واضح آرشیو وب فارسی:ايران: محمدرضا تابش عضو كميسيون تلفيق در گفتوگو با ايران: مجلس نبايد انسجام و جامعيت را از لايحه بودجه بگيرد
بحث و گفتوگو در خصوص لايحه بودجه سال آينده اين روزها در صحن علني و راهروهاي مجلس داغ است. با وجود برخي انتقادات منطقهاي نسبت به لايحه ياد شده، بسياري از نمايندگان اذعان دارند كه آمار و ارقام و شاخصههاي قيد شده در لايحه واقعي به نظر ميرسد و در حقيقت بودجه قابليت اجرايي شدن دارد. در همين باره با محمدرضا تابش عضو كميسيون تلفيق بودجه گفتوگو كرديم.
آقاي تابش يك محور برجسته در لايحه بودجه تأكيد بر كاهش تورم و رسيدن به رشد اقتصادي 3 درصد است. به نظر شما اين محورها واقعي است و قابليت اجرايي شدن دارد؟
مرجع آمار مركز آمار است. پيشبينيهاي لايحه هم بر اساس پيشبينيهاي مركز آمار و معاونت برنامهريزي رياست جمهوري است. ما بايد اعتماد كنيم. روند كاري دولت در چند ماه گذشته در خصوص مهار تورم مثبت بوده است. ما اميدواريم با تيم قوي اقتصادي كه دولت دارد بتواند بر مشكلات فائق آيد و اين شاخصهها را نيز اجرايي كند. نكته مهم اين است كه دولت اين شجاعت را داشته كه جداول ارائه كرده است. يعني قيد شده كه شاخصها را مثلاً از مرحله يك به مرحله 2 ميبريم. اين جاي تقدير دارد و البته مجلس نظارت خود را دارد. اگر دولت نتوانست به اين ارقام و شاخصهاي اعلام شده برسد پيگيري ميكنيم تا ببينيم مشكلات و موانع چه بوده است. اما همين كه عدد و رقم ارائه كرده امر مباركي است.
براي رسيدن به اين شاخصها دولت در حوزههاي داخلي يا خارجي چه بايد بكند. مجلس تا چه حد مي تواند به محقق شدن اين شاخصها كمك كنيد؟
دولت بايد فعل و انفعالات مهمي را وجهه همت خود كند. در عرصه خارجي بايد ديپلماسي فعال، تنشزدايي با كشورهاي خارجي، حل موضوع هستهاي و كاهش و لغو تحريمها را دنبال كند. در عرصه داخلي هم بايد تقويت پول ملي، تقويت توليد ملي، كاهش واردات، تقويت صادرات و تعامل با قواي ديگر را سرلوحه كار خود قرار دهد.
تعامل بين دو قوه مقننه و مجريه در اين خصوص خيلي مهم است اگر مجلس بخواهد قانون برنامه يكساله كشور را دستخوش تغييرات زياد كند، شايد دولت هم نتواند به تعهدات خود عمل كند. ما به عنوان نمايندگان مجلس هم بايد به اين مطلب توجه داشته باشيم و بودجه را از آن انسجام و جامعيتي كه دارد و ميخواهد بر اساس آن به اهداف خود برسد نيندازيم.
برخي از همكاران شما در انتقاد به لايحه بودجه استعفاي دسته جمعي دادهاند. به نظر شما اين اقدام روش مناسبي براي پيگيري مطالبات و وظايف نمايندگي است؟
نه، روش درستي نيست. چون استعفا آخرين كاري است كه ميشود انجام داد و نبايد آن را به عنوان اولين قدم مورد توجه قرار داد. من در گفتوگو با دوستان همكارم هم گفتم بايد در انجام كارها و تصميمهايمان اولويتبندي داشته باشيم.
اعتراضاتي وجود دارد كه ممكن است بر حق هم باشد ولي با رايزني و پيگيري قابل حل است. به علاوه اهرمهاي خوبي در دست نمايندگان هست كه بتوانند توازن و تعادل را در بودجه برقرار كنند. ما ميتوانيم از اين اهرمهاي قانوني استفاده كنيم. استعفاي دسته جمعي ممكن است جنبه سياسي پيدا كند و به وجاهت خود نمايندگان هم لطمه بزند. مردم در سختترين شرايط مقاومت كردند و الان هم در مقابل تحريمها ايستادگي ميكنند نمايندگان هم بايد نماد اين مردم باشند و در برابر مشكلات مقاومت و پايداري داشته باشند.
به رغم نگاه مثبت مجلس به واقعي كردن بودجه توسط دولت اعتراض برخي از نمايندگان به خاطر چيست؟
بودجه 240 هزار ميليارد توماني سال گذشته به 195 هزار ميليارد تومان كاهش پيدا كرده است. طبيعي است كه اختصاص اعتبارها هم كاهش مييابد. يعني به همان درصد كه حجم بودجه كاهش يافته، بودجههاي عمراني و جاري هم كم ميشود. در چنين شرايطي دولت هم ناچار است اولويتبندي داشته باشد. فردي كه 10 آپارتمان در دست احداث دارد طبيعي است كه پولش را صرف آپارتماني ميكند كه آمادهتر و نزديك به اتمام است.
به هر حال ما با مشكلاتي مواجه هستيم و يكي از اين مشكلات پروژههاي نيمه تمام است كه تعداد آنها خيلي هم زياد است. اين پروژهها در دوره قبل تصويب شده و حالا بلاتكليف مانده است. براي حل مشكلات همه بايد مسئوليتپذير باشيم. مجلس و دولت و قوه قضائيه همه در يك كشتي هستيم. اگر تحريم و مشكل است و بايد تحمل كرد ما نمايندگان هم بايد صبوري كنيم.
جمعه 22 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]