تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):یک ساعت اندیشیدن در خیر و صلاح از هزار سال عبادت بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843337928




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارشي از وضعيت دشوار ايرانيان زنداني در مالزي


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: گزارشي از وضعيت دشوار ايرانيان زنداني در مالزي
وضعيت ايراني هاي زنداني در زندان هاي مالزي هر روز بغرنج تر مي شود. زنداني هايي كه به جرم حمل مواد مخدر در زندان به سر مي برند و البته تعدادشان مرتب بيشتر هم مي شود. خبرها از شرايط سخت ايراني ها در زندان هاي مالزي حكايت مي كند.

براساس آماري كه سفير ايران در مالزي اعلام كرده، حدود 222نفر ايراني در زندان‌هاي مالزي به‌سر مي‌برند.جرم بيشترشان حمل مواد مخدر است و 76 نفر آنها هم به اعدام محكوم شده اند چون طبق قانون مالزي مجازات داشتن و حمل بيش از 50گرم موادمخدر در اين كشور اعدام است و از طرفي مالزي و تابلند مهمترين راه قاچاق شيشه محسوب مي شوند. كاري پرسود كه خيلي ها را وسوسه مي كند.به خصوص مهاجراني كه براي گذران زندگي دچار مشكل شده اند. جالب اينجاست كه زماني اين ماده مخدر از مالزي و تايلند به ايران مي آمد و حالا با رونق كار لابراتوارهاي زيرزميني، شيشه از ايران به اين كشورها صادر مي شود!

روزنامه شرق در گزارشي درباره يكي از ايراني هاي محكوم به اعدام نوشته است:«برايم يك «راديو» با «هدفون» بفرستيد، سكوت سلول انفرادي «كركننده» است. اين خواسته «شهرزاد» در آخرين تماس با خانواده‌اش، از زندان مالزي است. «شهرزاد» در دادگاه مالزي به اعدام محكوم شده است. اكنون سه‌سال‌ونيم از روزي كه به زندان افتاده، مي‌گذرد و حالا در سلول انفرادي منتظر است تا ببيند چه كسي به در سلولش مي‌كوبد؛ زندانبان براي اجراي حكم اعدام است يا نماينده سفارت براي سركشي.»

آنهايي كه محكوم به اعدام هستند از ديگر زنداني ها جدا شده اند و به انفرادي منتقل شده اند. شهرزاد گفته كه در اين شرايط تنها يك وعده غذا دريافت مي‌كنند و دسترسي آنها به آب هم جيره‌بندي شده است.دوربين تمام‌وقت سلول را زير نظر دارد و زندانيان حتي قضاي حاجت خود را بايد مقابل دوربين انجام دهند، بيماري‌هاي قارچي به‌خصوص در بين خانم‌ها شيوع پيدا كرده و براي پيشگيري از اقدام به خودكشي، آنها به هيچ وسيله بهداشتي دسترسي ندارند.

يكي از زندانيان ايراني كه مدتي پيش آزاد شده بود، در گفت و گويي از زمان اسارت در زندان هاي مالزي ، به عنوان بدترين روزهاي زندگيش نام برده بود. حامد 27 ساله يك ماشين به قاچاقچيان مواد مخدر كرايه داده بود و همين باعث دردسرش شده بود. او در باره شرايطش گفته بود:«ماموران پليس برخورد خيلي بدي داشتند. در اين حد كه به صورتم تف مي‌كردند و چيزي برايشان مهم نبود. بيشتر مأموران پليس هم خودشان معتاد هستند. مثلاً همان موادي را كه كشف كردند دو كيلو بود اما نزديك 300 گرم از رويش برداشتند و به من گفتند چيزي نگو كمكت مي‌كنيم.آنها قانون ضعيفي دارند. دنبال اين نيستند كه مواد متعلق به چه كسي است مي‌گويند مواد را از شما گرفته‌ايم و مسئولش شما هستي. مقدار خيلي كم هم اعدام دارد.»

آنطور كه حامد تعريف كرده آنها را به بازداشتگاهي شبيه قفس برده و بعد از 14 روز نگهداري در سلول‌هاي انفرادي كه اتاقي دو در سه است با يك شيرآب، به زندان مي‌فرستد.

