واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: جزئيات شهادت 15 تكنسين و كارگر ايراني در حمله تروريست هاي القاعده در عراق
در پي حمله تروريستي جمعه شب به گروهي از تكنسين ها و كارگران ايراني شاغل در خط لوله انتقال گاز به عراق ،حسن دانايي فر سفير ايران در عراق تعداد شهدا را 15 ايراني و3 عراقي اعلام كرد و يك مقام آگاه نيز خبرداد: مقام هاي عراقي به ما اعلام كرده اند اين حمله تروريستي توسط القاعده برنامه ريزي شده بود. به گزارش ايسنا وزارت امور خارجه كشورمان با صدور بيانيه اي حادثه تروريستي و ددمنشانه حمله به كاركنان شركت گازرساني در شرق بعقوبه عراق را كه منجر به شهادت جمعي از هموطنان مان گرديد، قويا محكوم كرد. مرضيه افخم سخنگوي وزارت خارجه نيز در گفت وگو با خانه ملت، بابيان اين كه قطعا وزارت امورخارجه اين اقدام تروريستي را پيگيري مي كند ادامه داد: دولت عراق با ارائه اطلاعات بيشتر، تا كنون همكاري بسياري در شناسايي عاملان اين حادثه و كشف جزئيات بيشتر با وزارت خارجه ايران داشته است.
دانايي فر: شهادت 15 ايراني در حادثه تروريستي عراق محرز شده است
حسن دانايي فر سفير ايران در عراق نيز در گفت وگو با ايسنا در توضيح جزئيات اين حادثه تروريستي اظهار كرد: تعدادي از اعضاي شركتي كه پروژه ساخت خط لوله گاز براي انتقال گاز از ايران به عراق را انجام مي دهد، عصر روز جمعه (22 آذر) در حال بازگشت از محل كار به سمت اقامتگاه خود توسط گروه هاي تروريستي خودروي شان مورد حمله قرار گرفت.
حسن دانايي فر سفير ايران در عراق اظهار كرد: تاكنون (عصر روز گذشته) شهادت 15 ايراني در حادثه تروريستي روز جمعه و مجروح شدن چهار تن ديگر از هموطنان مان قطعي شده است. هم چنين سه نفر از اتباع عراقي نيز در اين حادثه به شهادت رسيدند.سفير ايران در عراق هم چنين در رابطه با هويت عاملان حمله تروريستي مذكور گفت: مقامات عراقي با توجه به نوع اين اقدام تروريستي، اظهار كردند كه اين افراد از گروه القاعده هستند. وي در رابطه با انتقال پيكر شهداي حادثه تروريستي به كشور اظهار كرد: روز يك شنبه (امروز) تعدادي از آن ها از مرز قصرشيرين به كشور منتقل مي شوند و در حال فراهم كردن تمهيدات لازم براي اين امور هستيم.پيش از اين تعداد شهداي ايراني اين حادثه تروريستي از سوي مقامات كشور و وزارت خارجه 20 تن اعلام شده بود كه به نظر مي آيد تعداد اين شهدا 15 نفر است.
فعاليت شركت ايراني براي ساخت خط لوله گاز ادامه مي يابد
وي در پاسخ به اين پرسش كه در برخي تحليل ها حمله تروريستي روز جمعه را به سالگرد اعدام صدام در سال 2003 مربوط دانسته اند اظهار كرد: تروريست ها دائم در حال اقدامات جنايت كارانه شان هستند و كار به مناسبت ها ندارند. از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب با انجام اين اقدامات به دنبال اين هستند كه حكومت فعلي عراق را ناكارآمد نشان دهند.دانايي فر با اشاره به پروژه احداث خط لوله گاز از ايران به عراق خاطرنشان كرد: با پايان يافتن ساخت اين خط لوله كه به زودي انجام مي شود خدمات بزرگي در برق رساني به مردم عراق صورت مي گيرد كه اقدام قابل توجهي است. وي تاكيد كرد كه فعاليت شركت ايراني براي ساخت خط لوله گاز ادامه مي يابد.
