واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: اصلاح فوتبال رويايي بيش نيست يك بام و دو هوا در فدراسيون فوتبال
سعيد زاهديان
حرف درست را باشگاه پرسپوليس زده است اما نتيجهاي كه از اين حرف گرفتهاند درست نيست. باشگاه پرسپوليس در اعتراض به محروميت 2 جلسهاي علي دايي توسط كميته استيناف به يادآوري مصاحبهها و حرفهايي از ساير مربيان، مديران و سرپرستان تيمهاي ديگر ميپردازد و مدعي ميشود كه اگر علي دايي بهخاطر حرفهاي بدون سند و مدرك و تهمت زدن به داور محروم شده، پس چرا با ساير افراد برخورد يكسان نميشود. در بيانيه پرسپوليسيها از واژه «سياست يك بام و دو هواي فدراسيون» استفاده شده كه وقتي به جملات و مصاحبههاي مستند مجيد جلالي، زينيزاده، ميرشاد ماجدي و ... نگاهي گذرا مياندازيم، حق را به پرسپوليسيها ميدهيم اما ...
... اما اين بدان معنا نيست كه فدراسيون نبايد علي دايي را محروم ميكرد بلكه مجيد جلالي، زينيزاده، ميرشاد ماجدي و همه و همه بايد در برابر قانون يكسان باشند. وقتي زينيزاده مديرعامل تراكتور ميگويد كه محسن قهرماني به سمت پرسپوليس غش كرده بود يا از عبارت «يك نفر از يك باشگاه خاص منفعت به داوران ميرساند»، يا بايد براي ادعايش سند و مدرك و ادله كافي بياورد يا اگر روي هوا حرف زده، بايستي با برخورد قاطع و محكم كميته انضباطي مواجه ميشد كه نشد. حالا پرسپوليس حق دارد از عبارت سياست يك بام و دو هوا استفاده كند و نسبت به رأي دايي معترض شود. چرا كميته انضباطي آن روز كه مجيد جلالي به صراحت در مصاحبهاش گفت: «اين را ميدانم كه در بازي ابتداي فصل مقابل پرسپوليس، قهرماني اشتباه عمدي كرد»، هيچ سند و مدركي براي اين تهمت آشكار را نخواست و مجيد جلالي به كميته رسيدگي به تخلفات فرا خوانده نشد؟
از اين دست مصاحبههاي سرشار از انگ و تهمت فراوان است؛ نمونه ديگري كه خوب آن را بهخاطر داريم، حرفهاي ميرشاد ماجدي است كه گفته بود فغاني بازي را براي سپاهان درآورد اما نتيجه چه شد؟ نتيجه مماشات كميته انضباطي و ستاد رسيدگي به تخلفات همين بلبشويي است كه شاهد هستيم.
نتيجه اين ميشود كه امير عابديني بيآنكه ملاحظه كند و قانون را در نظر بگيرد، در تلويزيون ملي خيلي راحت درخصوص سعيد مظفريزاده جوري حرف ميزند كه او را در مظان اتهام قرار ميدهد. چرا بايد عابديني به خودش اجازه اين حرفها را بدهد؟ مديرعامل داماش وقتي به اشتباهش پي ميبرد، براي جبران گفتههايش، توجيه بدتري ميآورد: «قهرماني پول نميگيرد، رفيقباز است!»
مفهوم حرفهاي عابديني چيست؟ يعني سعيد مظفريزاده قضاوتهايي به نفع رفقايش دارد؟ مديرعامل داماش با كدام سند و مدرك اين ادعا را مطرح ميكند؟
بيش از هر كسي، اين فدراسيون فوتبال است كه با سهلانگاري سبب چنين فضايي شده است. شايد اگر فدراسيون به وظيفهاش درست عمل ميكرد و از حق و حقوق داوران دفاع ميشد، هرگز شاهد اين اتهامات نبوديم. حتي داوران آنقدر نگران موقعيت كاري خود هستند كه براي اعاده حيثيت به مراجع قضايي هم مراجعه نميكنند. بيترديد بسياري از اتهامهاي مطرح شده از سوي مديران، مربيان و باشگاهها قابل پيگرد است ولي دو دليل براي پيگيري نشدن آنها ميتوان متصور شد. يا ريگي به كفش داوران است يا ميترسند كه شكايت از مديران و باشگاه با اعلام نفوذ در فدراسيون به جايگاه داور لطمه وارد كند كه اگر هر كدام درست باشد، نشانه ضعف مديريتي و ناتواني مسوولان فدراسيون است.
ختم كلام، فدراسيون مقصر همه اين اتفاقات است و تا روزي كه علي كفاشيان و مديران تحت امرش فوتبال را جدي نگرفتهاند، اصلاح فوتبال ايران رويايي بيش نيست.
پنجشنبه 21 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]