واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: شكنجه كودكان در زندانهاي آلخليفه
قيام مردم بحرين هر روز با دستاوردهاي بيشتري همراه ميشود كه نتيجه آن نيز ورود سازمانهاي حقوق بشري به صحنه تحولات اين كشور است چنانكه عفو بين الملل از شكنجه كودكان در زندانهاي بحرين خبر داده است.
حقوق بشر واژهاي است كه براي غرب مفاهيم متعددي دارد. هنگامي كه مردم اروپا و آمريكا عليه نظام سرمايهداري و سياستهاي دولتمردان به خيابانها ميآيند و جنبش ۹۹ درصدي را به راه مياندازند سركوب ميگردند و اعتراض از حقوق بشر قلمداد نميشود. در آن كشورها امنيت عمومي بهانه حقوق بشر و اعتراض مردم به شورش تعبير ميشود. همزمان با اين رويه، غرب اعتراض مردمي در برخي از نقاط جهان را نه تنها از حقوق شهروندي مينامد كه حتي مردم آن كشور را به اعتراضهاي خياباني و خشونتها و درگيريهاي مسلحانه تشويق مينمايند كه نمونه آن را در سوريه و عراق و حتي در تحركات غرب در فتنه ۸۸ مي توان مشاهده كرد.
در مقطع كنوني نيز همين سياست را مي توان در رفتارهاي غرب مشاهده كرد. در روزهاي اخير در اوكراين پس از عدم امضاي توافقنامه با اروپا از سوي دولت، غربيها به فضاسازي سياسي و رسانهاي پرداخته و خواستار اعتراض خياباني مردمي به سياستهاي دولت شدند. در اين چارچوب اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و مك كين سناتور ارشد آمريكايي راهي اوكراين شده و رسما با مخالفان دولت ديدار و حمايت آمريكا و اروپا را از آنها اعلام داشتند.
آنها با ژستهاي حقوق بشري و به اصطلاح حق مردم براي اعتراض در حالي به دخالت در امور اوكراين پرداخته اند كه همزمان اعتراض هاي مردمي به سياستهاي آلخليفه در بحرين شدت گرفته است اما واكنش غرب متفاوت از مواضع اتخاذ شده در قبال اوكراين بوده است. در طول سه سال گذشته غربيها آشكارا به حمايت از سياست سركوب مردم بحرين توسط آلخليفه و عربستان پرداخته و حتي اقدام به اعزام نيروهاي آموزشي براي تقويت نيروهاي آلخليفه براي سركوب مردم كردهاند. آنها همچنين سلاح وتجهيزات سركوب را براي اين رژيم ارسال كردهاند. اوج انتقاد آنها از تحولات بحرين ابراز نارضايتي از عدم گفت و گوي ملي در بحرين بوده است. گفت وگويي كه البته به ثبات رژيم بحرين و حذف مخالفان منجر مي شود.
رفتارهاي مغرضانه غرب در قبال بحرين زماني آشكارتر ميشود كه حتي عفو بين الملل نيز نتوانسته مظلوميت مردم بحرين را ناديده گرفته و بر جنايات آلخليفه سرپوش گذارد چنانكه اين نهاد بين المللي گزارشي دردناكي از وضعيت كودكان در زندانهاي آلخليفه منتشر كرده كه عمق جنايات اين رژيم و البته رفتارهاي سركوب گرايانه غرب در اين كشور را آشكار مي سازد.
قيام مردم بحرين جهانيان را به شكست سكوت در برابر جنايات آلخليفه واداشته است چنانكه سازمان عفو بينالملل مقامات بحرين را به شكنجه كودكاني متهم كرد كه در اعتراضات مسالمتآميز از سال ۲۰۱۱ بازداشت شدهاند.