جزئيات شهادت ۲۰ تكنسين ايراني در عراق به دست نيروهاي القاعده
يك مقام آگاه در صنعت نفت در گفت وگو با فارس، تصريح كرد: براساس آخرين اطلاعات رسيده به ما در اين حمله 22 نفر كشته و 5 يا 6 نفر زخمي شدند كه دو نفر از شهدا عراقي و 20 نفر ديگر ايراني بودند.اين مقام آگاه با بيان اينكه مسئوليت امنيت پيمانكار احداث خط لوله در خاك عراق طبق قرارداد كاملاً با طرف عراقي بوده، اظهار داشت: «به نظر مي رسد در تأمين امنيت نيروهاي پيمانكاري مسامحه اي رخ داده است.»در همين حال به گزارش خبرگزاري تسنيم شركت ملي گاز ايران اعلام كرد هيچ پيمانكاري در خاك عراق در پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ندارد و كليه پيمانكاران ايراني حاضر در خاك عراق در اين پروژه با كارفرمايي طرف عراقي مشغول به كار هستند. اين مقام آگاه در تشريح حادثه گفت: «براساس اطلاعات رسيده، نيروهاي پيمانكار خط لوله پس از تعطيلي كار، در حال عزيمت به محل استراحت خود بودند كه سه دستگاه از خودروهاي آنها مورد اصابت آر پي جي قرار گرفته است. » اما يكي از كارگران عراقي زخمي شده، روايت متفاوتي دارد، او به خبرنگار رويترز گفته است: «در حالي كه با همكارانمان در حال كار روي خط لوله بوديم، سه ماشين به طرفمان آمدند، سه نفر از يك اتومبيل پياده شده و با اسلحه هاي سبك به سوي ما تيراندازي كردند.»در همين حال يك منبع مطلع به خبرنگار فارس گفته است: «مقامات عراقي به ما اعلام كرده اند كه اين حمله تروريستي توسط القاعده برنامه ريزي شده است و هدف آنها بر هم زدن روابط اقتصادي ايران و عراق بوده است.» وي تأكيد كرد: «اين اتفاق قطعاً ساخت خط لوله صادرات گاز ايران به عراق را متوقف نمي كند.»پيش از اين ايران و عراق دو قرارداد صادرات گاز ايران به عراق از طريق دو خط لوله به بغداد و بصره امضا كرده اند.همكاري هاي اقتصادي ايران و عراق از ابتداي سقوط ديكتاتور سابق «صدام» افزايش چشمگيري داشته، به گونه اي كه ايران را به مهمترين شريك اقتصادي عراق تبديل كرده است و فقط در استان « ذي قار» عراق، بنا به گفته استاندار منطقه، ۱۵۰ پروژه در بخش نفت، برق و ديگر بخش ها به شركت هاي ايراني واگذار شده است.
نوري المالكي به روحاني تسليت گفت
در همين حال به نقل از باشگاه خبرنگاران، نوري المالكي نخست وزير عراق در پيامي شهادت جمعي از مهندسان ايراني در استان دياله را به دكتر حسن روحاني رئيس جمهور ايران، تسليت گفت.
معن حيدري: گروه هاي وابسته به القاعده اخيراً در منطقه دياله فعال شده اند
معن حيدري كارشناس امور عراق در گفت وگو با خراسان در اين باره تاكيد كرد: اكثر اين حوادث توسط گروه هاي وابسته به القاعده يا بعثي ها انجام مي شود. به ويژه اين كه استان دياله مدتي است ناامن شده است و متاسفانه تحرك گروه هاي وابسته به القاعده (دولت اسلامي عراق و شام) در اين منطقه طي يك ماه گذشته فعال شده و ما شاهد اتفاقات و ترورهاي زيادي بوده ايم.حيدري تاكيد كرد: از طرف ديگر ايراني ها براي اين گروه ها يك هدف ويژه محسوب مي شوند چرا كه معتقدند بخشي از علل تقويت دولت عراق و گروه هاي شيعه، ايران است به همين دليل از هر طريقي براي ضربه زدن به دولت عراق، شيعيان و تخريب روابط ايران وعراق استفاده مي كنند. اين كارشناس تاكيد دارد: از آنجايي كه وضعيت امنيتي هم مناسب نيست تحقيقات هم به جايي نمي رسدو دولت توانايي ايجاد امنيت در اين مناطق را ندارد.
يکشنبه 24 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]