واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: زير و رو شدن و سرقت از دفتر پرويز پيران در علامه
جامعه > آموزش - شرق نوشت:
در روزهايي كه دانشجويان و برخي اعضاي هياتعلمي منتظر بازگشت استاداني همچون پرويز پيران به دانشگاه علامهطباطبايي هستند، مسوولان گروه جامعهشناسي اين دانشگاه اقدام به تخليه وسايل و اسناد پرويز پيران از اتاق وي و انتقال آنها به آبدارخانه اين گروه كردند. در هفتهاي كه گذشت، تهمانده سياستهاي رايج در دانشگاه علامهطباطبايي دفتر يكي از مطرحترين استادان جامعهشناسي كشور را نشانه گرفت. پرويز پيران، استاد مطرح جامعهشناسي دانشگاه علامهطباطبايي چهارشنبه هفته گذشته با مراجعه به دانشگاه علامهطباطبايي براي حضور در جلسه رساله دكتراي يكي از شاگردان خود، با تخليه اتاق كاري خود در آبدارخانه گروه جامعهشناسي مواجه شد.
او در اين رابطه ميگويد: اينجانب پس از اينكه براي يك فعاليت علمي در خارج از كشور در يكي از مراكز دانشگاهي معتبر دنيا بهسر ميبردم، روز سهشنبه 26شهريور به كشور بازگشتم، پس از آن براي حضور در جلسه رساله دكتراي يكي از شاگردان خود در دانشكده معماري و تخليه اتاق خود پيروي وعدهاي كه داده بودم به دانشكده علوماجتماعي مراجعه كردم. در ابتدا در اتاق قفل بود و نيروي خدماتي گروه، دايما ابراز شرمندگي ميكرد كه باعث تعجب من شد. در ادامه پس از حضور در جلسه رساله دكترا به گروه جامعهشناسي برگشتم و با تخليهشدن وسايل اتاق كاريام در آبدارخانه دانشكده و تخريب بخش زيادي از وسايل خود مواجه شدم. او در پاسخ به اين سوال كه ميزان تخريب و مفقودشدن وسايل كاري شما چقدر بوده است، ميگويد: متاسفانه وسايل كاريام تخريب شده است، لوحهاي تقدير بنده شكسته و از بين رفته است، فيشهاي درسي كه طي 25سال آنها را جمعآوري كردهام و در كلاسها تدريس ميكردم مفقود شده است و معلوم نيست حاصل اينهمه سال تدريس چه شده است. استاد تمام جامعهشناسي در ادامه ميافزايد: تعدادي از آخرين يادداشتهاي علمي من و نسخه ويرايشنشده دو كتاب من كه در زمان عدم حضور من در ايران تايپ شده بود و دوستان من پس از تايپ در اتاق من گذاشته بودند نيز مفقود شده است كه بخش عمدهاي از نگرانيهاي من در اين زمينه است. او تاكيد ميكند بخش عمده نگراني، تعجب و ناراحتي من اين است كه ميز دفتر من و اوراق كشوهاي آن تا روز چهارشنبه بيستوهفتم شهريور تخليه نشده بود و دقيقا روزي كه من قرار بود پا به دانشگاه بگذارم با اين شيوه تخليه شده است. اين اقدام تعجببرانگيز در حالي صورت ميگيرد كه بر اساس اطلاعات جمعآوريشده از سوي برخي شاگردان دكتر پرويز پيران اين اقدام با هماهنگي و تاييد مدير گروه جامعهشناسي دانشگاه علامهطباطبايي و يكي از استادان اين گروه صورت گرفته است.
پيران همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا «مسوولان گروه جامعهشناسي پيش از اين هماهنگياي با شما براي تخليه دفتر كاريتان باتوجه به بازنشستگي شما در اين دانشگاه داشتهاند؟» ميگويد: «اوايل مردادماه امسال از گروه جامعهشناسي با من تماس گرفتند و گفتند كه بايد اتاق خالي شود، من هم گفتم كه عازم يكي از مراكز دانشگاهي در خارج از كشور هستم و با توجه به اينكه در تابستان دانشگاه تعطيل است، اواخر شهريور پس از بازگشت از سفر خود اتاق را خالي ميكنم و آنها درخواست من را پذيرفتند، اما پس از بازگشت با اين صحنهها مواجه شدم.»
