واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: راهاندازي مركز اهداي عضو در زنجان
معاون سياسي امنيتي استاندار زنجان گفت: تدبيري انديشيده شود تا توليدكنندگان مواد غذايي به شيوههاي توليد غذاي سالم ترغيب شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه زنجان "حميدرضا شهبازي" شامگاه ديروز در جلسه امنيت غذايي استان زنجان، اظهار كرد: سلامت عموم مردم و شهروندان بايد در اولويت برنامههاي همه مسوولان بوده و با اهتمام جدي در اين حوزه فعاليت كرد.
وي افزود: بايد تدبيري انديشيده شود تا توليدكنندگان مواد غذايي به شيوههاي توليد غذاي سالم ترغيب شوند.
شهبازي تصريح كرد: توليد مواد اوليه سالم غذايي مهمترين گام براي ارتقاي سلامت جامعه محسوب ميشود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي زنجان نيز در اين جلسه گفت: مركز اهداي عضو بيمارن مرگ مغزي در استان راهاندازي شده است.
"رحيم سروريزنجاني" اظهار كرد: از سال 1385 و پيرو مصوبه وزيران در برنامه چهارم توسعه، شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي شكل گرفت كه از آن زمان و با توجه ويژه در اين بخش اقدامات خوبي در استان انجام شده است.
وي افزود: افتتاح كلينيك تخصصي دندانپزشكي در بيمارستان آيتالله موسوي، توسعه و تجميع بخش دياليز در بيمارستان ولي عصر، راه اندازي بخش دياليز در همه شهرهاي استان كه تحت نظر متخصصين فعاليت دارند، نمونهاي از مهمترين اين اقدامات بوده است.
سروريزنجاني با اشاره به اينكه سالانه بالغ بر 500 هزار مراجعه به اورژانس صورت ميگيرد، تصريح كرد: اين رقم معادل نيمي از جمعيت استان است كه لزوم توجه و توسعه بخش اورژانسي را ميطلبيد كه در همين رابطه توسعه فاز دوم اورژانس سرپايي بيمارستان وليعصر(عج) انجام شد.
اين مسوول از راهاندازي ايستگاه اطلاعات سلامت براي اولينبار در استان خبر داد و گفت: اين اقدام براي اولينبار در سطح استانهاي كشور در زنجان انجام شده كه محل استقرار آن در سبزه ميدان زنجان بوده و با علاوه بر غربالگريهايي كه به صورت دورهاي به ويژه در زمينه ديابت و قند خون صورت ميگيرد، اطلاعات عمومي پزشكي به شهروندان ارايه ميشود.
رييس دانشگاه علوم پزشكي زنجان از راهاندازي مركز اهداي عضو در زنجان خبر داد و گفت: با توجه به اينكه اهداي عضو و نجات جان چندين نفر كه ممكن است نانآور خانوادهاي باشند، بسيار مهم است و تاكنون در 57 مورد مرگ مغزي در استان رضايت اولياي متوفي جهت اهداء جلب شده است.
وي افزود: طي يك ماه گذشته دو مورد پيوند اعضاي مرگ مغزي در استان بوده كه توانسته زندگي دوباره به 8 نفر از نيازمندان اهداي عضو ببخشد.
در اين جلسه سرپرست معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان گفت: فسفيد آلومينيوم از سطح همه عطاريهاي استان جمعآوري شده است.
"محمدرضا صائيني" اظهار كرد: با توجه به مسموميت بالايي كه قرصهاي آلومينيوم فسفيد و يا همان قرصهاي برنج دارند، در افرادي كه با اين قرصها اقدام به خودكشي ميكنند، تنها 5 درصد احتمال بازگشت وجود دارد.
وي افزود: به همين دليل همه اين قرصها از سطح عطاريهاي استان جمعآوري شده و با همكاري كه با جهاد كشاورزي استان صورت گرفته به جهت اينكه اين قرصها بهعنوان آفتكش در غلات مورد استفاده قرار ميگيرد، مراكز توزيع سموم كشاورزي دقت بيشتري در عرضه اين قرصها داشته باشند.
