واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: انتقاد وزير از نسخه نويسيهاي غير استاندارد در كشور
دكتر سيدحسن هاشمي در گفتوگو با ايسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده در زمينه ساماندهي بازار دارو از ابتداي فعاليت دولت يازدهم و تاكيد رئيس جمهور مبني بر تلاش در جهت رفع هرچه سريعتر كمبودهاي دارويي، گفت: از ابتداي فعاليت دولت، دكتر روحاني مصر بودند كه اين بحث سر و سامان يابد.
وي با اشاره به كمبود بالغ بر 350 قلم دارو در ابتداي دولت يازدهم، افزود: رياست محترم جمهور به معاون اول و وزراي اقتصادي دستور دادند كه در جهت رفع هر چه سريعتر كمبودهاي دارويي كمك كنند. به اين ترتيب داروهايي كه در گمركات بود آزاد شد. همچنين مقرر شد داروهايي كه بايد از كشورهاي مختلف وارد گمركات ميشد در نوبت بارگيري قرار نگيرند. اين موارد در ستاد تدابير ويژه مصوب شد. همچنين با تزريق 1860 ميليارد تومان جهت يارانه دارو موافقت شد. بانك مركزي نيز تسهيلات خوبي را ايجاد كرد كه بيسابقه بود.
وزير بهداشت در اين باره ادامه داد: به اين ترتيب بود كه چرخه پخش دارو راه افتاد و بخشي از بدهيهاي شركتهاي پخش پرداخت شد و تمام اين موارد نهايتا موجب شد كه دارو وارد بازار شود. اكنون بر اساس اعلام مسوولان دارويي كشور كمبودهاي دارويي دو رقمي شده و به زير 30 قلم رسيده است كه خود يك موفقيت است. البته بايد از اين موفقيت مراقبت كرد تا مجددا با مشكل مواجه نشويم.
انتقاد وزير بهداشت از نسخه نويسيهاي بيحساب و كتاب برخي پزشكان
وي با بيان اين كه در زمينه دارو خيلي كار داريم و گرفتاريهايمان زياد است، افزود: به عنوان مثال مشاهده ميشود كه در برخي موارد در جامعه پزشكي بدون مطالعه و بدون سنجش عوارض، نسخه نويسيهاي بيحساب و كتاب صورت ميگيرد كه بايد در اين زمينه كار شود. در بخش اقتصادي هم همين طور؛ دارو يكي از سودآورترين تجارتهاست و در بسياري از نقاط دنيا از نظر تجارت در رتبه اول است و در كل دنيا نيز پس از نفت، ميعانات گازي و فرآوردههاي نفتي دومين رتبه تجارت را به خود اختصاص ميدهد و در مجموع دارو تجارتي بسيار قوي است.
هاشمي در اين باره افزود: در ايران نيز هرچند طي اين سالها موفقيتها و كاميابيهاي خوبي در زمينه دارو داشتهايم اما مشكلات بسيار پيچيدهاي هم داريم كه بايد به مرور زمان حل شود و لازم است در اين زمينه برنامهريزي داشته باشيم. بخشي از اين مشكلات شناخته شده و بخشي ناشناخته است كه بايد براي باز كردن قفل آن تلاش شود.
قول وزير بهداشت براي استمرار و افزايش حمايتهاي دارويي در سال آينده
وزير بهداشت همچنين درباره بازگشت قيمت حدود 170 قلم دارو به قيمت سال گذشته و برنامههاي وزارت بهداشت براي پوشش و كاهش قيمت ديگر اقلام دارويي گفت: متناسب با اعتباري كه در اختيار وزارت بهداشت است، اقلام دارويي جهت كاهش قيمت افزايش مييابند. در اين زمينه بايد مقداري بايد با احتياط پيش رويم تا اين روند استمرار داشته باشد، به اين ترتيب كه در سال 93 و سالهاي پس از آن نيز بتوانيم اين حمايت را داشته باشيم.
وي در اين باره افزود: مردم عمدتا در چنين مواردي تجربه خوبي ندارند و عنوان ميكنند كه دولتها در ابتداي مسئوليتشان گشايشي را ايجاد ميكنند و حمايتي را انجام ميدهند اما پس از استقرار و اينكه جاي پايشان محكم شد، ممكن است مانند ابتداي مسووليتشان نباشند. تمام تلاشمان آن است كه چنين اتفاقي در اين دولت نيفتد. ما نيز در زمينه دارو متعهد هستيم كه در سال آينده نه تنها همين حمايتها را داشته باشيم بلكه انتظار داريم بيش از اين به مردم كمك كنيم تا آسيب كمتري متوجه مردم شود.
هاشمي همچنين ادامه داد: اميدواريم اتفاقي هم كه در حوزه سياست خارجي افتاده در زمينه رفع كمبودها و همچنين كاهش هزينههاي دارويي، راهگشا باشد. با اجرايي شدن اين تفاهمات انتظار آن است كه رقم قابل توجهي از قيمت داروها كاهش يابد؛ چرا كه به دليل تحريمها كه عمدتا تحريمهاي بانكي بود، كمپانيهاي دارويي بايد هزينههاي اضافهتري را پرداخت ميكردند.
برنامههاي وزارت بهداشت براي كاهش 25 درصدي واردات دارو از طريق رونق توليد داخل
وزير بهداشت گفت: از طرف ديگر مصمم هستيم كه توليد داخل را رونق دهيم و جزو برنامهمان است كه بتوانيم 25 درصد از وابستگي فعلي را كاهش دهيم. طبيعي است كه با رونق توليد داخل باز هم قيمتها كاهش مي يابد. به عنوان مثال داروهايي داريم كه معادل داخلياش ساخته شده و مرغوبيت آن نيز به همان اندازه محصول خارجي است اما قيمت آن بيش از پنج برابر كمتر از محصول خارجي است.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]