تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده ش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843429543




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هجوم ويلاسازان به مناطق بكر كشور


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: هجوم ويلاسازان به مناطق بكر كشور
تهران امروز نوشت:

سفر به طبيعت و طبيعت‌گردي مقوله‌اي است كه از ديرباز در ميان ايرانيان رايج بوده است و نمادهايي نظير 13 فروردين و ايام تابستان مويد اهميتي است كه ايرانيان براي طبيعت قائل هستند. تا چند دهه قبل وقتي پا از مرز شهرها فراتر مي‌گذاشتيم مي‌توانستيم غرق در روياها دل به طبيعت بكر بسپاريم و تا كيلومترها جز سرسبزي و سرزندگي هيچ مانعي افكارمان را به هم نريزد، اما اين روزها در هر جاده سرسبز و منطقه طبيعي در گوشه و كنار كشور در دل علف‌ها، درختان، گل‌ها و طبيعت نابي كه در گذشته بوده، ويلايي سبز شده يا ساختماني از زمين سربرآورده است كه نشان‌دهنده حضور قشر خاصي در منطقه است. امروز ديدن افراد مرفه از هر قوم ايراني در گوشه و كنار ايران امري عادي است، مثلا اصفهاني‌هايي كه در چهارمحال و بختياري ويلا ساخته‌اند، تهراني‌هايي كه در شمال ويلا مي‌سازند، يزدي‌هايي كه در ارسباران ويلاسازي كرده‌اند، كرماني‌هايي كه در گرگان بتن و سيمان را به دل طبيعت كشانده‌اند و خود بومي‌هاي هر منطقه كه زمين‌هاي خود را تبديل به ويلا كرده يا آن را به ويلاسازان و افراد متمول فروخته‌اند، اما چه كسي براي ساخت اين ويلاها مجوز صادر كرده است و اصولا آماري كه درخصوص برخورد با ويلاسازي از گوشه و كنار به گوش مي‌رسد، مربوط به چگونه برخوردهايي است كه هنوز هم سيمان و بتن و آهن هم پاي طبيعت و حتي بيشتر از آنها در گوشه و كنار ديده مي‌شوند؟

دهكده توريستي چهارمحال و بختياري، منطقه ويلاسازي شد

چهارمحال و بختياري يكي از مرتفع‌ترين استان‌هاي ايران به لحاظ ارتفاع از سطح دريا است و از اين روي تنها استاني است كه به معناي واقعي بام ايران ناميده مي‌شود. اين استان داراي ظرفيت‌هاي بي‌نظيري در بحث گردشگري است اما به واسطه نبود زيرساخت‌هاي كافي در سال‌هاي گذشته مقصد گردشگران نبوده است، اما با اجراي برخي طرح‌ها، توجه گردشگران به اين استان جلب شده و طبيعت بي‌نظير آن كه بايد آن را شمال بدون باران و هواي شرجي ناميد، باعث شده افراد مرفه از استان‌هاي همجوار جذب اين استان شوند.

جاذبه‌هاي گردشگري استان چهارمحال و بختياري از تالاب بين‌المللي چغاخور گرفته تا درياچه بن و جاده زيباي شهرستان بروجن آغاز مي‌شود و با رسيدن به مركز استان در شهركرد ابعاد جديدي يافته و پل تاريخي زمان خان كلكسيون جاذبه‌ها را چند برابر مي‌كند. اين استان چهارفصل كه داراي چهار نوع آب و هوا و اقليم در چهار سوي استان است به داشتن پل تاريخي زمان خان كه مربوط به دوران‌هاي تاريخي بسيار دور است مي‌بالد و اطراف اين پل كه رودخانه‌اي پرآب نيز زير آن جريان دارد شلوغ‌ترين مركز توريستي اين استان است.

چند سال مقرر شد دهكده سياحتي زاگرس به منظور ارائه خدمات گردشگري عمومي به گردشگران و مسافران اين منطقه تاسيس شود. تصويب اين طرح در سال 82 بوده و عمده فعاليت اين دهكده حركت در مسير ايجاد زيرساخت‌هاي گردشگري براي مسافران و گردشگران در بخش‌هاي هتل، رستوران، نمازخانه، پارك بازي، مجموعه فرهنگي و تفريحي، ورزشگاه و... بوده اما در حال حاضر اين به اصطلاح دهكده به بخش خصوصي واگذار شده و تنها اقشار پر درآمد جامعه مي‌توانند از خدمات آن استفاده كنند.

