واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: ماجراي كشته شدن يوزپلنگ ايراني در قطرم و بي توجهي به خسارت مردم
كشته شدن پلنگ ها در ايران كم كم به قصه اي تكراري تبديل مي شود و البته نكته اي كه هيچ مسئول و وكيلي به آن توجه نمي كند مردم ساكن در مناطق حفاظت شده هستند
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مركز يزد
كشته شدن پلنگ ها در ايران كم كم به قصه اي تكراري تبديل مي شود و البته نكته اي كه هيچ مسئول و وكيلي به آن توجه نمي كند مردم ساكن در مناطق حفاظت شده هستند .
يكي از ساكنين منطقه گفت"هيچ قانوني در جهت احقاق حق مردم ساكن در مناطق حفاظت شده وضع نگرديده و هيچ كس به فكر آن روستايي محرومي كه دسترنج يكسال دام پروري اش توسط اين سلطان بيابان هاي ايران كشته مي شود ،نبوده و قانوني وضع نگرديده تا خسارت روستاييان را پرداخت نمايد و اگر قانوني هم وجود داشته باشد تا به حال به كسي خسارت پرداخت نشده است .
وي افزود:زماني كه گوسفندان يك روستايي كه تمام زندگي او در كوير است توسط يوزها و يا ديگر حيوانات وحشي كشته مي شوند و هيچ مرجعي حاضر به جبران ضرر و زيان او نيست، راهي جز از بين بردن حيوانات وحشي براي روستاي باقي نمي ماند و اميد واريم متوليان امر همانگونه كه پيگير حفاظت از حيوانات وحشي كمياب هستند به فكر راه حلي براي جبران خسارات وارده به مردم هم باشند .
اين فرد مطلع ادامه داد:قطعا روستاييان مناطق كويري هم ارزش حضور حيوانات كمياب را درك كرده و خود نقش پليس محيط زيست را بدون هيچ انتظاري به عهده مي گيرند .
يكي ديگر از اهالي گفت:و جالب ترين نكته در گزارش هاي مرگ يوز پلنگ ايراني مطرح كردن احداث جاده گزوييه است و براي اينكه تنها راه مردم محروم منطقه را همچنان مسدود نگهدارند تصويري دروغين از بافق ارائه مي دهند كه روزگاري بهشت گربه سانان بوده است و البته همه مي دانند 30 درصد از مناطق ايران محل زندگي اين گربه سانان بوده و در اكثر نقاط كشور كه زيست گاه پوز است ،اتوبان هم احداث شده است ولي در منطقه دور افتاده سبزدشت احداث راهي با قدمت دويست سال به حيات وحش لطمه مي زند و مرگ يوز با سم را هم به جاده مرتبط مي سازند و در تعجبيم رسانه ها كه بايد حق و حقوق مردم را رعايت كنند هم بدون اينكه مطالعه اي در اين زمينه داشته باشند مقدمه ادامه ظلم به مردم منطقه را مي نويسند .
وي افزود :البته دوستاني كه در مناطق شهري نشسته اند هرگز مشكلات مردم منطقه را درك نكرده و 50 كيلومتر اضافه شدن به راه تردد مردم منطقه سبزدشت را درك نمي كنند و متاسفانه باعث تحريك مردم منطقه بر عليه يوزها مي شوند كه عامل عقب افتادگي منطقه و خالي از سكنه شدن روستاهايشان را يوز بدانند و نه تنها از مرگ يوزها ناراحت نشوند بلكه براي نابودي آنها دست به دعا شوند .
خبرهاي ناگواري كه اين روزها از استان يزد منتشر شده حاكي از آن است كه يك قلاده يوزپلنگ ايراني كشته شده است كه با هم مرور مي كنيم .
يك پلنگ ديگر به قتل رسيد
به فاصله تنها پانزده روز، سومين پلنگ ايراني اين بار در منطقه بافق كشته شد. به دليل مفقود شدن لاشه پلنگ، هنوز چگونگي كشته شدن اين جانور و دلايل آن نامعلوم است. بافق روزگاري بهشت گربه سانان ايران بوده است. اما در حال حاضر و با ساخت جاده گزو در اين منطقه، پلنگ ها و يوزپلنگها بيش از پيش در معرض خطر قرار دارند.
به گزارش CHN و به نقل از ديده بان محيط زيست و حيات وحش ايران، بعد از ظهر روز جمعه، 22 آذرماه يكي از اهالي روستاي قطرم واقع در منطقه حفاظت شده كوه بافق، مرگ يك پلنگ در اين روستا را به اداره محيط زيست شهرستان بافق اطلاع داد.
در پي اين اطلاع نيروهاي يگان محيط زيست عازم روستاي مذكور شدند اما نشانهها حاكي از آن بود كه پس از تاريك شدن هوا و پيش از رسيدن محيط بانان، لاشه پلنگ توسط افراد ناشناس مفقود شده است.
منطقه حفاظت شده بافق به بهشت گربه سانان ايران معروف بوده استريا، با اين حال آخرين پلنگ كشته شده در اين منطقه گزارش شده است.
كشته شدن اين پلنگ در منطقه بافق بيش از پيش زنگ خطر ساخت جاده گزو را به صدا در ميآورد. كارشناسان معتقدند با ساخته شدن جاده و بهره برداري از آن گربه ساناني مانند پلنگ و يوزپلنگ در معرض خطر شديد قرار مي گيرند.
اما يك هفته پيش، پلنگي ديگر در منطقه لرستان كشته شده بود.
اين پلنگ مادر در جاده خرم آباد- الشتر در اثر تصادف كشته شد، سينه هاي پر شير اين ماده پلنگ نشان مي داد كه او توله داشته است، هرچند سرنوشت توله هاي اين پلنگ ماده هرگز مشخص نشد.
در حدود دو هفته پيش نيز در روز جمعه هشتم آذرماه 92 مرگ يك پلنگ در اثر خوردن طعمه سمي در استهبان گزارش شد.
اين رخدادها و بيش از همه تصادف حيوانات وحشي با خودروهاي عبوري نشان از تجاوز انسان به زيستگاه اين جانوران دارد. اين تصادف نشان ميدهد كه تجاوز انسان به محدوده پلنگها تنها به از بين رفتن قلمرو و طعمه آن ها كه موجب تمايل اين جانور به نزديك شدن به آبادي ها و سكونت گاههاي انساني مي شود، بلكه تا كشته شدن آن ها در جاده ها نيز گسترده شده است.
در سال 91، كشتار پلنگ ها مجلس را وادار كرد از سازمان حفاظت محيط زيست بخواهد در اين زمينه پاسخگو باشد، اين ماجرا البته هيچ گاه به سرانجام نرسيد.
در نهايت با سكوت سازمان محيط زيست به عنوان متولي حفاظت از حيات وحش و تنوع زيستي، پلنگ ها كماكان در ايران كشته مي شوند و هيچ مرجعي نمي تواند از اين كشتار جلوگيري كند/س
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]