بيماري هاي پوستي، سوغات زندان هاي مالزي

شرايط بد زندانيان ايراني در مالزي باعث شد كه گروه دوستي پارلماني ايران و مالزي،به اين مسئله واكنش نشان دهد و تائيد كند كه زندانيان اين كشور از برخي ناراحتي‌هاي پوستي و بيماري‌هاي واگيردار رنج مي‌برند.

غلامعلي جعفرزاده ايمن‌آبادي يكي از اعضاي اين گروه گفت:‌«بر اساس گزارش‌هاي واصله زندان‌هاي اين كشور مملو از زنداني بوده و اين افراد در شرايط نامناسبي به سر مي‌برند، از طرف ديگر بر اساس آمارهاي هم اكنون بيشتر از 300 زنداني ايراني در زندان‌هاي اين كشور حبس هستند.متأسفانه قدمت زندان‌هاي اين كشور به عصر حجر بر مي‌گردد و در اين مدت مسئولان مربوطه اين كشور هيچ اقدامي براي اصلاح اين امور انجام نداده‌اند.»

او با بيان اينكه تاكنون شكوايه‌ و گلايه‌هاي بسياري در قالب نامه از سوي اين زندانيان به دست آنها رسيده ، تاكيد كرد كه به‌طورحتم سعي مي‌كنند در سفرهاي خودشان به مالزي اين موارد را به مسئولان اين كشور منتقل كنند.

البته اين وضعيت چندان هم جديدي نيست. اسفند سال 89 هياتي از كانون وكلاي دادگستري مركز، از زندان كوالالامپور بازديد كرد كه حسين عسكري راد، عضو هيات مديره اين كانون در گزارش اين بازديد نوشت:«قريب ‌‌١٥٠ نفر در يك سالن با شلوارك‌هاي نازك و بدون پيراهن در انتظار بودند. هواي كوالالامپور بين30 تا ‌‌35 درجه سانتيگراد بود و مالزي تقريباً مجاور خط استواست. گرماي طاقت فرسا و هواي شرجي اجازه نمي‌داد كه بتواني خيلي در يك نقطه توقف كني. نه سيستم (خنك كننده) نه يك پنكه سقفي و نه حتي يك هواكش ساده. با صداي بلند گفتم بين شما ايراني وجود دارد چند نفر به فارسي پاسخ مثبت دادند و التماس مي‌كردند و قسم مي‌دادند به ايراني‌ها بگوييد فريب ساك‌هاي خالي را نخورند كه به سرنوشت ما دچار نشوند. در تهران يك ساك يا چمدان خالي مي‌دهند و مي‌گويند وسايلتان را داخل آن بگذاريد به فرودگاه كوالالامپور كه رسيديد چمدان را تحويل دهيد و دو ميليون تومان بگيريد. با ورود به فرودگاه، پليس مالزي جدارهاي چمدان را پاره مي‌كند و مواد مخدر را كشف و ما را به زندان هدايت مي‌كنند.»

او درباره شرايط بهداشتي ايرانيان در اين زندان هم نوشته است:« تن تمامي ايرانيان بازداشتي تاول‌هاي قرمز رنگ داشت كه علت را سئوال كردم گفتند اينجا به يك بيماري پوستي دچار شديم كه اسمش "خارشك" است تن ما مستمراً خارش شديد دارد و كورك و تاول مي‌زند و جالب اين بود كه ازميان زندانياني كه از ‌‌36 مليت بودند فقط زندانيان ايراني به اين بيماري مبتلا بودند.گفتند وقتي كه به پزشك زندان مراجعه مي‌كنيم، پزشك مي‌گويد شما كه اعدامي هستيد چه ضرورتي دارد كه معالجه شويد.»

شنيدن تمام اين ماجراها و شرايط اين زنداني ها براي خانواده ها دردرناك است. اما هزينه بالاي گرفتن وكيل در مالزي، باعث مي شود كه خيلي ها نتوانند اين هزينه را بپردازند و زنداني ها در همان شرايط بمانند يا اعدام شوند. چند هفته گذشته نيز دادگاه عالي «شاه عالم» مالزي دومرد ايراني را به جرم قاچاق موادمخدر به اعدام و يك زن خانه‌دار را به 16سال زندان محكوم كرد.

به نظر مي رسد تصويب معاهده استرداد مجرمان ميان دو كشور ايران و مالزي، تنها راه نجات اين زندانيان است كه گروه دوستي پارلماني وعده پيگيري آن را داده، اما هنوز هم اتفاقي نيفتاده است.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن