واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: اسرائيل و اعراب؛ اتحاد عليه ايران
سفير اسرائيل در انگليس از آمادگي تل آويو براي اتحاد با كشورهاي عربي حوزه خليج فارس عليه ايران خبر داد.
دانيال تاوپ در گفتگو با روزنامه انگليسي «ايندپندنت» مدعي شد: «توافقنامه اخير ايران با شش كشور بزرگ در ژنو براي مهار تهديد ايران يا كند كردن پيشرفت هاي آن در دستيابي به تسليحات اتمي به طور اندكي كارآمد خواهد بود و ممكن است به اتحاد و ائتلاف هاي افراطي نيز منجر شود.»
به نوشته اين روزنامه، دانيال تاوپ احتمال روي آوردن رژيم صهيونيستي به همكاري با برخي از كشورهاي عربي منطقه از جمله كشورهاي حوزه خليج فارس و در صدر آن ها عربستان سعودي را بعيد ندانست.
اين روزنامه افزود:«سفير اسرائيل در لندن در اين خصوص گفت محور افراطي از تهران تا دمشق، بيروت و غزه امتداد دارد. تصور مي كنم كه ما تنها نيستيم كه در اين خصوص احساس نگراني مي كنيم. بنابراين، اشتراكات و نگراني هاي راهبردي بين ما و اين كشورها وجود دارد كه سبب افزايش روابط ما مي شود.»
چاله ديگري در مسير توافق ژنو
تلويزيون بي بي سي با اشاره به اينكه تحريم هاي تازه، چاله ديگري در مسير ناهموار توافق نهايي ايران و غرب ايجاد كرده گفت: بعد از اين روبوسي ها و دست دادن ها شايد بسيار انتظار داشتند آرام آرام فهرست تحريم هاي آمريكا عليه ايران كوچكتر شود اما حالا وزارت دارائي آمريكا نام چند شركت و فرد حقيقي جديد را به فهرست تحريم هاي قديمي اش اضافه كرده است.
سخنگوي وزرات خارجه آمريكا گفته قبل از اعلام فهرست جديد به ايران خبر داده بودند كه اين شركت ها قرار است تحريم شوند دولت ايران اما از اين اقدام انتقاد كرده و سخنگوي وزارت خارجه ايران گفته اين كارها غير سازنده و خارج از مسير تفاهم انجام شده در ژنو است.
بي بي سي افزود: از سوي ديگر بعضي نمانيدگان مجلس ايران واكنش هاي تندتري نشان داده اند ابوالقاسم جراره عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس از تهيه طرحي سخن گفته كه بر مبناي آن ايران به غني سازي65 درصدي بپردازد و به گفته او براي سوخت كشتي هاي اقيانوس پيمايش از آن استفاده كند اين طرف و آن طرف حرف هاي تند ديگري هم شنيده مي شود حتي حرف از آن شده كه شايد تيم مذاكره كننده هسته اي ايران بخاطر همين مذاكرات جديد وين را ترك كرده، روايتي كه ايران و آمريكا هيچكدام تاييد نمي كنند.
حجاريان: جامعه ما مريض است
سعيد حجاريان به موضوع «كينه» و رفتارهاي اجتماعي ناشي از آن نظير آنچه پس از قرعه كشي جام جهاني فوتبال از سوي كاربران ايراني در صفحه فيسبوك منتسب به ليونل مسي - بازيكن تيم ملي فوتبال آرژانتين - رخ داد، اشاره كرد و با بيان اينكه "اين مصاديق نشان مي دهد كه بخشي از جامعه ما مريض است و بايد مداوا شود"، افزود: فحاشي و هتاكي و نزاع در جامعه گسترده شده است، در حاليكه در گذشته اين مقوله كمتر بوده است. به نظر من بيكاري يكي از دلايل وجود اين رفتارهاي بيمارگونه است.
مشاور سيدمحمد خاتمي در دوران رياست جمهوري در گفت وگو با ايسنا، با ارائه تحليل خود درباره انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي نيز گفت: تا زمان انتخابات آتي مجلس زمان زيادي باقي است اما من معتقدم بايد مجلس دهم شبيه مجلس پنجم شود يعني اقليت قوي و تأثيرگذار از اصلاح طلبان وارد مجلس شوند و با توجه به شرايط موجود، چنين چيزي قابل قبول و راضي كننده خواهد بود. در مجلس پنجم، كارگزاران فراكسيوني قوي بودند. به نظر من حضور آقاي ناطق نوري در مجلس بعدي بسيار مؤثر خواهد بود و من از حضور چنين نيروهايي در مجلس بعدي استقبال مي كنم اما خود آقاي ناطق گفته است كه در انتخابات شركت نمي كند.
وي همچنين درباره برخي تحليل ها مبني بر تفكيك اصلاح طلبي و اعتدالگرايي خاطرنشان كرد: در حال حاضر اصلاح طلبان در كابينه دولت يازدهم حضور دارند و پايگاه اجتماعي دولت هم اصلاح طلبان هستند؛ بنابراين لازم نيست بين اصلاح طلبان و اعتدالگرايان تفكيكي قائل شويم.
درخواست كمك جان كري از ايران
وزير امور خارجه آمريكا در واكنش به انتقادات از دولت اين كشور در خصوص وضعيت «رابرت لوينسون» اعلام كرد كه واشنگتن اين فرد را رها نكرده است.
«جان كري» با بيان اينكه معتقد است ايران مي تواند در مورد رابرت لوينسون به آمريكا كمك كند اعلام كرد كه واشنگتن اين مامور سابق پليس فدرال آمريكا (اف بي آي) را از ياد نبرده است.
جان كري كه با شبكه خبري اي بي سي نيوز گفتگو مي كرد در ادامه افزود: در مورد اقدامات انجام شده براي بازگرداندن لوينسون ما پيشرفتي نداشته ايم، اما هر كسي فكر كند ما او را رها كرده ايم اشتباه مي كند.
لوينسون از كاركنان بازنشسته پليس فدرال آمريكا (اف بي آي) بوده كه رسانه هاي غربي مدعي هستند وي در سال ۲۰۰۷ ميلادي در سفر به جزيره كيش مفقود شده است. تا روز پنجشنبه هفته گذشته اعلام مي شد كه لويسنون براي امر تجارت و كار شخصي به كيش سفر كرده، اما روز پنجشنبه آسوشيتدپرس در گزارشي اعلام كرد كه وي به طور محرمانه براي سازمان سيا (سازمان اطلاعات مركزي آمريكا) كار مي كرده و براي جمع آوري اطلاعات به ايران سفر كرده بود.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]