واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهر تهران خبر داد: تصفيه 110ميليون ليتر شيرابه مجتمع آرادكوه از ابتداي سال جاري
مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهر تهران از تصفيه 110 ميليون ليتر شيرابه مجتمع آرادكوه از ابتداي سال جاري خبر داد. سيد محمدفياض با اشاره به تصفيه شيرابه مجتمع آرادكوه گفت: وجود شيرابههاي زباله كه به دليل دفع غيربهداشتي و غيراصولي زباله تهران در نيم قرن گذشته صورت گرفته، مشكلات بسياري را در گذشته ايجاد كرده بود. مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهر تهران افزود: شهرداري تهران طي سالهاي اخير با انجام مطالعات علمي و كارشناسي موفق به احداث تصفيهخانه شيرابههاي مجتمع آراد كوه شد و تصفيه شيرابهها نيز از ابتداي سال جاري به طور جدي دنبال شده است. وي با بيان اينكه از ابتداي سال جاري تاكنون بيش از يكصد و ده ميليون ليتر شيرابه تصفيه شده است، تصريح كرد: سايت تصفيه شيرآبه زباله ظرفيت تصفيه روزانه 1400 مترمكعب شيرابه را دارد. فياض همچنين ادامه داد: 20 مخزن تصفيه شيرآبه در مجتمع آراد كوه احداث شده كه به طور فعال به تصفيه شيرابههاي موجود در جنوب تهران ميپردازد . به گفته مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهر تهران شيرابههاي تصفيه شده براي آبياري فضاي سبز و محيطهاي درخت كاري شده در مجتمع دفع زباله آراد كوه مورد استفاده قرار ميگيرد. فياض با اشاره به اينكه تاكنون يكصد و بيست هكتار از اراضي دفع زباله جنوب تهران درختكاري شده است، خاطرنشان كرد: آب توليد شده از شيرابههاي تصفيه شده براي آبياري اين اراضي استفاده شده و نيز پسماندهاي باقي مانده از شيرابهها براي توليد كمپوست استفاده ميشود.
وي افزود: در حال حاضر وسعت شيرابههاي زباله تهران به 6 هكتار ميرسد كه طي ماههاي گذشته با كاهش ورود شيرابه عمق اين حوضچه يك متر كاهش يافته است. مديرعامل سازمان مديريت پسماند شهر تهران در پايان اظهار اميدواري كرد: با توجه به توقف دفن غيربهداشتي و مستقيم زبالههاي تهران به زودي مشكل شيرابه زباله تهران به طور كامل برطرف شود.
اهميت ويژه تفكيك پسماندها در مبدا
در حاشيه پنجمين نشست تخصصي بهبود فرآيند تفكيك پسماندها در مبدا، سيدمحمدفياض مديرعامل سازمان مديريت پسماند، بازخواني مصوبات و دستورالعملهاي مهم در خصوص وظايف ادارات بازيافت مناطق،ارائه گزارش از طرح پايلوت محدوده نمونه مديريت پسماند توسط مناطق، همسانسازي اقدامات، تدوين استانداردها و شيوههاي اجرايي، شرح خدمات و تدوين راهبردهاي مورد نياز را از اهداف اين نشست عنوان كرد و افزود: اصليترين دغدغه در حوزه خدمات شهري و ساير واحدهاي اجرايي شهرداريها جلب مشاركت حداكثري شهروندان،حل مشكلات فرهنگي و اجتماعي و در نهايت بهينه سازي خدمات است.وي در ادامه با بيان اينكه در حوزههايي همچون پسماند آمادهسازي زيرساختها براي جلب مشاركت حداكثري شهروندان ضرورت دارد،اضافه كرد: تسهيل فرايند جمعآوري پسماندهاي خشك و ساختدهي آن با استفاده از روشهايي همچون بلوكبندي، ارايه برنامه و ارتباط مداوم به شهروندان،حضور طبق برنامه و در كوتاهترين زمان ممكن براي جمعآوري پسماند خشك حجيم، ارتقاي وضعيت كمي وكيفي غرفههاي بازيافت با افزايش تعداد آنها و افزايش رضايت شهروندان،جمع آوري مكانيزه پسماندهاي خشك و ..از جمله برنامههايي است كه مديريت شهري براي توسعه فرهنگ بازيافت و تفكيك در مبدا بر اجراي آنها تاكيد دارد.شايان ذكر است طرح مديريت پسماند در نواحي با تاكيد بر سپردن مسووليت عنصر ذخيرهسازي به توليدكننده پسماند در درون محل توليد با استفاده از تمامي ظرفيت ناحيه،رسيدگي به وضعيت لباس، اسكان، مليت،كارت شناسائي،صغرسني نيروي انساني شاغل در اين حوزه،جلوگيري از فعاليت غير مجاز عوامل پيمانكاري و توجه ويژه به مبحث آموزش چهره به چهره با حضور در درب منازل، مدارس، مهدكودكها، تقويت تشكلهاي دانشآموزي و كلبه بازيافت،استفاده از سامانههاي پيام كوتاه و ارائه گزارش از طرح پايلوت محدوده نمونه مديريت پسماند توسط مناطق از ديگر موارد مطروحه در اين نشست بود.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]