اين دهكده از هدف زمان تصويبش دور شده و نه تنها نتوانسته نقايص و كاستي‌هاي حوزه گردشگري را جبران كند بلكه با گسترش ويلاسازي در مجاورت پل تاريخي زمان خان سامان، نماي طبيعي و زيبايي منطقه را نابود كرده و زمان خان منطقه‌اي اختصاصي براي افراد مرفه شده است كه اين امر طبيعت بكر اطراف پل زمان خان را از بين برده و فضايي دست‌ساز و مصنوعي ايجاد كرده است و حتي در صعب‌العبورترين قسمت‌هاي كوه ويلاسازي با سرعت پيش مي‌رود و لودرها كوه را صاف مي‌كنند و درختان رانابود، تا به جاي آن ويلايي بكارند! اين درحاليست كه دهكده توريستي ياد شده در اراضي ملي احداث شده است.

كرج و ويلاسازي تا نزديكي‌هاي قله‌ها

شهرستان كرج نيز از قافله ويلاسازي عقب نمانده و امروز در مناطق طبيعي اين استان از جاده چالوس در بخش آسارا گرفته تا طالقان و اورازان، از برغان گرفته تا ارتفاعات توچال در نقطه نقطه آن ويلاها به گردشگران سلام مي‌كنند. البته كرج چون به تازگي در قالب استاني مستقل به مسير خود ادامه مي‌دهد، اغلب به عنوان ييلاق پايتخت‌نشينان با گسترش ويلاسازي روبه رو شده است و هر چند كه مسئولان آن مدام آماري از برخورد با اين مقوله ارائه مي‌دهند اما واقعيت اين است كه ويلاسازان در كرج حتي تا نزديكي قله‌ها پيش رفته و با حمل مصالح با وسايل ويژه اقدام به ساخت‌وساز مجاز و غيرمجاز كرده‌اند كه اين روند كم و بيش ادامه دارد و البته در تهران هم وضعيت همين است. به عنوان نمونه در روستاي دره سر جاده چالوس بعد از حدود 4 ساعت پياده روي از ورودي روستا مي‌توان عمارتي عظيم را مشاهده كرد كه به گفته صاحب آن مصالحش با هلي‌كوپتر و نيز قاطر به محل ساخت برده شده اند!

گيلان ركورددار ويلاسازي

استان گيلان داراي بكرترين عرصه‌هاي طبيعي كشور است و با دارا بودن روستاهاي بسيار و عرصه‌هاي جنگلي سرمايه داران و افراد متمول را در سايه نبود نظارت كافي به ويلاسازي ترغيب مي‌كند. اتفاقي كه باعث شده بكرترين روستاهاي اين استان از جمله سوباتان به محل تاخت و تاز ويلاسازان تبديل شوند و هر چند كه اين موضوع هنوز ابعاد گسترده به خود نگرفته است، اما بر چشم برهم زدني مي‌تواند گسترده شود و اتفاقاتي كه در مورد جواهرده مازندران و برخي روستاهاي ديگر در ديگر نقاط كشور رخ داده در گيلان تكرار كند. البته گيلان در اين زمينه پيشتاز هجوم ويلاسازي و آپارتمان‌سازي بوده به‌گونه‌اي كه مركز استان يعني رشت طي دو دهه از شهري كوچك و سرسبز و دلنشين تبديل به كلانشهري بزرگ شده كه امروز نمي‌توان تفاوت زيادي بين اين شهر و مثلا تهران به لحاظ آپارتمان و پاساژ و مراكز تجاري و اداري قائل شد و اگر داخل شهر رشت شويد، با عبور از خيابان‌هاي شهر شايد به ذهنتان نرسد كه در شمال كشور هستيد. البته جاي خوشوقتي كه در شهرستان‌هاي ديگر استان گيلان اين پديده به پررنگي رشت نيست و هنوز هم نقاط بكر و جنگل گيلان از گزند ويلاسازان در امان مانده‌اند. در استان گيلان در برخي نواحي نظير روستاي تاريخي ماسوله با قوانين بسيار سخت‌گيرانه به‌گونه‌اي عمل شده كه ماسوله امروز هر چند جمعيت چنداني از افراد بومي خود را ندارد اما به لحاظ ظاهر بافت تاريخي همان است كه يك قرن قبل بوده و حتي يه سازه جديد در چند كيلومتري اين روستاي تاريخي نيز ديده نمي‌شود.

جنگل‌هاي ارسباران در غرق ويلاسازي بومي‌ها

استان آذربايجان شرقي نيز با داشتن جنگل‌هاي بي‌نظير ارسباران از نقاطي است كه مورد هجمه ويلاسازان قرار گرفته است. جنگل‌هاي ارسباران با داشتن مساحتي بالغ بر 165 هزار هكتار در منطقه شمال غرب كشور در اين استان واقع شده‌اند.

