واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مخالفت نتانياهو با توافقنامه ژنو، ظاهري است/ اگر اسراييل ابراز خوشحالي مي كرد واكنش ايران متفاوت بود
نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي از متن توافقنامه هستهاي ميان ايران و كشورهاي غربي، راضي است و ابراز مخالفتهاي وي در راستاي استراتژي ديپلماسي عمومي در مواجهه با ايران است.
به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران،ديويد منشاري بنيانگذار انجمن مطالعات ايران در دانشگاه تل آويو معتقد است بنيامين نتانياهو نخست وزير رژيم صهيونيستي از متن توافقنامه هستهاي ميان ايران و كشورهاي غربي، راضي است و ابراز مخالفتهاي وي در راستاي استراتژي ديپلماسي عمومي در مواجهه با ايران است.
منشاري از برجستهترين محققان صهيونيستي در موضوعاتي همچون تاريخ ايران، سياست مدرن ايران، شيعه، خليج فارس و تاريخچه آموزش و پرورش در جهان اسلام است.
او در اواخر رژيم پهلوي و در آستانه انقلاب اسلامي، به مدت 2 سال در ايران حضور داشته و به مطالعه و تحقيق در دانشگاههاي كشورمان اقدام كرده است. منشاري كه سابقه حضور در كرسي مطالعات تاريخ نوين ايران در دانشگاه تل آويو (كرسي موسوم به پرويز و پوران نازاريان) را دارد همچنين با استفاده از بورس فولبرايت دولت آمريكا (برنامه تبادل دانشجو و استاد بين آمريكا و كشورهاى ديگر به هزينه دولت آمريكا) به عنوان استاد مدعو در دانشگاههاي پرينستون و كورنل تدريس كرده است. او همچنين به عنون استاد مدعو در دانشگاههاي شيكاگو، آكسفورد و ييل نيز سابقه تدريس دارد.
او در مصاحبه با jewishjournal در اظهاراتي قابل تامل، ابراز مخالفت نتانياهو با توافقنامه ژنو را به واكنشهاي ايرانيان نسبت به مواضع اسرائيليها مرتبط دانسته است. او معتقد است چون دولت ايران، از توافقنامه راضي است، رژيم صهيونيستي تلاش دارد به گونهاي موضع نگيرد كه مردم ايران به علت حساسيت منفي نسبت به مواضع صهونيستها، به مخالفت با توافقنامه بپردازند.
منشاري درباره توافقنامه ژنو معتقد است كه ايرانيها دلايل خوبي براي خوشحالي از اين توافقنامه دارند كه يكي از آنها «ديپلماسي عمومي رژيم صهيونيستي» است كه در قالب ابراز نارضايتي از اين توافقنامه نمود يافته است.
او درباره مواضع به شدت انتقادي نتانياهو نسبت به توافقنامه ژنو، پاسخ قابل تاملي داده و اظهار داشته است: تصور كنيد كه رژيم صهونيستي به ابراز خوشحالي از اين توافقنامه ميپرداخت، من مطمئنم كه در آن صورت، واكنش ايران به توافقنامه كاملا فرق ميكرد.
منشاري همچنين از اين كه مسائل حقوق بشر در توافقنامه ژنو ذكر نشده، ابراز ناخشنودي كرده است. او مدعي است، پيگيري دغدغه حقوق بشر در ايران در راستاي منافع رژيم صهيونيستي نيست، بلكه در راستاي منافع مردم خود ايران است.
وي درباره انتخاب روحاني به رياست جمهوري ايران،گفته است: هرچند من افراد اصلاحطلبتر از روحاني را ميپسنديدم،اما به هر حال روحاني منتخب مردمي است كه آرزوي تغيير در ايران را دارند. (!)
منشاري گفتگوي تلفني روحاني با اوباما را گام بزرگي رو به جلو و تغيير دانسته اما تاكيد كرده كه دولت روحاني، فرصت زيادي براي اين «تغيير» ندارد.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]