تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عاقل‏ترين مردم كسى است كه در امور زندگيش بهتر برنامه‏ريزى كند و در اصلاح آخرتش بيشتر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843097162




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به بازيكنان خارجي درجه 2 ليگ برتر


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نگاهي به بازيكنان خارجي درجه 2 ليگ برتر
در تمام دنيا تيم‌هاي باشگاهي فوتبال با اين نيت به دنبال ستاره‌هاي خارجي مي‌روند كه بتوانند با خريد آنها بار فني خود را بالا ببرند.


به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، دستمزدهاي نجومي كه به اين گروه از بازيكنان تعلق مي‌گيرد هم به اين دليل است كه نه‌تنها اين بازيكنان لژيونر روي نتايج تيم تاثيرگذار باشند، بلكه در برنامه‌هاي جنبي ازجمله جذب تماشاچي، كارهاي تبليغاتي، جذب اسپانسر، پخش تلويزيوني و فروش كالاهاي اختصاصي ‌ از حضور اين بازيكنان بهره لازم را ببرند و مثل كالايي گرانبها آنها را در ويترين خود به نمايش درآورند. براي همين است كه همواره بر سر خريد ستاره‌هاي خارجي جنگ‌هاي پنهاني زيادي بين باشگاه‌ها و دلالان وجود دارد.‌

در فوتبال ايران اما شرايطي كاملا متفاوت را با تيم‌هاي حرفه‌اي و حتي آسيايي شاهد هستيم. بازيكناني كه از كشورهاي ديگر به عضويت تيم‌هاي باشگاهي كشورمان درمي‌آيند نه‌تنها كارايي لازم را ندارند، گاهي به معضل بزرگي براي آنها تبديل مي‌شوند و بخصوص با افزايش قيمت ارز و مشكلات اقتصادي كه در اين دو سال گريبان تيم‌هاي باشگاهي را گرفته، عموما بر سر دريافت حق و حقوق خود پاي فيفا را به ميان كشانده‌اند.

آنچه درباره حضور بازيكنان خارجي در ليگ برتر ايران كاملا واضح است حضور بي‌اثر بيشتر اين بازيكنان بوده كه غير از تعدادي انگشت‌شمار از آنها، بقيه به فوتباليست‌هاي بي‌مصرف روي سكوها و نيمكت تيم‌ها تبديل شده‌اند و فقط جيب دلالاني را پرپول كرده‌اند كه با وجود ادعاهاي هميشگي براي مبارزه با آنها خبري از پاكسازي اين دلال‌ها در اطراف تيم‌هاي فوتبال نيست و گردش مالي عظيمي هر ساله در پشت پرده از سوي آنها در جريان است.

خلاف جهت آب

به نظر مي‌رسد تيم‌هاي باشگاهي ايران در مسيري شنا مي‌كنند كه خلاف جهت آب و حركت ديگر تيم‌هاي باشگاهي در قاره كهن است. تيم‌هاي عربي و شرق آسيايي براي رسيدن به شرايط بهتر و پيشرفت، پول‌هاي كلاني را هزينه مي‌كنند و به دنبال كسب افتخارات تازه هستند و اين در حالي است كه در تيم‌هاي ليگ برتري كشورمان فقط براي رفع تكليف و پركردن فهرست به سمت بازيكنان خارجي مي‌روند و با استفاده از بودجه دولتي، بازيكناني به اين تيم‌ها سرازير مي‌شوند كه در عمل هيچ نفعي براي فوتبال كشورمان نداشته‌اند.