اين منطقه كه تا همين چند سال قبل به محدوده وسيعي از كناره رود ارس حدفاصل جلفا تا مغان و بلندي‌هاي سبلان، بز قوش و سهند اطلاق مي‌شد، اكنون به دلايل متعدد از جمله قطع درختان، ساخت‌وسازها و تبديل اراضي جنگلي به زمين‌هاي زراعي و... به مرزهاي شهرستان‌هاي كليبر و اهر محدود شده است.

طبق مشاهدات عيني در چند سال اخير بحث ويلاسازي جنگل‌هاي ارسباران را با تهديد جدي مواجه كرده است. البته علت اين امر در ارسباران اندكي از شهرهاي ديگر متفاوت است. در سال‌هاي گذشته تعدادي از روستاييان كه به اميد زندگي بهتر به شهرهاي بزرگي چون تهران، تبريز و... رفته بودند به‌دنبال اعطاي تسهيلات بانكي و ايجاد امكانات رفاهي، به مناطق جنگلي خود مراجعه كرده و با ايجاد امكانات و مدرن كردن طبيعت بكر جنگلي سعي مي‌كنند زندگي و رفاه شهري را در منطقه خود تجربه كنند.

يكي از ساكنان اين منطقه جنگلي كه 18 سال در تهران زندگي كرده بود بمي‌گويد: ساكنان اين منطقه به جز چند نفر همگي بومي و آذري هستند و حق خود مي‌دانند كه در سرزمين اجدادي و ملك خود آنگونه كه مي‌خواهند زندگي كنند. هر چند حرف‌هاي اين ساكن ارسباران صحيح است اما شكي نيست كه مي‌توان با برنامه‌ريزي و نظارت به‌گونه‌اي عمل كرد كه ضمن حفظ جنگل و بافت طبيعت، ساكنان نيز بيشترين امكانات رفاهي را داشته باشند.

فاجعه زيست‌محيطي در نمين و حيران با گسترش ويلاسازي

استان اردبيل از ديگر استان‌هايي كه روند نابودي طبيعت بي‌بديل آن به واسطه گسترش ويلاسازي شتاب گرفته است و اين موضوع در سايه سكوت و بي‌توجهي مسئولان ادامه دارد. اردبيل استاني هم مرز با استان گيلان است كه اتفاقات آن دو گاه بسيار به هم مربوط است و هم‌‌اكنون به گفته كارشناسان بي‌توجهي مسئولان دو استان باعث تغييركاربري و ساخت‌وساز در گردنه حيران شده به‌گونه‌اي كه اين گردنه زيبا جولانگاه ساخت‌وساز ويلا توسط عده‌اي فرصت طلب شده و اگر به همين روند ادامه يابد دير نيست زماني كه به جاي عبور از گردنه حيران از گردنه ويلا عبور كنيم.

يك شهروند اردبيلي در اين خصوص مي‌گويد: كشاورزان و چوپانان با ساخت و حتي خريد هيزم با سختي معيشت خود را تامين مي‌كنند در حالي‌كه در گردنه حيران ويلا‌سازي براي تفريحات قشر مرفه چهره پوشش گياهي را تغيير داده است. به گفته رضايي اعطاي مجوز ساخت در اين منطقه تاكنون به دليل نياز شهرداري به درآمد به سادگي صورت گرفته است و براي صادركنندگان مجوز مهم نبوده كه ويلا كجا و به چه شكلي ساخته شود. قضيه در اين استان به‌گونه‌اي است كه امام جمعه اردبيل در يكي از خطبه‌هاي نماز جمعه ماه‌هاي اخير به تخلفات گسترده در ساخت در منطقه حيران اشاره كرده و از مسئولان خواسته است با جديت اين موضوع را پيگيري كنند.

برخي كارشناسان نيز واگذاري منابع طبيعي به مردم با شرايط خاص و نظارت را عامل احيا و توسعه عرصه‌هاي طبيعي و ملي مي‌دانند هر چند كه عده‌اي اين امر را عامل گسترش ويلاسازي و نابودي منابع طبيعي دانسته و معتقدند به دليل ناآگاهي ممكن است اين عرصه‌ها به سادگي تبديل به ملك و ساختمان شوند.

به هر حال شكي نيست فردي كه پاي در ركاب سفر مي‌گذارد براي ديدن آپارتمان و ويلا هزينه نمي‌كند و قصد دارد جاني تازه بيابد تا به زندگي با انگيزه بيشتري ادامه دهد،‌اما كسب آرامش در سفرهاي سال‌هاي اخير تقريبا تبديل به رويا شده كه ويلاهاي سبز شده از دل طبيعت بخشي از عوامل برهم خوردن روياي آرامش هستند.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن