واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل فرهنگي امور روستايي نهاد رياست جمهوري:تصميم دولت براي نامگذاري روز ملي روستا در تقويم كشور
مديركل فرهنگي امور روستايي نهاد رياست جمهوري از تصميم دولت براي نامگذاري روز 15 مهر به عنوان روز ملي روستا در تقويم خبر داد و گفت: اين نامگذاري از سال آينده وارد تقويم جمهوري اسلامي ايران ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، رضا برزگر ظهر امروز در جلسه شوراي فرهنگ روستايي هدف از برگزاري اين جلسه را تشكيل اتاق فكر فرهنگي براي روستاها دانست و اظهار كرد: بايد بتوانيم شاخصهاي فرهنگي را در روستاها ارتقا دهيم.
وي از تصميم دولت براي نامگذاري روز 15 مهر به عنوان روز ملي روستا در تقويم خبر داد و افزود: اين نامگذاري كه از سال آينده وارد تقويم جمهوري اسلامي ميشود، سبب شكلگيري نگاه ويژه به روستاها و شناسايي مسائل و مشكلات و استعدادهاي روستايي است.
مديركل فرهنگي امور روستايي نهاد رياست جمهوري تصريح كرد: با توجه به اينكه بيش از يكسوم جمعيت كشور روستانشين هستند اگر بتوانيم مشكلات روستاها را برطرف كنيم در واقع موفق به بسياري از مشكلات شهرها ميشويم.
وي با اشاره به ضرورت بهرهگيري از عالم و روحاني در روستاهاي استان براي برطرف شدن مشكلات فرهنگي، خاطرنشان كرد: بايد با ارتباط نزديك با حوزههاي علميه از ظرفيتهاي بالاي آن براي انجام كارهاي موثر فرهنگي استفاده كنيم.
*ضرورت تعامل نهادهاي فرهنگي با حوزه علميه براي انجام فعاليتهاي فرهنگي و ديني
مدير حوزههاي علميه گيلان نيز در جلسه مذكور گفت: حوزههاي علميه محور تمام فعاليتهاي فرهنگ ديني در كشور و جهان اسلام بوده است.
حجتالاسلام محمد لاكاني ادامه داد: در صورتي كه نهادهاي فرهنگي موجود در كشور بتوانند تعامل و همكاري خود را با حوزههاي علميه مستحكم كنند بسياري از مشكلات و چالشهاي پيش رو و ناهنجاريهاي موجود از بين ميرود.
مدير حوزههاي علميه گيلان با اشاره به اينكه تاكنون از ظرفيتهاي بالاي حوزه به خوبي استفاده نشده است، گفت: به طور مثال با وجود تمام پيشرفتها و تكنولوژيهاي ارتباطي و اطلاعاتي هنوز تبليغ چهره به چهره و مستقيم بيشترين ميزان اثرگذاري و بازدهي را در بين ديگر روشهاي تبليغي دارد و چنين ظرفيتي به جز در حوزه علميه در جاي ديگري نيست.
وي مشكلات مالي و بودجهاي را مانع جدي براي انجام كارهاي اصيل فرهنگي در جامعه دانست و تصريح كرد: بهرهمندي بيشتر از مبلغان بلند مدت و كوتاه مدت در روستاها و مناطق محروم، تقويت بنياد خانواده و ارائه سبك زندگي اسلامي با انجام پژوهشهاي عملياتي از جمله كارهاي مهم و اثرگذار فرهنگي است كه ميتوانيم با برطرف شدن مشكلات مالي آنها را اجرايي كنيم.
لاكاني برگزاري جلسات فرهنگي را تنها در زماني مفيد و موثر دانست كه نتايج آن در زندگي روزمره مردم ظهور و بروز داشته باشد.
*زيرساختهاي فرهنگي دچار نقص است
مسئول امور مبلغان سازمان تبليغات گيلان نيز در جلسه مذكور اظهار كرد: هر چه از عمر انقلاب ميگذرد دامنه تهاجم فرهنگي دشمنان وسيعتر برخي ناهنجاريهاي اجتماعي نيز بيشتر ديده ميشود.
حجتالاسلام مهدي راثي تصريح كرد: بايد برنامهريزيهاي فرهنگي به نحوي باشد كه براي دوران ابتدايي تولد افراد جامعه و حتي قبل از تولد تا دوران مدرسه و دانشگاه و وارد شدن آنها به محيط كار و اجتماع برنامههاي فرهنگي هدفمند و موثر وجود داشته باشد.
وي مهمترين نواقص كارهاي فعلي فرهنگي را مربوط به زيرساختهاي فرهنگي دانست و يادآور شد: اگر در برنامههاي فرهنگي دو عنصر تعيين كننده هدف و برنامه وجود نداشته باشد هرگز نميتوانيم در انتقال مفاهيم ديني در جامعه موفق عمل كنيم.
*ضرورت حضور يك روحاني در شوراي فرهنگي روستايي
مديركل امور روستايي و عشايري استانداري گيلان نيز در جلسه مذكور اظهار كرد: شوراي فرهنگي روستايي يك شوراي تخصصي بوده و حضور يك روحاني به عنوان عالم ديني در اين شورا ضروري است.
سيد عيسي مهدوي، نقش حوزه علميه و سازمان تبليغات اسلامي در انجام كارهاي فرهنگي در روستاها را بسيار تعيين كننده دانست.
وي افزود: در انجام كارهاي فرهنگي بايد توجه كنيم كه در هر منطقه با توجه به مختصات و ويژگيهاي خاص خود نيازهاي فرهنگي نيز متفاوت است.
مديركل امور روستايي و عشايري استانداري گيلان، يكي از راهكارهاي موثر فرهنگي در روستاها با توجه به تحقيقات صورت گرفته را تشكيل شوراي فرهنگي با همكاري مردم و مسئولان در درون روستا ذكر كرد.
وي مهمترين مانع تشكيل شوراي فرهنگي در روستاها را كمبود روحاني و عالم ديني دانست و خاطرنشان كرد: تشكيل شوراي فرهنگي بدون وجود محوريتي اطمينان بخش نميتواند مشكلات را برطرف كند.
انتهاي پيام/2300/ح40
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]