در فصل گذشته ليگ قهرمانان فوتبال آسيا كاملا اين موضوع به چشم آمد و اگر استقلال مي‌توانست يكي دو بازيكن مثل داميانوويچ در تيم اف سي سئول يا بازيكنان برزيلي و آرژانتيني گوانگجو چين در تركيب خود داشته باشد به طور حتم يكي از تيم‌هاي فيناليست جام بود. اين كه تيم‌هاي ايراني توان خريد ستاره‌هاي گرانقيمت را ندارند بر كسي پوشيده نيست ولي خريد بازيكنان درجه چندمي كه فضا را بر جوان‌هاي داخلي مي‌بندند و شانس حضور آنها را در تيم‌هاي ليگ برتري كاهش مي‌دهند تعجب‌آور و قابل تامل است و اين سوال وجود دارد كه باشگاه‌ها روي چه حسابي به سمت بازيكناني رفته‌اند كه همچون كالاي بي‌مصرف در بازار عرضه و تقاضا بوده‌اند. اگر قرار بر سكونشيني و بازي ندادن به اين بازيكنان بود چرا به بازيكنان جوان داخلي اين فرصت داده نشده كه فضاي تمرين و بازي در تيم‌هاي ليگ برتري را تجربه كنند؟

نيم‌فصلي كه گذشت

ليگ سيزدهم از هفته هجدهم خود عبور كرد و به روزهاي حساس خود نزديك‌تر مي‌شود. در شروع اين ليگ فدراسيون فوتبال براساس فهرستي كه از تيم‌هاي حاضر منتشر كرده بود، نام 30 بازيكن را براي 16 تيم حاضر به عنوان ياران خارجي مطرح كرد، ولي با شروع مسابقات مشخص شد اين تعداد كمتر از آنچه بوده كه در فهرست باشگاه‌ها قرار گرفته بود. اين تعداد نشان از كاهش حضور بازيكنان خارجي در تيم‌هاي ايراني داشت كه بخش عمده آن به افزايش قيمت ارز و مشكلات اقتصادي ربط پيدا مي‌كند. در اين بين تيم سپاهان با سه بازيكن خارجي از همان روزهاي قبل از شروع فصل به دنبال بستن تيمي قدرتمند بود كه مصدوميت جواهير سوكاي، ستاره اين تيم در تمرينات پيش فصل مشكلات فراواني را براي تيم كرانچار به وجود آورد.

در فصلي كه از نيمه خود گذشته و بحث‌هايي بر سر اتمام زودتر از موعد مقرر آن هم به گوش مي‌رسد، تيم‌هاي حاضر در ليگ از كشورهاي برزيل، ترينيداد و توباگو، صربستان، مالي، كامرون، مونته‌نگرو، بوركينافاسو، ارمنستان، آلباني، بوسني، استراليا، مولداوي و كرواسي بازيكن خريده‌اند. در اين بين برخي باشگاه‌ها مثل فجر سپاسي، نفت تهران و صبا بدون بازيكنان خارجي فصل را شروع كردند و يك سري از بازيكنان هم در ميانه راه از فهرست تيم‌ها خارج شدند. جالب‌تر اين كه برخي منابع غيررسمي از توافق‌ها و عقد قرارداد برخي باشگاه‌ها با چند بازيكن خارجي خبر داده‌اند كه بدون اين كه بازيكنان ياد شده در ديداري به ميدان بروند قرارداد آنها فسخ شده و پول خوبي هم به جيب آنها و البته دلالاني كه اسم مدير برنامه را روي خود مي‌گذارند سرازير شده است.

بهترين خارجي ليگ ايران؟

اين سوال به‌طور حتم به ذهن خيلي از علاقه‌مندان به فوتبال در ايران خطور كرده كه بهترين بازيكن خارجي كه در ليگ برتر ايران حضور دارد، كدام بازيكن است؟ جي‌لويد ساموئل، ادينيو، نيلسون، سوكاي يا لوسيانو پريرا؟ فهرست اين بازيكنان بيانگر فقر بازيكن خوب خارجي در تركيب تيم‌هاي ليگ برتري است و اين چيزي نيست كه بتواند به فوتبال باشگاهي كشور براي پيشرفت كمك كند. نمي‌توان با قاطعيت عنوان كرد كدام بازيكن خارجي در ليگ برتر ايران شرايط بهتري را در ليگ سيزدهم و دست‌كم نيم فصل اول سپري كرده است. بررسي آمارهاي بازيكنان خارجي در ليگ سيزدهم هم از برتري بازيكني بر ديگري حكايت نمي‌كند.

