واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كشف قديميترين استخوان دست انسان (+عكس)
كشف يك استخوان قديمي دست انسان در يك گورستان باستاني در كنيا، نشان مي دهد انسان ها توانايي و مهارت استفاده از دست خود را حدود 600 هزار سال زودتر از آنچه تصور مي شد، پيدا كرده اند.
به گزارش ايرنا از منابع خبري، اين استخوان تازه كشف شده كه يكي از استخوان هاي كف دست متصل به انگشت اشاره است، از تمامي جهات شبيه دست انسان امروزي است.
اين استخوان يكي از نخستين شواهدي است كه نشان مي دهد انسان از چه زماني توانايي لازم را براي استفاده از ابزار به دست آورده است .
به گفته دانشمندان ميمون ها فاقد ويژگي هاي آناتوميك اين فسيل هستند.
اين استخوان كه 1.42 ميليون سال قدمت دارد، متعلق به يك انسان اوليه است و نشان مي دهد ويژگي هاي مورفولوژيكي مشخص انسان در ارتباط با عملكرد دست افزايش يافته است.
اين كشف جديد، تكامل دست انسان مدرن را 600 هزار سال زودتر از زماني كه پيش از اين تصور مي شد، يعني دوران Homo erectussensu lato ها قرار مي دهد.
فرايند استيلوييدي (styloid process) به استخوان دست كمك مي كند به استخوان هاي ديگر مچ دست متصل شده و سبب مي شود مچ دست فشار بيشتري را تحمل كند.
پروفسور كارول وارد استاد آسيب شناسي و علوم تشريحي در دانشگاه ميسوري آمريكا در اين مورد گفت : نبود فرايند استيلوييدي در ميمون ها و انسان هاي اوليه براي آنها در ساخت و استفاده از ابزار چالش ايجاد كرده است.
همچنين نبود اين فرايند مي تواند شانس ابتلا را به آرتروز در انسان هاي اوليه افزايش دهد.
پروفسور وارد گفت: فرايند استيلوييدي موجب افزايش مهارت و چابكي انسان شده است و به گونه هاي اوليه بشر اجازه ساخت ابزار و استفاده از آن را مي داده است.
به گفته دانشمندان با اين كشف جديد، شكاف موجود در تاريخ تكامل بشر به دست انسان در حال بسته شدن است. ممكن است اين استخوان اولين انسان مدرن نباشد، اما آنها معتقدند كه بي شك اين استخوان مربوط به انساني است كه به اولين انسان هاي مدرن بسيار نزديك است. زيرا آناتومي اين استخوان در هيچ كدام از فسيل هاي انساني مسن تر از 1.8 ميليون سال يافت نشده است.
اين يافته جديد در نشريه PNAS منتشر شده است.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]