واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: جعل اسناد نسبت به سالهاي گذشته كاهش يافته است/ امضاي تفاهمنامه با افغانستان
معاون سياسي امنيتي وزير كشور از كاهش ميزان جعل اسناد در مقايسه با سالهاي گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار دولت باشگاه خبرنگاران، علي عبداللهي معاون سياسي امنيتي وزير كشور در جلسه امروز(سهشنبه) ستاد مقابله با جعل اسناد و مدارك رسمي كشور، درجمع خبرنگاران با بيان اينكه اين جلسه پنجمين جلسه ستاد مقابله با جعل اسناد مدارك بود، گفت: اين ستاد كارش را از سال 87 آغاز كرده و بر اساس دستورات مقام معظم رهبري تشكيل شده است.
وي در ادامه با بيان اينكه 24 دستگاه، عضو ستاد مقابله با جعل اسناد كشور هستند، ادامه داد: اين دستگاهها خودشان توليدكننده سند رسمي در كشور هستند.
عبداللهي اظهار د اشت: اسناد بانكي، هويتي و مالكيتي بيشترين اسناد در كشور را تشكيل ميدهند كه با توجه به فعاليت جاعلين اسناد و استفاده روز افزون مردم از اسناد هويتي، جعل آنها نيز به مراتب رشد داشته است لذا اين ستاد وظيفه دارد كه با روشهاي اتخاذشده و استفاده از دستگاههاي توليدسند جعل كمتري در اسناد صورت بگيرد.
معاون سياسي و امنيتي وزارت كشور با تاكيد بر اينكه افزايش جعل داريم اما اين افزايش ناشي از افزايش حجم اسناد است، تصريح كرد: به نسبت سنوات گذشته، جعل اسناد كاهش يافته است، امروزه نيز در جهت تقويت زيرساختهاي نرمافزاري همچنين صدور مدارك الكترونيكي از دستگاههايي مانند سازمان ثبت احوال و ثبت اسناد استفاده ميشود كه كمتر قابليت جعل دارند.
وي ادامه داد: تكميل سامانههاي نرمافزاري به دليل استفاده كمتر از اسناد كاغذي صورت ميگيرد كه در اين جلسه در اين مورد بحث و مقرر شد ظرف سه ماه آينده كارگروهي مجموعه اقداماتي را براي تصميم گيري هاي خاص به ستاد مربوطه ارائه دهند.
عبداللهي اضافه كرد: امروزه تصميماتي چون صدور شناسنامه جديد، تسريع در صدوركارت هوشمند ملي و تسريع در كارتهاي بانكي در دست اقدام است.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينكه فلسفه راهاندازي دولت الكترونيك چيست و تعاملات شما چه ميزان بر مبناي تحقق دولت الكترونيك است، گفت: راهاندازي دولت الكترونيك در راستاي خدماترساني سريع به مردم صورت ميگيرد كه زمان كمتري را براي خدمت صرف ميكند، نكته ديگر كاهش در ميزان جعل اسناد و مدارك و بكارگيري يك سيستم شبكهاي و قابل انتقال به بخشهاي ديگر است كه در اين مورد اطمينان از صدور سند جعلي را كاهش ميدهد.
عبداللهي با بيان اينكه كميتهاي براي اطلاعرساني در اين زمينه فعال خواهد شد، بيان داشت: قرار است در بعد آموزش و اطلاعرساني فعاليت بيشتري داشته باشيم كه به همين منظور نماينده صدا و سيما درجلسهي امروز كميته حضور داشتند و بنا داريم تا در سازمان صدا و سيما نيز چنين كميتهاي را تشكيل دهيم.
وي در پاسخ به خبرنگاري مبني بر اينكه آيا اين امكان وجود دارد كه تمام كارتها را تجميع كنيم، اظهار داشت: در شرايط فعلي چنين امكاني وجود ندارد اما چنين بحثي وجود دارد كه همهي قابليتها و اطلاعات در يك كارت تجميع شود اما هنوز اين بحث به نتيجه نهايي نرسيده و نياز به بررسي كارشناسي دارد.
عبداللهي اضافه كرد : تجميع كارتها در يك كارت شايد در درون سازمان امكانپذير باشد اما در اين مورد گام اول يكسانسازي است تا يك كارت هوشمند ملي با قابليتهاي بالا با نظر كارشناسان به نتيجه برسد.