ساموئل بازيكني با خصوصيات دفاعي بوده كه به دليل سال‌ها بازي در ليگ برتر انگليس و تجربه بالايي كه دارد در دو سال گذشته هم، بازيكني موثر براي آبي‌ها بوده است. با اين‌كه ساموئل بازيكني مورد احترام براي كارشناسان فوتبال كشور است، ولي ويژگي خيلي بالايي براي برتري وي نسبت به ديگران به چشم نيامده است. ادينيو مهاجم تيم فوتبال مس كرمان كه بعد از دو سال بازي در ليگ امارات به اين تيم بازگشته هنوز نتوانسته آن بازيكني باشد كه از وي انتظار مي‌رفت. ادينيوي برزيلي در ‌ 17 هفته فقط پنج گل به ثمر رساند.

آيا اين آمار قابل توجه است؟ جواهير سوكاي بازيكني با قابليت‌هاي خوب در سطح فوتبال باشگاهي ايران بوده و فصل قبل هم در تركيب سپاهان كاملا موثر ظاهر شد، با اين حال اين بازيكن پيش از شروع فصل رباط صليبي پاره كرد و هنوز در ليگ برتر به ميدان نرفته است، اما لوسيانو پريرا در خط حمله فولاد خوزستان به گونه‌اي ظاهر شده كه توجه همه مدافعان ليگ را به خود جلب كرده است. اين بازيكن فصل گذشته نيز خوب ظاهر شده بود و از معدود بازيكناني است كه در اين فصل هم تا حدي خوب بازي مي‌كند. نيلسون دروازه‌بان برزيلي تيم پرسپوليس نيز در اين فصل كارنامه خوبي را از خود به جاي گذاشته و در كنار پريرا جزو اندك خوب‌هاي خارجي ليگ برتر است، اما اين‌كه كدام يك بر ديگري برتري دارد موضوعي است كه پاسخ قطعي نمي‌توان براي آن يافت.

آمارهاي نااميد‌كننده

بررسي عملكرد بازيكنان خارجي در نيم‌فصل اول ليگ برتر و هفته‌هاي ابتدايي نيم فصل دوم آماري نااميد‌كننده را از آنها بر جاي گذاشته و كاملا بيانگر كم‌اثر بودن حضور آنها در عرصه باشگاهي ايران است. استقلال در نيم‌فصل اول ساموئل را به‌عنوان تنها خارجي در تركيب داشت كه اين بازيكن در نيم‌فصل اول فقط در ده بازي ثابت بازي كرد.

گوران لاوره بازيكن صربستاني كه قرار بود جانشين جباري شود با سر و صداي فراوان به اين تيم پيوست، ولي فقط چند دقيقه تا پايان نيم‌فصل بازي كرد و به بدترين شكل ممكن هم از اين تيم جدا شد تا با شكايت از فيفا پيگير حق و حقوق خود باشد. استقلال صنعتي، تيم همنام اهوازي آبي‌ها هم فصل را با موسي كوليبالي و ادريس ترائوره شروع كرد. كوليبالي در نيم‌فصل اول در مجموع 180 دقيقه فرصت براي بازي كردن داشت و دو بار از ابتدا در تركيب اصلي قرار گرفت و ترائوره هم هفت مرتبه يار ثابت اين تيم بود.

پرسپوليس در اين فصل نيلسون را به‌عنوان دروازه‌بان اول در اختيار داشت كه در همه بازي‌ها از او بهره جست. ماركو پروويچ هم در فهرست اوليه دايي حضور داشت، اما خبري از او نشد و اين تيم را ترك كرد. تراكتورسازي در اين فصل برخلاف فصول گذشته بازيكنان خارجي زيادي نداشت. ماركو پارساره كه مسئولان باشگاه خيلي از او تمجيد مي‌كردند در اين تيم حضور يافت ولي شرايطي بهتر از گوران لاوره نداشت و حتي قبل از اين‌كه برف زمستاني را در اين تيم ببيند، تبريز را ترك كرد.‌ در تيم داماش، بوبكر كبه قرادادش را بعد از فصل قبل تمديد كرد. با اين حال او 466 دقيقه بازي كرد و بعد از اين‌كه هشت بار پيراهن اين تيم را پوشيد، با داماش به مشكل برخورد و در نيم‌فصل به استقلال پيوست كه البته در نخستين بازي براي آبي‌پوشان پايتخت مقابل كاسپين قزوين در دقايق ابتدايي آسيب ديد و چند هفته خانه‌نشين شد.

