واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل امور اقتصادي و دارايي استان اردبيل:2 ميليارد تومان اعتبار پژوهشي برگشت خورده است
مديركل امور اقتصادي و دارايي استان اردبيل گفت: جالب توجه است كه بيشترين برگشتي اعتبار به خزانه در سال گذشته از محل پژوهشي و تحقيقاتي بوده است.

هاشم مظفري امروز در گفتو گو با خبرنگار فارس در اردبيل اظهار داشت: يكي از مشكلاتي كه همچنان حوزه پژوهش را تهديد ميكند بيتوجهي به كاربردي كردن پژوهشها است به طوري كه پژوهش انجام شده هر چند علمي و بر مبناي يافتههاي جديد است، اما در حوزه عمل و اجرا نسبت به اين حوزه بيمهري صورت ميگيرد.
وي يادآور شد: شايد دليل آن نگرش مديران و مسئولاني است كه در راس كار به اين حوزه نگاهي درست ندارند و يك نگرش علمي را در اين بخش شاهد نيستيم كه اينگونه به حوزه پژوهش و تحقيق بيمهري شده و بسياري از تحقيقات و پژوهشها بلااستفاده به حال خود رها شده است.
استاد دانشگاههاي اردبيل گفت: بنده معتقدم بخش عظيمي از پژوهشها و تحقيقات به صورت مستقيم و بلا واسطه وارد عرصه اجرا و عملياتي نميشود و به همين خاطر نمي توانيم نتيجه مثبت و سازنده از اقدامات در اين بخش بگيريم.
مظفري با ارائه يك آمار تكاندهنده در بخش بودجه و اعتبارت پژوهشي خاطرنشان كرد: در قانون مصوب شده كه 0.5 تا 3 درصد بودجه و اعتبارات به حوزه پژوهش اختصاص يابد، اما جالب اينجاست كه در سال گذشته بيشترين برگشتي اعتبار به خزانه از محل اعتبارات پژوهشي بوده است كه عملاً جذب اين حوزه نشده است.
اين مسئول افزود: اين كار همان بحث اعتقادي نداشتن مديريت و مسئولان به حوزه پژوهش است كه تمام اعتبارات هزينهاي نظير حقوق پرسنل، اضافه كار و مزاياي رفاهي را جذب ميكند اما در جذب اعتبارات پژوهشي با مشكل روبرو هستند.
مديركل امور اقتصادي و دارايي استان اردبيل ابراز داشت: در يك سال گذشته حدود 2 ميليارد تومان از اعتبارات بخش پژوهش به دليل جذب نشدن برگشت خورده كه دليل آن نيز نظام بروكراسي پيچيده و سختگيري برخي از دستگاههاي اجرايي در جذب اعتبار از سوي پژوهشگران است كه هيچ كس با اين شرايط خاص و سخت نميتواند حتي تقاضاي برخورداري از اين تسهيلات را بدهد و به همين دليل در جذب 3 درصد ما با مشكل جدي روبرو هستيم و دستگاهها نميتوانند با توجه به پيچيدگي قوانين و مقررات اين تسهيلات را به متقاضيان پرداخت كنند.
مظفري متذكر شد: جالب اينجاست كه همه دستگاههاي اجراي به سرعت هزينههاي اعتباري عمراني و رفاهي خود را جذب ميكنند اما به دلايلي نامعلوم دستگاههاي مختلف كه نسبت به پژوهش بيتوجه هستند در جذب اين اعتبارات ناتوان بوده و نميتوانند در اين حوزه حركتي داشته باشند.
وي در پايان گفتوگوي خود با خبرنگار فارس در اردبيل اذعان داشت: زماني كه كار به صورت علمي و بر محور تحقيق و پژوهش نباشد قطعاً به صورت ديمي خواهد بود كه اين خود به نظام اداري حوزه توليد اجرا و كسب منافع اجتماعي ضربه وارد ميكند.
انتهاي پيام/62004/ن۳۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]