معاون سياسيت امنيتي وزارت كشور با بيان اينكه توزيع و صدور كارت هوشمند تعيين تكليف شده است، اضافه كرد: توزيع و صدور اين كارت در استان قم به صورت پايلوت تكميل شده است.
عبداللهي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اينكه كدام اوراق در كشور بيشترين ميزان جعل را دارد، گفت: در اين مورد اوراق مالكيتي مقام اول جعل را در كشور دارند، ما در سال 91، 10 هزار مورد جعل داشتهايم كه در مقايسه با سال 90 كه ميزان جعل 12 هزارو دويست مورد بود، هفت درصد افزايش داشتهايم .
وي تصريح كرد: پس از اوراق مالكيتي اوراق بانكي، چك و سپس بقيه اسناد بيشترين ميزان جعل را دارند.
عبداللهي در بخش ديگري از اظهاراتش با اشاره به اينكه امسال دومين جلسه كميته امنيتي ايران و افغانستان در اين كشور برگزار شد، بيان داشت: هدف اين كميته، اجرايي كردن مفاد امنيتي ايران و افغانستان است كه براي اجرايي كردن آن صورتجلسهاي با موضوع كنترل بيشتر مرزها، جلوگيري از ورود قاچاقچيان مواد مخدر ، كنترل و مراقبت مرزها و فعال شدن بازارچههاي مرزي در مسير مرز افغانستان را امضا كرديم.
معاون سياسي امنيتي وزير كشور ادامه داد: در اين جلسه درباره تقويت ملاقات كميسارياي عالي مرزبانان دو كشور و جلسات مشترك استانداران مرزي با استانداران افغانستان و تبادل اطلاعات در موضوع مواد مخدر و تروريسم بحث شد.
عبداللهي در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينكه در مورد اتباع غيرقانوني افغانستان در كشور چه تصميماتي گرفته شده است، تصريح كرد: ما ملاقاتي با وزير مهاجرت افغانستان داشتيم و تلاش ما اين بود كه حضور مهاجرين افغان را با دادن ويزاي اقامت و تمديد رواديد و همچنين تمديد گذرنامه افغاني به صورت قانوني درآوريم.
عبداللهي اضافه كرد: سفارتخانه ما و افغانستان به اتباع افغاني گذرنامه و سپس رواديد اقامت داده است كه در حال حاضر در حال تمديد است تا به صورت قانوني در ايران سكونت كنند.
معاون سياسي امنيتي وزير كشور اظهار داشت: در سال 89 يك ميليون و 420 هزار نفر اتباع افغان ثبت نام كردهاند كه تا به امروز توانستهايم حدود 700 هزار ويزاي اقامت در كشور صادر كنيم كه بقيه آنها هم در دست اقدام است.
وي با اشاره به اينكه دو گروه مهاجر افغاني در كشور داريم، افزود: گروه اول گروه مهاجرين در قالب پناهندهها هستند كه تعداد آنها يك ميليون نفر بوده و كارتهاي آنها تمديد ميشود.
وي ادامه داد: گروه دوم مهاجرين غير مجاز افغان هستند كه تاكنون 50 درصد آنها براساس ضوابط موجود ساماندهي شدهاند و پيشبيني ما اين است كه حدود 700 هزار نفر از مهاجرين غير مجاز افغان باقي ماندهاند، ساير اتباع افغاني 30 تا 32 هزار نفر را شامل ميشوند كه اقامت آنها مجاز است.
معاون سياسي امنيتي وزير كشور در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني براينكه در راستاي تامين امنيت ساكنان مسكن مهر پرند و پرديس چه خدماتي صورت گرفته است، افزود: در مورد شهركهاي جديد با توجه به خدمات و ضوابطي كه وجود دارد بايستي متناسب با ساير خدمات مركز انتظامي و پاسگاهها مستقر شوند.
وي در پايان با اعلام اينكه در شهر جديد پرند احداث دو كلانتري در دست اقدام است، خاطرنشان كرد: مراكز امنيتي مابقي شهركها نيز به مرور فعال خواهند شد تا مشكلات امنيتي نيز به حداقل برسد، در بعضي موارد گسترش شهركها بيرويه بوده كه بايستي با استقرار مراكز انتظامي سرعت بيشتري به تامين امنيت داده شود.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]