اين سازمان در بيانيهاي خاطرنشان كرد، دهها كودك بازداشت شده طي دو سال گذشته كتك خورده و شكنجه شدهاند، و برخي از آنها به تجاوز تهديد شدهاند تا از آنها اعتراف گرفته شود. "سعيد بومدوحه" معاون مدير اين سازمان در امور خاورميانه و شمال آفريقا گفت: مقامات بحرين با بازداشت و زنداني كردن مظنونان كم سن و سال، آشكارا تعهدات بينالمللي خود را در زمينه حقوق بشر نقض ميكنند. وي افزود همه كودكاني كه سنشان كمتر از ۱۸ سال است و هيچ جرمي مرتكب نشدهاند بايد فورا آزاد شوند. "بومدوحه" از مقامات منامه خواست درباره همه شكايتها درخصوص شكنجه و بدرفتاري تحقيق كنند. به گفته اين سازمان، دستكم ۱۱۰ كودك ۱۶ و ۱۸ ساله هنگام بازجويي يا محاكمه به علت شركت در تظاهرات عليه دولت به زندان "دراي داك" منتقل شدهاند؛ درحاليكه اين زندان براي بزرگسالان است.
اين سازمان اشاره كرد كودكاني كه سنشان كمتر از ۱۵ سال است در زندان كم سن و سالها محاكمه ميشوند و بعد از اينكه مددكاران اجتماعي كارشان را به پايان ميرسانند و آنها در اختيار پليس قرار ميگيرند، شب مورد تعرض قرار ميگيرند. اين سازمان اعلام كرد بحرين در ماه اگوست قانون را درباره حقوق كم سن و سالها اصلاح كرد و براساس آن پدر كودكي كه در تظاهرات شركت ميكند، مجازات ميشود يا جريمه ميپردازد. اين سازمان همچنين گفت بحرين منشور سازمان ملل متحد را درباره حقوق كودك امضا كرده است و اين منشور علنا شكنجه يا هر نوع بدرفتاري را ممنوع اعلام كرده است.
در ادامه قيام مردم بحرين، جنبش هواداران انقلاب ۱۴ فوريه، به مناسبت سپري شدن هزارمين روز انقلاب، ديروز در تظاهراتي گسترده تحت عنوان "سرنگون باد حمد" شركت كردند. در ادامه اين بيانيه آمده است: روز سه شنبه (امروز) ۱۷ دسامبر نيز روز شهداي بحرين است. ائتلاف جوانان ۱۴ فوريه به اين مناسبت، تحصني در مناطق "الديه" و "المالكيه" به منظور بزرگداشت خانواده هاي شهدا برگزار خواهد كرد.
ائتلاف انقلاب بحرين، بر پيگيري قصاص عاملان به شهادت رساندن شهروندان و رسيدگي به محاكمه مسئولان كشتار شركتكنندگان در تظاهرات مسالمتآميز تاكيد كرد و حمد بن عيسي آلخليفه پادشاه بحرين را مسئول اصلي اين جنايتها و نقض حقوق بشر خواند و خواسته خود را سرنگون كردن رژيم و پايان دادن به ديكتاتوري قبيلهاي اعلام كرد. ديگر گروهها و نيروهاي انقلابي بحريني نيز با صدور بيانيههاي مختلف، مردم بحرين را به مشاركت فعال در اين مناسبت فراخواندند و سرنگوني رژيم را به عنوان مهمترين خواسته شهيدان انقلاب به مردم يادآوري كردند. از سوي ديگر، مزدوران رژيم آلخليفه، با يورش به خانهها و مناطق مختلف، در چند روز باقي مانده به برگزاري برنامههاي اعتراضي تلاش كردند با ايجاد ترس و وحشت در دل مردم، آنها را از شركت در اين برنامهها بترسانند، اما با وجود همه اين اقدامات، در بيش از ۵۵ منطقه بحرين تظاهراتي تحت عنوان "شهداي ما مشعل آزادي هستند" برگزار كردند و ضد رژيم آلخليفه و اشغالگران سعودي شعار دادند. از عربستان نيز خبر ميرسد دستگاه قضايي عربستان يك فعال سياسي را كه خواهان ايجاد تغييرات در سياست اين كشور بود، به چهار سال حبس و ۳۰۰ ضربه شلاق محكوم كرد.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]