واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عربستان آماده اقدام عليه ايران و سوريه است
سفير عربستان در انگليس ضمن انتقاد از سياست هاي غرب در قبال ايران و سوريه تصريح كرد كشورش آمادگي دارد به تنهايي و بدون كمك غرب عليه اين دو كشور وارد عمل شود و به حمايت از مخالفان سوريه ادامه دهد.
به گزارش فارس، شاهزاده «محمد بن نواف بن عبدالعزيز» سفير عربستان در انگليس در يادداشتي در روزنامه آمريكايي «نيويورك تايمز» تصريح كرد كه سياست هاي غرب در قبال ايران و سوريه يك قمار خطرناك است و عربستان آمادگي دارد به تنهايي براي تأمين امنيت منطقه وارد عمل شود.
وي تصريح كرد: ما معتقديم كه بسياري از سياست هاي غرب در قبال ايران و سوريه ثبات و امنيت خاورميانه را در خطر مي اندازد. اين يك قمار خطرناك است كه ما نمي توانيم ساكت بمانيم و همينطور ساكن نخواهيم ماند. عليرغم آنكه عربستان سعودي از مواضع آمريكا در قبال ايران و سوريه چندان خشنود نبود اما تا همين روزهاي اخير، رهبران اين كشور به ندرت به صورت آشكارا به انتقاد از همپيمانان غربي خود پرداخته بودند.
تصميم واشنگتن براي جلوگيري از اقدام نظامي در سوريه و همچنين توافق اخير هسته اي ايران و ۱+۵ (آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، چين بعلاوه آلمان) وحشت و رعبي در اين كشور عربي به وجود آورد. سفير عربستان در انگليس با اشاره به حمايت ايران از دولت سوريه ادامه داد: برخي از شركاي غربي ما به جاي آنكه دولت هاي سوريه و ايران را به چالش بكشند، از اقدام عمل لازم و ضروري در قبال آنها امتناع مي ورزند.
وي ادامه داد: غرب به يك رژيم (سوريه) اجازه احيا داده و به ديگري اجازه داده تا به غني سازي اورانيوم، با تمام خطرات بعدي تسليحاتي شدن، ادامه دهد. محمد بن نواف با اشاره به مذاكرات ايران و ۱+۵ در ژنو گفت كه گفت وگوهاي ديپلماتيك با ايران، احتمالاً تمايل غرب براي تقابل با دمشق و تهران را كاهش مي دهد.
سفير عربستان در انگليس اينگونه ادامه داد: قيمت صلح وقتي كه با اين چنين رژيم هايي ساخته شود، چه خواهد بود؟ در نتيجه، عربستان سعودي چاره اي جز اينكه در امور بين المللي مدعي باشد و براي ثبات واقعي منطقه مصمم تر از گذشته باشد ندارد. وي تصريح كرد كه سلطنت خليج فارس مسووليت جهاني هم از نظر سياسي و هم اقتصادي دارد و گفت: ما براي تحقق اين مسووليت ها وارد عمل مي شويم، خواه حمايت غرب را داشته باشيم خواه حمايت شركاي غربي را نداشته باشيم.
سفير عربستان در انگليس در يك ضربه پنهاني به «باراك اوباما» رئيس جمهور آمريكا گفت: براي تمام سخنان آنها از «خطوط قرمز»، به نظر مي رسد شركاي ما همگي آمادگي دارند كه امنيت ما را واگذار كنند و ثبات منطقه ما را به خطر بياندازند. اوباما براي هشدار به سوريه در خصوص سلاح هاي شيميايي، از عبارت «خطوط قرمز» استفاده كرد و هشدار داد كه به اين كشور حمله نظامي مي كند اما بعد از آنكه عواقب اقدام نظامي را ارزيابي كرد، از حمله به سوريه اجتناب كرد كه خشم سعودي ها از اين امر برانگيخته شد.
سفير عربستان در سوريه غرب را به دليل عدم تمايل براي ارائه كمك قطعي به تروريست هاي سوريه محكوم كرد و متعهد شد كه به حمايت از ارتش آزاد سوريه و مخالفان سوري ادامه دهند. وي با اعتراف به تهديد گروه هاي مرتبط با القاعده در سوريه گفت كه بهترين راه مهار ظهور افراط گرايي در بين شورشيان سوريه حمايت از «قهرمانان ميانه رو» است.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]