الان براي خودش بيكار ميچرخد و هفتهاي 130 هزار پوند هم از چلسي دستمزدش را ميگيرد چون حاضر نشد يكجا با چلسي تسويه كند. تا جون 2014 هم دي متئو ميتواند روي اين منبع درآمد هنگفتش حساب كند مگر اينكه تصميم بگيرد با تيمي براي همكاري به توافق برسد.
ژوزه مورينيو هم جزو قربانيان رومن آبراموويچ بوده. او سال 2007 در حالي كه دو جام قهرماني را طي سه سال براي چلسي كسب كرده بود بركنار شد. از قراردادش با سالي 6 ميليون پوند دستمزد هم سه سال باقي مانده بود اما او به جاي تسويه ترجيح داد با باشگاه كنار بيايد و بعدها هم گفت بابت كاري كه كرده به خودش افتخار ميكند. آن اتومبيل فراري 2 ميليون پوندي كه آبراموويچ سال 2008 به وي هديه داد شايد بابت تشكر به خاطر همين رفتار دوستانه و حرفهاي آقاي خاص بوده كه حاضر نشده همه حق و حقوقاش را از باشگاه بگيرد. لوييز فليپه اسكولاري و كادر فنياش هم در استمفوردبريج درآمد خوبي كسب كردند. بعد از تنها 8 ماه كار و هدايت تيم براي 36 مسابقه او و همكارانش 6/12 ميليون پوند دستمزد را هنگام اخراج شدن دريافت كردند. به فهرست حقوق بگيران باشگاه بايد كلوديو رانيري و آورام گرانت را هم اضافه كرد. به اين ترتيب با يك حساب سرانگشتي چلسي از سال 2003 تاكنون 50 ميليون پوند صرف پرداخت حقوق مربيان اخراج شدهاش كرده. دقيقا برابر با قيمتي كه بالاي فرناندو تورس پرداخت.
اين رويه البته مختص چلسي نيست. در ليورپول هم كني دالگليش مربي بود كه بعد از مدتي هدايت قرمزها در سال 2011 بركنار شد و باشگاه به او 25/8 ميليون پوند دستمزد باقيمانده قراردادش را قرار شد بدهد كه هنوز تاييد نشده. روي هاجسون هم فقط شش ماه در آنفيلد دوام آورد. در عوض 3/7 ميليون پوند درآمد به دست آورد. شايد در سايه دالگليش نتوانست خوب خودش را نشان بدهد اما بعدا از لحاظ مالي خوب از خجالتاش در آمدند.
سيتي هم يك سال بعد از كسب اولين قهرمانياش در ليگ برتر عذر روبرتو مانچيني را خواست. از قرارداد پنج سالهاي كه تازه بسته بود چهار سال ديگر باقي مانده بود و رقم دريافتياش به 7 ميليون پوند رسيد اما سوال اين است كه آيا باشگاهها از پس پرداخت اين رقمها برمي آيند؟ اينطور كه پيداست بله. دستمزد باقيمانده مانچيني به اندازه خريدن يك سرخيو آگرو، يك يحيي توره يا شش تا اسكات سينكلر است.
از وقتي كه آرسن ونگر هدايت ارسنال را در سيام سپتامبر 1996 به دست گرفته بيش از 800 مربي در چهار دسته برتر فوتبال انگليس بركنار شدهاند و پولي كه صرف پرداخت تسويه حساب آنها شده هم نزديك به 450 ميليون پوند است. نگراني بزرگ در مورد مبالغ هنگفتي نيست كه در اين راه حيف و ميل شده بلكه بايد به فكر بي ثباتي باشگاههايي افتاد كه در يك چشم بر هم زدن مربيان شان را بركنار ميكنند. جاي تعجب ندارد كه دو تيمي كه هميشه جزو بالانشينان ليگ برتر بودهاند از لحاظ مربي دوام داشتهاند يعني آرسنال و يونايتد. مسلما در هر دو تيم بارها موقعيت اخراج شدن مربي پيش آمده و هر بار مقامات باشگاهها به خوبي با اين مساله برخورد كردهاند. شايد بهتر باشد بقيه باشگاهها هم هر وقت اوضاع به هم ميريزد به جاي اخراج مربي اول درهاي خروجي را قفل كنند بعد تصميم بگيرند.
ابراز تمايل هادل براي بازگشت به تاتنهام
گلن هادل مربي سابق تيم ملي انگليس ابراز علاقه كرد كه پس از اخراج آندره ويلاش بواش از تاتنهام، يك بار ديگر هدايت اين تيم لندني را بر عهده بگيرد. ويلاش بواش پرتغالي كه پنجمين مربي اخراجي در فصل جاري ليگ جزيره است، پس از شكست 5-صفر خانگي برابر ليورپول از سمت خود بركنار شد تا تيم شروود مدافع سابق اين تيم كه هم اكنون در نقش هماهنگ كننده فني فعاليت ميكند، مسوول موقت امور فني باشد. هادل 56 ساله كه از سال 2006 و پس از اخراج از نيمكت وولور همپتون هدايت تيم را برعهده نداشته، حالا ابراز علاقه كرده تا مثل سالهاي 2001 تا 2004 باز هم مربي تاتنهام شود.
البته در اين ميان صحبتهايي مبني بر انتخاب ديويد مويس مربي منچستريونايتد نيز به گوش ميرسد.
سام آلاردايس مربي وستهام با اشاره به هفت خريد تاتنهام در ابتداي فصل جاري گفت: «ايجاد هماهنگي و درك متقابل بين بازيكناني كه تازه وارد تيم شده اند، در يك دوره زماني كوتاه مدت تقريباً غير ممكن است. شما وقتي بازيكناني از كشورهاي مختلف و با فرهنگهاي متفاوت وارد تيمتان ميشوند، براي رسيدن به بهترين عملكرد نياز به معجزه داريد.»
تاتنهام در ديدار بعدي خود در ليگ برتر برابر ساوتهمپتون به ميدان خواهد رفت.
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]