ذوب‌آهن اصفهان در شروع ليگ سيزدهم نام گئورگ كاسپاروف و ميلان مياتوويچ را در فهرست خود قرار داد. در اين بين كاسپاروف شش بار به‌طور كامل درون دروازه اين تيم قرار گرفت، مياتوويچ هم در پنج بازي فرصت حضور در ميدان را پيدا كرد كه در همه موارد 90 دقيقه بازي كرد، اما سپاهان در شروع فصل نام جواهير سوكاي، اروين بولكا و رادومير جالوويچ را در ليست خود قرار داد كه در اين بين سوكاي رباط صليبي پاره كرد، جالوويچ در 12 بازي نيم‌فصل اول 838 دقيقه بازي كرد و بولكو هم 13 بار به ميدان رفت كه حاصل آن هفت كارت زرد، يك كارت قرمز و 986 دقيقه بازي بود. به نظر مي‌رسد زردپوشان اصفهاني از ياران خارجي خود رضايت نسبي دارند.

تيم راه‌آهن سورينت هم با اين‌كه با كاسمين گريگور ونسا به توافق رسيده بود، مشخص نشد اين بازيكن چرا در فهرست اين تيم قرار نگرفت. فجر سپاسي هم مطابق انتظار از بازيكن خارجي بهره نمي‌گيرد، درست مثل نفت تهران كه امسال قيد بازيكنان خارجي را زد.‌فولاد خوزستان دو بازيكن خارجي به خدمت گرفته بود؛ لئندرو چاوز و لوسيانو پريرا. چاوز در كل نيم‌فصل اول هفت بار به ميدان رفت و در مجموع 158 دقيقه بازي كرد و يك گل زد، ولي شرايط پريرا كاملا عكس اين بازيكن است. او يك‌بار در نيم‌فصل اول غايب بود و تا هفته هجدهم ليگ برتر نيز هفت گل به ثمر رساند تا بهترين مهاجم تيمش باشد.‌

گسترش فولاد، تيم تازه وارد ليگ برتري فصل را با ديه‌گو ايوان چاواري شروع كرد با اين حال فقط در شش بازي رسول خطيبي به او ميدان داد. چاواري حتي در يك بازي هم فيكس نبود، اما تيم مس كرمان كه در نيم‌فصل اول ركورد بدون برد را از خود بر جاي گذاشته بود از ادينيو، بكريچ و ايان فيفه در فهرست خود بهره گرفت كه در اين بين سمير بكريچ در كل نيم‌فصل اول شش بار به ميدان رفت، ايان فيفه هم هفت بار بازيكن فيكس اين تيم شد و ادينيو كه بهترين بازيكن مس محسوب مي‌شود هم هفت بازي نيم فصل اول را از دست داد و با وجود اين‌كه سه بازي از نيم فصل دوم مي‌گذرد او نتوانسته به صدر جدول گلزنان راه يابد.

ملوان بندر انزلي كه به‌طور معمول كمتر از بازيكنان خارجي استفاده مي‌كرد، امسال براي نخستين بار در تاريخ اين باشگاه يك مربي خارجي به كار گرفت كه تا اواخر نيم‌فصل اول روزهاي خوبي را با اسكوچيچ سپري نمي‌كرد. سرگئي پاشنكو دروازه‌بان اين تيم را مي‌توان جزو ياران خوب اين تيم دانست كه سه بازي نيم فصل اول را از دست داد و مدعي شده كه بعد از هفته هجدهم ليگ برتر به فوتبال اكراين خواهد رفت.

ليگ برتر ايران با اين بازيكنان عمدتا متوسط روزهاي حساس و سرد زمستاني را پشت سر مي‌گذارد و بايد ديد خروجي فني اين بازيكنان در آينده چه خواهد بود.

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن