تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826212331




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيامدهاي كشف گرانيت در مريخ


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پيامدهاي كشف گرانيت در مريخ
بتازگي محققان به شواهدي مبني بر وجود گرانيت روي سياره مريخ و همچنين تئوري جديدي درخصوص چگونگي شكل‌گيري اين سنگ آذرين دست يافتند.


طي اين تحقيق، مقادير بسياري از مواد معدني موجود در گرانيت ـ معروف به فلدسپات ـ در يك آتشفشان قديمي در سياره مريخ يافت شده است. البته مواد معدني موجود در بازالت ها كه سرشار از آهن و منيزيم است و در همه جاي مريخ يافت مي شود در اين مكان ديده نشد. مكان كشف فلدسپات مي تواند به اين سوال كه چگونه گرانيت در مريخ توليد مي شود، پاسخ دهد. به طور معمول، گرانيت روي زمين در مناطقي يافت مي شود كه از لحاظ ساختار زمين شناسي فعال باشد. با اين كه اين مساله روي مريخ بعيد به نظر مي رسد، تيم تحقيقاتي به اين نتيجه رسيدند فعاليت گسترده ماگمايي روي مريخ مي تواند باعث توليد مقادير زيادي از اين تركيبات شود. اكنون محققان در حال ارائه شواهد قانع كننده اي درخصوص وجود سنگ هاي گرانيتي روي مريخ هستند.

سال ها تصور مي شد مريخ از لحاظ زمين شناسي ساختاري ساده دارد و برخلاف تنوع در سياره زمين، اين سياره به طور عمده از يك نوع سنگ تشكيل شده است. سنگ هايي كه بخش اعظم سياره مريخ را پوشانده، سنگ هايي تيره رنگ معروف به بازالت است كه در سراسر هاوايي نيز به چشم مي خورد، اما اوايل امسال مريخ نورد Curiosity با كشف خاك با تركيبي مشابه گرانيت و به رنگ روشن مانند سنگ آذرين همه دانشمندان را شگفت زده كرد. هيچ كدام از محققان نمي توانستند از اين كشف نتيجه گيري كنند، زيرا فقط محدود به يك نقطه از سياره مريخ بود. در مطالعه جديد با استفاده از تكنيك سنجش از راه دور توسط طيف سنجي مادون قرمز و بررسي آتشفشاني كه ميلياردها سال روي مريخ فعال بوده است، شواهد مبني بر وجود گرانيت روي سياره مريخ تقويت شد. برخلاف بيشتر آتشفشان هاي مريخ كه پوشيده از گرد و غبار است در اين آتشفشان گرد و غباري نبود و در نتيجه شرايط براي مطالعه روي آن ايده آل به نظر مي رسيد. تيم تحقيقاتي روي اين آتشفشان مقادير زيادي فلدسپات كشف كرد كه باعث تعجب آنها شد.

در واقع با استفاده از تكنيك طيف سنجي مادون قرمز نمي توان مواد معدني فلدسپات را كشف كرد، مگر آن كه مقادير بسيار زيادي از اين ماده معدني و مقادير بسيار كمي از مواد معدني تيره رنگ مانند تركيبات بازالت وجود داشته باشد. محل فلدسپات و نبود مواد معدني تيره درون آتشفشان قديمي به اين سوال كه چگونه گرانيت در مريخ توليد مي شود، پاسخ داد. زماني كه ماگما به آرامي در سطح زيرين سياره سرد مي شود، گدازه با چگالي پايين طي فرآيند تفكيك از كريستال هاي متراكم جدا مي شود. اين فرآيند تقطير سنگ آذرين ناميده شده است كه طي آن گدازه بتدريج سرشار از سيليس مي شود و در نتيجه گدازه و سنگ نهايي با چگالي كمتر و خواص فيزيكي گرانيت توليد مي شود. اين تركيبات به طور تقريبي شبيه تركيبات موجود در منطقه يوسيمي و ماگماي فوران كننده كوه سنت هلن است و به طور چشمگيري با بازالت موجود در ديگر نقاط سياره تفاوت دارد. اين روند بارها طي هزار سال تكرار مي شود تا اين كه در نهايت گرانيت شكل مي گيرد. طبق شبيه سازي هاي كامپيوتري، اين روند مي تواند در آتشفشان هايي كه در طول ساليان سال فعال بوده رخ دهد. محققان معتقدند آتشفشان هاي مريخ از ميلياردها سال پيش فعال بوده است.

تاكنون تصور نمي شد روي مريخ مقادير بسياري از آنورتوزيت يا گرانيت باشد، بنابراين اين يافته ها باعث تغيير نظر محققان و ديگر افراد درباره ساختار سياره مريخ شد.

طبق گفته محققان، آنها تاكنون در پي كشف آب در سياره مريخ بوده اند، اما زمان آن رسيده درخصوص تاريخچه آتشفشاني مريخ و اين كه چه نوع سنگي طي اين سال ها روي اين سياره توليد شده است بررسي هايي صورت گيرد. آنها در برابر يافته هايي قرار گرفته اند كه نشان مي دهد سياره مريخ مانند زمين ساختاري پيچيده و متنوع دارد.

ندا ابوطالبي راد / جام جم

پنجشنبه 21 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن