واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ۱۵۰ميليون تومان؛ هزينه چاي يك نهاد
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص ميگويد: اين مركز در سال حدود ۱۵۰ ميليون تومان پول چاي مصرف ميكند.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، فروزش معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع مصلحت نظام در نشست گراميداشت هفته پژوهش و انتخاب پژوهشگر برتر اين مركز ضمن پوزش از حاضرين به دليل تاخيري كه در برنامه رخ داد، اظهار داشت: يومالله پژوهش براي ما و شما پژوهشگران است. البته همه روزها روز پژوهش و تحقيقات است اما خوشبختانه شوراي فرهنگ عمومي كشور طي سالهاي گذشته هفته آخر آذر را به منظور ترويج فرهنگ پژوهشمحوري و تحقيق به نام هفته پژوهش و روز 25 آذر را روز پژوهش نامگذاري كرد.
وي افزود: ما به عنوان يك مركز تحقيقات استراتژيك و يك مركز پژوهشي صرف امروز ميزبان شما هستيم تا در تحكيم ادبيات تحقيق و پژوهش در كشور دامن زده باشيم.
فروزش ادامه داد: خوشبختانه مردم ما در جريان فعاليتي پژوهشي هستند و با فعاليتهاي پژوهشي چون سلولهاي بنيادي، ترميم سيستم اعصاب، طراحي و ساخت موشك و ... آشنايي دارند و اميدواريم از اين پس شاهد اخبار بيشتر پژوهش باشيم.
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص در ادامه با اشاره به ويژگيهاي كشورهاي جهان سوم ادامه داد: مصرف گرايي و مخالفت با توليد در حوزه علم و ... از ويژگيهاي كشورهاي جهان سوم است. در حالي كه مهمترين مشخصه كشورهاي جهان پيشرفته، توليد علم است.
وي با بيان اينكه تداوم يك توسعه پايدار به پژوهش و اهميت توجه به پژوهش بستگي دارد، يادآور شد: ممكن است همه ما طي سالهاي گذشته توسعهاي كه در حوزههاي مختلف وجود داشت را ديده باشيم كه به توسعه فيزيكي معروف بود اما چون عنصر پژوهش و تحقيق و از همه مهمتر توجه به كار كارشناسي در آن ديده نميشد، به نتايج پايداري نرسيديم.
فروزش تاكيد كرد: با اين وجود، قبول تحقيق و كار كارشناسي و احترام به اصل پژوهش موضوع مهمي است كه بايد به آن در امر توسعه توجه شود.
وي با اشاره به آمار سهم پژوهش در توليد ناخالص ملي كشورها گفت: سهم پژوهش در جوامع جهان سوم از توليد ناخالص ملي بين 0.25 درصد تا 0.5 درصد است اما اين رقم در كشورهاي پيشرفته تا 5 درصد است و تعداد مقالات مفيد ارائه شده نيز به همين مساله بستگي دارد و ما در اين مركز بنا داريم به جاي مصرف اطلاعات به توليد اطلاعات براي تامين نيازهاي فرداي كشور و آينده پژوهشي كشور كمك كنيم.
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص با بيان اينكه جامعهاي موفق است كه پژوهش محور باشد، گفت: ضمن تقدير و تشكر از همه همكاران و دوستاني كه اينجا بودند براي آخرين بار و خوشامدگويي به دوستاني كه به اين مركز اضافه خواهند شد به برخي از مشكلات اين مركز اشاره ميكنيم كه عمدتاً در سه محور ديده ميشود.
وي ادامه داد: البته ولايتي امروز وقت كمي براي حضور در جمع ما به دليل جلسهاي كه داشت، گذاشت اما از ايشان قول ميگيريم در فرصت مناسب در خدمت ايشان باشيم و از وي استفاده كنيم. البته آقاي ولايتي به عنوان يك فرد علمي داراي رزومه و فعاليت علمي خوبي است.
فروزش گفت: امروز اگر ميخواهيم پژوهشگران برتر را معرفي كنيم، خوب است نمونههايي از الگوهاي موفق پژوهش را مورد توجه قرار دهيم و به منظور ترويج احترام به پدرپيشگي و احترام به جايگاه آنها را هم به عنوان نمونههاي الگوهاي موفق مورد توجه قرار دهيم.
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مجمع تشخيص مصلحت با بيان اينكه عوامل موثر براي فعاليتهاي پژوهشي در 3 بخش نرمافزاري، سختافزاري و نيروي انساني دسته بندي ميشود، ادامه داد: ما در مركز در زمينه بخش نرمافزاري و سختافزاري در وضعيت خوبي هستيم و امكان استفاده از ظرفيتهاي خوبي را داريم و از نظر انساني هم نيروي انساني توانمند و خوبي در مركز حضور دارد اما من وقتي پاي دردودل اين افراد مينشينم و يا فيش حقوقي آنها را ميبينم شرمنده ميشوم.