صائيني در خصوص لزوم توجه بيشتر در لوله كشي شهر جديد نيك پي، تصريح كرد: با توجه به اينكه اهالي اين شهر جديد از آب قنات استفاده ميكنند با بررسيهاي صورت گرفته اين قنات داراي آلودگي ميكروبي بوده و شرايط بهداشتي لازم را ندارد، لازم است تا توجه ويژهاي به استفاده شهروندان از آب لولهكشي صورت گيرد.
اين مسوول تاكيد كرد: لوله كشي شهر نيكپي تا زمان عملياتي شدن لوله كشي آب و بهرهمندي همه شهروندان از آن از دستور كار جلسه خارج نشده و مرود پيگيري قرار ميگيرد.
مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان زنجان نيز گفت: مردم نيكپي از پيوستن به شبكه آب لولهكشي شهري استقبال نكردند.
"مسلم پورنصرت" اظهار كرد: طي 10 روز آينده شبكه جديد به روستا وصل شده و آب قنات قطع ميشود.
وي با بيان اينكه تاكنون مردم روستا از پيوستن به شبكه آب تمكين نكردهاند، تصريح كرد: عليرغم استقرار نماينده اين اداره در بخشداري نيك پي جهت ثبتنام از متقاضيان انشعاب آب، به جز چند مورد محدود استقبالي از سوي مردم صورت نگرفته است.
پورنصرت تاكيد كرد: آب شهر جديد سهرورد نيز مناسب نيست و بايد مورد پيگيري جدي مسئولين قرار بگيرد.
همچنين در اين جلسه مديركل دامپزشكي استان زنجان گفت: سالانه بالغ بر 180 هزار تن شير در استان توليد ميشود.
"محمد رشيدكرمي" اظهار كرد: در حال حاضر بيش از يك ميليون و 250 هزار راس دام كوچك و 150 هزار راس دام بزرگ در استان وجو دارد كه سالانه 180 هزار تن شير در سطح استان از طريق اين دامها توليد ميشود.
وي افزود: از اين ميزان 50 درصد داخل استان مصرف شده و 90 هزار تن به استانهاي همجوار صادر ميشود.
كرمي تصريح كرد: در حال حاضر 7 كارخانه فعال فراوري شير در شهر زنجان وجود دارد كه به صورت مستقيم و با اخذ مجوز از اين اداره اقدام به جمعآوري محصول از توليدكنندگان ميكنند.
كارشناس مسوول تغذيه دانشگاه علوم پزشكي زنجان نيز در اين جلسه گفت: زنجان در زمره استانهاي نسبتا امن غذاي است.
"عصمت عباسي" اظهار كرد: تغذيه مناسب براي سلامتي بسيار ضروري است، اين در حالي است كه طبق آمار موجود گرسنگي مزمن در سطح جهان از 850 ميليون نفر در سال 2007 به بيش از يك ميليارد نفر در سال 2009 افزايش پيدا كرده و اين روند صعودي همچنان ادامه دارد.
وي افزود: اين امر كه در پي قحطي، بيسوادي، حوادث و بلاياي طبيعي و خشكسالي ناشي ميشود تا 10 درصد ميزان توليد ناخالص ملي را در كشورهايي كه درگير اين مساله هستند، پايين ميآورد.
عباسي تصريح كرد: در بررسي نقشه امنيت غذايي سال 2008 ايران در زمره كشورهاي پر خطر و پس از مناطق بسيار پرخطر قرار گرفته است.
اين مسوول تاكيد كرد: در اين رده بندي زنجان در زمره استانهاي نسبتا امن بوده و استانهاي هرمزگان، سيستان و بلوچستان و كهگيلويه در زمره استانهاي بسيار ناامن بودهاند.
كارشناس مسوول تغذيه دانشگاه علوم پزشكي زنجان با اشاره به آثار مثبت در زمينه كاهش سوء تغذيه كودكان، گفت: با پيگيريهاي صورت گرفته تا 50 درصد سوء تغذيه كودكان كشور بهبود يافته و از 69 درصد در سال 65 به 8.4 درصد در سال 86 رسيده است.
عباسي با اشاره به سرانه مصرف برخي مواد غذاي در ايران گفت: سرانه مصرف نمك در ايران 6 كيلوگرم در سال و بيش از 3 برابر سرانه جهاني آن است، اين در حالي است كه مصرف ماهي 7.5 كيلوگرم و سرانه مصرف جهاني ماهي 16 كيلوگرم است.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]