پرويز پيران كيست؟
پرويز پيران متولد ۱۳۲۹ همدان است. پدر او فارغالتحصيل دانشكده افسري بوده و تحصيلات عاليهاي معادل با كارشناسيارشد را با طي كردن دوره دانشكده تكميلي نظام داشته است. او در سال ۱۳۴۹ تحصيل در رشته جامعهشناسي دانشكده ادبيات و علومانساني دانشگاه ملي (شهيد بهشتي بعدي) را آغاز ميكند. برجستهترين استادش آقاي محمدرضا مظهري بوده؛ هماو كه به پيران توصيه ميكند براي ادامه تحصيل به خارج از كشور برود. پيران در اينباره ميگويد: «من خودم را مديون او ميدانم. آدمي بسيار ارزشمند در علم، سلوك و رفتار بود. بقيه استادان ما هم برجسته بودند ولي اين خيلي شاخصتر بود.» در سهسال از چهارسال تحصيل در مقطع ليسانس، از نظر معدل، شاگرد اول دانشگاه شده و در سال ۱۳۵۳ هم فارغالتحصيل ميشود. يكماه پس از شروع تحصيل در مقطع فوقليسانس جامعهشناسي دانشگاه تهران، عزمش را جزم ميكند كه براي ادامه تحصيل به خارج از كشور برود و در نهايت در دانشگاه ايالتي مورهد ايالاتمتحده تحصيلاتش را تداوم ميبخشد و پس از ۱۱ماه، فارغالتحصيل ميشود و بهعنوان دستيار پروفسور پلي فورپ، استاد معروف جرمشناسي آمريكا در همان دانشگاه مشغول به كار ميشود. عنوان پاياننامهاش «تحليل محتواي اشعار سفيدپوستان از نظر روانشناسي اجتماعي» بوده و او ميخواسته تاثير تبعيض نژادي را در اشعار و ترانههاي سياهپوستان مطالعه كند و نتيجه هم ميگيرد كه تبعيض نژادي چگونه در ريتم و محتواي اشعار و ترانههاي سياهپوستان تاثير گذاشته و سرخوردگي آنها را منعكس ميسازد.
در مقطع تحصيل دكترا، در دو گرايش توسعه و روششناسي به كسب علم ميپردازد و تاريخنگاري مكتب آنال فرانسه را براي تز دكترا مورد بررسي قرار ميدهد و شايد جزو اولين كساني بوده كه در ايالاتمتحده به معرفي مكتب مذكور پرداخته است.
در اين مقطع، از دانش و آگاهي رابرت جي آنتونيو، جامعهشناس شهير آمريكايي بهرههاي فراواني ميبرد و در زماني كه مشغول تحصيل در مقطع دكترا بوده بهعنوان مربي، تدريس در دانشگاه كانزاس را آغاز ميكند و با اخذ مدرك دكترا، عضو هيات علمي دورههاي فوقليسانس و دكتراي دانشگاه مذكور ميشود. او جمعا چهارسال در دانشگاه كانزاس تدريس كرده و در آن مدت در هفت كنفرانس ملي و بينالمللي شركت كرده و شش مقاله به زبان انگليسي به چاپ ميرساند. همزمان با تحولات انقلاب ايران به وطن بازميگردد. در زمان تحصيل در مقطع دكتراي جامعهشناسي بهعنوان دانشجوي برجسته شناخته ميشود و جايزه دي كلارك را به همين مناسبت دريافت ميكند. پرويز پيران به كشور بازميگردد و به تدريس در دانشگاه علامهطباطبايي و دانشكدههاي هنرهاي زيباي دانشگاه تهران و دانشكده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي ميپردازد. او در ضمن تاليف سه كتاب به زبان انگليسي كه توسط سازمانمللمتحد چاپ شده را در كارنامه كاري خود ثبت ميكند. تاكنون از او حدود ۵۰مقاله به زبان فارسي و ۱۰مقاله به زبان انگليسي به چاپ رسيده است.
45301
شنبه 30 شهريور 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]