وي در ادامه گفت: نهادهاي درونگراي مشابه ما و اين مشكل اصلي همه سيستمهاي درونگراست كه وقتي سيستمي به سمت شبهامنيتي شدن حركت كرد و همكاران آن براي رفتن به كتابخانهها و استفاده از منابع آزاد نبودند، به طور قطع شئوناتي كه بايد در مورد آنها حفظ شود، حفظ نميشود.
فروزش ادامه داد: همه ما عضو يك خانواده هستيم اما بايد از رفتار اداره سالاري در اين مركز تحقيقاتي پرهيز كنيم و اين درونگرايي باعث ميشود وقتي مرز قانون در ميان است همه چيز درست و به جا انجام شود اما در خلوت بحث ديگري پيش خواهد آمد.
وي با بيان اينكه من بياحتياطي ميكنم كه در جمع خبرنگاران اين مساله را مطرح ميكنم اما چون قرار بود شفاف باشيم و قرار بود جلسه تقريبا خصوصي باشد، ميگويم، تصريح كرد: اين مركز در سال حدود 150 ميليون تومان پول چاي مصرف ميكند و با وجود اينكه ما 10 آبدارخانه و با 10 فردي كه متصدي اين امر است، در كنار اين مساله نظافت سرويسهاي بهداشتي نيز اقدام ميكردند كه ما ديديم اين كار درستي نيست و آن را جدا كرديم اما با بررسيهاي صورت گرفته و حساب پاداش و بقيه چيزها متوجه شديم اگر دوستي به شرطي كه پول آن را داشت براي خوردن چاي به هتل هيلتون لندن برود اين مساله ارزانتر ميشود.
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مصلحت نظام ادامه داد: ميشود اين هزينه را در فعاليتهاي پژوهشي به كار برد و آن را در مسائل پژوهشي ديگر مركز به كار گرفت البته نه اينكه دوستان اينجا چاي نخورند البته ميتوانيم جايي را در انتهاي سالن پيشبيني كنيم كه انواع مختلف چاي را در اختيار دوستان قرار دهد و استفاده كنند.
فروزش با بيان اينكه بايد به همديگر احترام بگذاريم، ضاافه كرد: افرادي كه در اين مركز رفت و آمد ميكنند اكثرا محققين و پژوهشگران هستند و ما بايد به اين مساله اهميت دهيم. آنقدر كه سفارش براي استخدام و يا اضافه كاري تا 180 ساعت به من از طرف دوستان ميشود تا حالا كسي به من سفارش فلان پژوهشگر را از نظر مسائل اخلاقي نكرده است.
وي با بيان اينكه احترام و ترويج فرهنگ احترام به يكديگر در كنار صداقت و راستگويي را جاي خود را دارد، گفت: ما شاهد يك نامعادله هستيم و از شما انتظار داريم آن را به هم بزنيد.
معاون امور اجرايي و اطلاعرساني مركز تحقيقات استراتژيك مصلحت نظام در ادامه با اشاره به بودجه اين مركز در سال 93 گفت: دوستان دولت خوشبختانه از افراد اين مركز بودند و كل دولت تقريبا از وجود اين افراد استفاده ميكند اما من فكر ميكنم آنها به خواستگاه خود توجه كنند و براي آن سرمايهگذاري داشته باشند و ما از بودجه سال 93 اين مركز راضي نيستيم.
وي گفت: البته ما فكر ميكنيم دوستان زيركي كرده باشند و قصد ندارند كه مركز را مثل سالهاي گذشته در ادامه محاصره اقتصادي قرار دهند زيرا ما در سال گذشته در محاصره اقتصادي بوديم و در بودجه سال 92، 2.5 ميليارد تومان بودجه داشتيم كه آقاي عسگري يكتنه با حضورشان در مجلس آن را به رقم 6.5 ميليارد تومان رساند امسال هم با وجود اينكه متوسط افزايش بودجه براي مراكز تحقيقاتي 18 درصد بوده است، اين رقم براي ما 10 درصد افزايش يافته است.
فروزش گفت: فكر ميكنم دوستان زيركيشان به اين دليل بوده كه براي اينكه از بيرون نگويند كه اين افراد بودجه مركز خودشان را اينگونه افزايش دادهاند، بودجه را طوري تنظيم كردند تا از رديفهاي ديگر و بخشهاي ديگر تامين شود اما به هر حال انتظار داريم بودجه مركز در حالي باشد كه شاهد ادامه فعاليتهاي پژوهشي و تحقيقاتي آن باشيم.
وي در پايان گفت: گلايههاي من در ابتداي جلسه درباره تاخير برنامه به معناي ناديده گرفتن تلاشهاي عزيزان نيست و از همه كساني كه اين برنامه را ترتيب دادند تشكر ميكنيم.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]