واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي:مجموعه «سند مهندسي فرهنگي» تصويب شد
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در تشريح فعاليت ها و دستاوردهاي اين شورا، از تدوين سند مهندسي فرهنگي خبر داد و گفت :مجموعه سند مهندسي فرهنگي پس از ۲۳ جلسه به تصويب رسيد. به گزارش واحد مركزي خبر ، مخبر دزفولي در برنامه گفت وگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما با اعلام اين خبر تصريح كرد : البته با استقرار دولت جديد، لازم بود اگر رئيس جمهور و دولت پيشنهادها يا نكات و موارد اصلاحي داشته باشند، در شورا به مشورت گذاشته شود و در سند مورد توجه قرار گيرد. وي افزود : اگر نكات الحاقي و اضافي باشد در جلسات آينده مطرح خواهيم كرد و بخش پاياني هم تشكيل ستاد راهبردي مهندسي فرهنگي است كه وظيفه آن سياست گذاري اجرايي، هماهنگي و هم افزايي در عرصه مديريت فرهنگي كشور و كارهاي اساسي و كلان فرهنگي است كه از جمله نتايج آن هم افزايي بخش هايي است كه اثربخشي فرهنگي دارند. دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين به نقشه جامع علمي كشور اشاره كرد و آن را موجب ارتقا و جهت گيري حركت علمي در كشور دانست و افزود: شكل گيري ستاد نانو، زيست فناوري، شكل گيري ستاد هوافضا، موضوع سلول هاي بنيادي، طب سنتي، گياهان دارويي و شركت هاي دانش بنيان، در ذيل نقشه جامع علمي قرار مي گيرد. دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بخش ديگري از سخنانش تغيير ذائقه مردم را هدف شبكه هاي گوناگون ذكر كرد و گفت: اين اثر در حوزه هايي مانند اسباب بازي، خوراك، خودرو، روابط اجتماعي و خانواده قابل توجه است. وي با تاكيد بر اين كه غرب به دليل ابتذال اخلاقي و فرهنگي دچار مشكل فروپاشي خانواده شده است ، افزود: در كشور ما نيز برخي آسيب هاي اجتماعي از جمله اعتياد، طلاق، كاهش نرخ ازدواج و افزايش سن ازدواج ديده مي شود كه با مسائلي مانند اشتغال، مسكن و توليد ارتباط دارد. مخبر دزفولي تصريح كرد: اين ها حلقه هاي به هم پيوسته اي است كه اگر هر كدام را برداريم به يك آسيب اجتماعي منجر مي شود، البته در مورد اين مسائل در گروه هاي تخصصي شورا كار شده است و به تدريج در دستور كار شوراي عالي قرار مي گيرد. دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي همچنين درباره موضوع برخي اسباب بازي ها گفت: در سال هاي طولاني عروسك و اسباب بازي به ويژه با سبك زندگي غربي به جوامع گوناگون و از جمله، جامعه ما وارد شده است به گونه اي كه حدود دو ميليارد عروسك «باربي» با اثر حك شدن زندگي غربي در ذهن كودكان در دنيا فروخته شده است. مخبر دزفولي افزود: بازي هاي رايانه اي هم به همين شكل طراحي شده است. البته بازي هاي رايانه اي ايراني از 2 تا 3 بازي، امروز به 140 تا 150 بازي رسيده كه برخي از آنها در سطح بين المللي و برخي هم برخط (آنلاين) است.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي خواستار نهضتي در عرصه توليد اسباب بازي شد و گفت: صنايع ما بايد در اين موضوع ورود كنند و ما هم در 2 تا 3 سال گذشته آسيب شناسي كرديم، صدا و سيما هم واقعا كمك كرد و امسال موجي ايجاد شد كه برخي فعالان نوشت افزار، اين اقلام را با نمادهاي داخلي توليد كردند كه البته بايد نمادهايي با نشاط و جذاب براي كودكان باشد. وي اظهار كرد : سياست ها و ضوابط اسباب بازي در دستور كار شورا قرار دارد كه با تاكيد مقام معظم رهبري، حتما در جلسات آينده شورا به تصويب خواهد رسيد، ما نيز، هم در گذشته و هم در جلسات بعدي از حضور وزير صنايع و ديگر دست اندركاران استفاده مي كنيم تا ارتباط مشتركي بين عرصه فرهنگي و توليدي ايجاد شود. دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي به كارزار فرهنگي و استفاده غربي ها از همه ابزارهاي فرهنگي از جمله سينما و موسيقي اشاره كرد و گفت: آنها از هنر به شكل پيچيده و گسترده استفاده مي كنند. ما هم ظرفيت هاي بسيار خوبي در بين هنرمندان داريم. از جمله شورا با استاد فرشچيان مذاكره كرده و تشكيل نگارستان يا مجموعه هنري دانشگاهي به نام وي براي پرورش شاگرد، تصويب شده است. وي افزود: در مورد سينما هم هنرمندان بسيار مطرحي داريم كه اين امر را در سند سينما كه به زودي در شورا مطرح خواهد شد، بررسي مي كنيم. مخبر دزفولي تصريح كرد: در مورد معماري اسلامي هم، در تمام دوره هاي تاريخي، معماري، از شاخص هاي معرفي آن دوره بوده ، ولي ما مولفه ها، ضوابط و معماري مرتبط و مطلوب دوره انقلاب اسلامي را تدوين نكرده ايم.
دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: در مجموع 10 تا 15 موضوع است كه هر يك تحولي در حوزه فرهنگي ايجاد خواهد كرد. دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي به زبان و ادبيات فارسي هم پرداخت و افزود: بنياد سعدي شكل گرفته كه قرار است بحث زبان فارسي در صحنه بين المللي را مورد توجه قرار دهد و با كمك فرهنگستان زبان فارسي نسبت به تقويت و پالايش اين زبان در داخل اهتمام ورزد. مخبر دزفولي تصريح كرد: بايد جريان علم و فرهنگ آن قدر به زبان فارسي وابسته شود كه جزئي غيرقابل تفكيك از آن به شمار بيايد.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]