واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: مسكو: عربستان تسليم سوريه شود
رياض در حالي همچنان به دنبال ارائه مشوقهايي براي دور ساختن روسيه از سوريه است كه در مقابل مسكو ضمن رد اين مشوقها خواستار تسليم شدن رياض در برابر سوريه شده است.
مسكو به دليل شرايط حساس جهاني بويژه جنگ قدرت با غرب اجبارا در كنار سوريه قرار گرفته و در نبردي حيثيتي به دنبال ديكته كردن قدرت خود به غرب است. مسئلهاي كه موجب شده تا هيچ مشوقي نتواند دوري مسكو از سوريه را به همراه داشته باشد.
بندر بن سلطان رئيس دستگاه جاسوسي عربستان سعودي بار ديگر درِ كاخ كرميلن را زد تا در راستاي طرح سازشكارانه خود با مضمون انتقام گيري از حوادث منطقه وارد عمل شود، وي در اين راستا آمادگي خود را براي ارائه هر چيز يا بهتر بگوييم همه چيز اعلام كرد تا در مقابل تنها بتواند بشار اسد را بركنار كند و وي را از معادلات منطقه حذف كند. اما يك ديپلمات كاركشته اعلام كرد كه بر اساس اطلاعات به دست آمده، بر اساس طرح جديد بندر مي گويد: ما قبول مي كنيم كه در كنفرانس ژنو ۲ بشار اسد در دوره انتقالي رئيس جمهور باقي بماند، به شرط اينكه اختيارات رئيس جمهور به دولت انتقالي منتقل شود و اين دولت كه از مخالفان و موافقان دولت كنوني تشكيل مي شود، به رهبري يكي از مخالفان اداره شود. اين ديپلمات كاركشته در مورد پاسخ روسيه به اين طرح تاكيد كرد روسيه در پاسخ به اين طرح مسايل زير را مطرح كرده است:
- ارتش نظامي سوريه پيروزي هاي ميداني مهمي را در عرصه ميداني به دست آورده است؛ اين در حالي است كه معارضان مورد حمايت قطر و عربستان و تركيه شكست هاي بزرگي را متحمل شده اند.
- نيروهاي مسلح مخالف نظام و مورد حمايت عربستان هيچ ارتباطي با نيروهاي معارض تغيير طلب دموكراتيك ندارند، بلكه شما [بندر بن سلطان] تمام تلاش خود را براي از بين بردن معارضاني كه از راهكارهاي مسالمت آميز به دنبال پايان دادن به بحران هستند، به كار گرفته ايد.
- نيروهاي مسلحي كه شماآنها را مخالفان مي ناميد، در ديدگاه ما عناصر تروريست هستند و مخالفان شامل نيروهاي مدني و غير نظامي هستند.
- نه ما و نه دولت سوريه نياز به اموال سعودي ها براي بازسازي سوريه نداريم، هم پيمانان سوريها از جمله ايران و چين توانايي هاي تكنولوژيكي و مالي براي بازسازي سوريه به صورت بهتر از گذشته را دارند.
- روسيه وآمريكا تفاهم هاي ثابت و نهايي در مورد پايان دادن به اوضاع سوريه و منطقه دارند و طرف آمريكايي نيز مانند ما اعتقاد دارد كه اين تروريسم تكفيري خطري براي امنيت ملي اين كشور و روسيه و تمامي جهان به شمار مي رود.
- اروپا هم ديدگاه بسيار نزديكي با موضع آمريكا دارد و آراي اين كشورها از نگراني آنها نسبت به انتقال تروريسم تكفيري در جريان بازگشت عناصر جنگجو در سوريه به كشورهاي خود حكايت دارد.
- اوضاع كنوني شما و ماهيت نظامتان اين اجازه را به شما نمي دهد كه در موضع حامي تغيير در دولت هاي ديگر و احقاق حقوق ملتها باشيد، اين در حالي است كه ملت شما از سركوب آزادي هاي سياسي و ديني و رسانه اي رنج مي برند و زنان از كمترين حقوق خود بهره مند نيستند.
ديپلمات مورد نظر تاكيد كرد كه خلاصه واكنش روسيه به اين طرح اين بود كه عربستان در جايگاهي نيست كه بتواند نمونه اي براي دموكراسي ارائه دهد، اين در حالي است كه اين كشور از تروريسم حمايت مي كند و فكر مي كند به اين ترتيب دولت خود را حفظ كرده است، البته اين موضوع قطعا به ضرر آنها تمام خواهد شد. رياض تا زمان برگزاري كنفرانس ژنو وقت دارد تا به صورت مثبت در اين باره تعامل كند و حمايت هاي مالي و نظامي و سياسي خود از تروريست ها را متوقف كرده و آنها را از اراضي سوريه خارج كند و بشار اسد را به عنوان رئيس جمهور سوريه به رسميت شناخته و در برابر موضع براي حل سياسي اوضاع سوريه تسليم شود. در همين حال وزارت خارجه روسيه اعلام كرد هرگونه دخالت خارجي در بحران سوريه باعث وخيمتر شدن اوضاع ميشود. در اين ميان لوران فابيوس وزير امور خارجه فرانسه اعلام كرد كنفرانس صلح ژنو دو درباره سوريه احتمالا در تاريخ تعيين شده يعني ۲۲ ژانويه (دو بهمن) برگزار خواهد شد با اين حال در مورد به نتيجه رسيدن سريع آن ابراز ترديد كرد.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]