واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو شوراي شهر اروميه از تدوين طرح فازبندي احياء درياچه اروميه خبر داد
عضو شوراي شهر اروميه گفت: پلي در سه سطح و 5 كيلومتر طول در فلكه آذربايجان ساخته ميشود و نماد اروميه نيز بر روي آن نصب خواهد شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه آذربايجانغربي، بخشايشي در نشست صميمي با اعضاي انجمن اسلامي و كانون هلال احمر دانشگاه آزاد اسلامي اروميه، افزود: البته مشكل ترافيك اروميه صرفا با ساخت اين پلها حل نميشود و ما بايد در كنار احداث پروژههاي عمراني فرهنگسازي نيز انجام دهيم.
رئيس كميسيون عمراني شوراي اسلامي شهر اروميه در رابطه با راهكارهاي كاهش ترافيك در مركز شهر اظهار كرد: پزشكان شهر در كوچه "خانباباخان" متمركز هستند كه باعث ايجاد ترافيك سنگين در مركز شهر ميشود، به همين دليل قصد داريم در نقطهاي از شهر كه ترافيك كمتري وجود دارد دهكده سلامت ايجاد و پزشكاني با تخصصهاي مختلف را در آن مستقر كنيم، همچنين از ديگر برنامههاي كميسيون عمراني شوراي اسلامي شهر اروميه، ايجاد بازارچههاي محلي در پنج نقطه كم ترافيك شهر و انتقال آموزشگاهها از مركز شهر به مناطق ديگر است.
وي در رابطه با مسئله درياچه اروميه گفت: موضوع درياچه اروميه موضوع بسيار وسيع و گستردهاي است، حوزه آبريز درياچه اروميه بزرگترين حوزه آبريز كشور است و 5 استان كشور را در بر ميگيرد. اقداماتي در رابطه با مشكلات به وجود آمده انجام شد كه متاسفانه موثر واقع نشد، ولي خوشبختانه در دولت تدبير و اميد موضوع درياچه اروميه به عنوان مشكلي ملي تشخيص داده و در اولين جلسه هيات دولت مطرح شد.
بخشايشي تصريح كرد: اميدواريم با برنامهريزيهاي علمي كه انجام خواهد شد و كارگروههاي تشكيل شده براي حل مشكل درياچه اروميه اقدامات لازم انجام شود.
وي ادامه داد: اگر تغييرات تراز آب درياچه را بررسي كنيم سالهايي بوده كه عمق درياچه اروميه پايين آمده باشد، براي مثال سال 1341 به شدت كاهش پيدا كرده بود كه البته مقداري بيشتر از عمق فعلي بوده و بالاترين تراز آب درياچه اروميه نيز نسبت به سطح آب درياهاي آزاد يك هزار و 278 و نيم متر بوده است.
نمايند مردم اروميه در شوراي اسلامي شهر اروميه افزود: اكنون اين تراز به حدود يك هزار 268 رسيده است و در سال 1341 به حدود يك هزار و 270 رسيده بود، يعني آن موقع هم شرايط بحراني بود اما مصرف كمتر آب و همچنين دوره بازگشت نزولات جوي باعث شد به شرايط عادي بازگردد.
وي در رابطه با دلايل خشك شدن بخش وسيعي از درياچه اروميه اظهار كرد: اين سوال پيش ميآيد كه چه عواملي باعث پايين آمدن تراز آبي درياچه اروميه شده است، كه يكي از اين عوامل تغييرات اقليمي و كاهش نزولات جوي است، كشور ما اكنون 15 سال است كه در يك دوره نامطلوب خشكسالي به سر ميبرد.
بخشايشي در ادامه گفت: علت ديگر افزايش جمعيت، افزايش مصرف و همچنين توسعه سطح زيركشت در حوزه آبريز درياچه اروميه بوده و اكنون تامين آب براي مصارف كشاورزي در اولويت قرار گرفته است.
وي خاطرنشان كرد: طرح فازبندي احياء درياچه اروميه را تهيه كردهايم كه طرحي تحقيقاتي با كمك هفت نفر از اساتيد دانشگاه و كارشناسان خبره در زمينه مهندسي آب، شيلات و آرتيميا است و اميدواريم با همكاري شركت سهامي آب منطقهاي و سازمان حفاظت محيط زيست استان اين طرح پس از تصويب اجرايي شود تا به طور گام به گام بخشي از درياچه را احيا كنيم.
انتهاي پيام
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]