واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: ماندلا، قهرمان آگاهي و آزادي
محمدحسن اصغرنيا
گهگاه، ناخودآگاه قاتل بر سر جنازه مقتول حاضر ميشود و شايد در مراسم خاكسپاري او هم شركت كند و به بازماندگان هم تعظيم كند و هم تسليت بگويد. برخي معتقدند بالاخره روزي وجدانها بيدار خواهند شد و از درونشان ندايي بر ميخيرد و عامل كشتار با پاي خويش به محل وقوع جنايتي كه خود مرتكب شده است حاضر ميشود، ممكن است برخي آن را جبر تاريخ بدانند و بعضي آنرا، مكافات عمل!!!
هفته گذشته در برگ ريزان سرد و سخت، بهاري در زمستان را شاهد بوديم و آذر ماه را ماه عبرت ناميديم. حدود يكصد نفر از رؤساي جمهور و سران كشورها و طرفداران جامعه بشري و حقوق انساني و حافظان حقوق شهروندي در گوشهاي از جهان به نام آفريقاي جنوبي جمع شدند تا پير مردي كه نود و پنج بهار را در زمستانهاي طوفاني گذرانده بود تشييع كنند و بگويند ما هم در كنار تو بودهايم و هستيم و خواهيم بود.
اين مرد كيست؟ آقاي نلسون ماندلا - آفريقائي الاصل و المكان - سياهپوست آزاده بنيانگذار (كنگره ملي افريقا) و رهبر شاخه نظامي (نيزه ملت) كه بيست و هفت سال از بهترين دوران زندگانيش را در زندان ولايت خود سپري كرد و بر ضد تبعيض نژادي، ايستاد. نلسون ماندلا هر چند ميدانست وارد ميدان ميني شده است كه با سلامت نميتوان از آن خارج شد ولي تصميم گرفته بود تسليم نشود هر چند پايان اين كار مرگ و نابودي باشد.
او اميد به فردا داشت، تا اينكه ميلههاي زندان رو به خميدگي و شكستن گذاشت و با پشتوانه مردمي از جا كنده شد، سياهان دنيا، احساس آزادي، آرامش و آسايش را لمس كردند و فرياد، رهايي و بيداري، عزت و عظمت، همدلي و همراهي با اركستر سمفوني كه رهبري آن با نلسون ماندلا بود، نواخته شد و تا الآن هم به گوش ميرسد و به ملتهاي جهان پيام ميدهد كه با هم بودن و متحد شدن همه فرعونيان و قدرتهاي اتمي را هم به زير خواهد كشيد. البته خلوص دست مايه اصلي اين حركت است، اخلاق انساني و انقلابي داشتن توشه اين راه است، تواضع و دردلهاي مردم خانه ساختن با مهر و محبت توأم با قاطعيت سرمايه هر رهرو اين جاده پرخطر است.
چند جمله از او را ميآورم تا ببينيد قدرت، تفكر، تعقل و تحمل او چه مقدار بوده است و ظرفيتها چقدر بالاست.
او پس از آزادي گفت: همه ظلمهايي كه به جامعه بشري بويژه سياهان و بويژه ملت آفريقاي جنوبي شده در تاريخ ثبت است و زمانه به حساب زورمداران خواهد رسيد با جهش و جنبشي كه در بين مردم بوجود ميآيد و آن حقوق مردم است.
اما آنچه مربوط به من ميشود كه ضربههاي روحي و سپيد شدن موهاي سرم همچون سپيدي دندانم و شكستن استخوانهايم و فشارهاي روحي و رواني كه بر من و خانوادهام گذشته است ولي اينگونه اعتقاد دارم: كه ميبخشم ولي فراموش نميكنم.
گويي 27 سال زندان كلاسي براي او بوده است تا به ما درس جوانمردي، گذشت، مردانگي، حفظ منافع ملت را بر خود مقدم داشتن، بزرگواري، بلندانديشي و راست قامتي و... بياموزد.
جملهاي ديگر از نلسون ماندلا را به دقت بخوانيم و آويزه گوشهايمان كنيم كه او هيچ ادعايي نداشت ولي مدعيان انقلابي امروز ياد بگيرند.
ماندلا ميگويد: هنگامي كه از زندان آزاد شدم، ميدانستم اگر خشم، نفرت و تلخي را از خود دور نكنم، همچنان در زندان خواهم بود.
شايد اين درس اندكي و سرمشق مفصلي براي ما باشد كه مردي زميني برايمان نوشت و مربي و معلم و معمار آدمي گرديد.
نلسون ماندلا را قهرمان ملي يا ژنرال نظامي و يا ديپلمات سياسي نميدانم بلكه او را قهرمان ماندگار، ادب و اخلاق و استواري و استقامت ميشناسم و استادي كه در زندان مدرسه دانشگاهي ساخت و بر تخته سياه آن نوشت: قهرمان آگاهي و آزادي، كاخ بلند آدميت را تو معماري.
شنبه 23 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]