واضح آرشیو وب فارسی:ايران: در پاسخ به خواسته معترضان نخست وزير تايلند پارلمان را منحل كرد
يينگلوك شيناواترا نخستوزير تايلند سرانجام در برابر خواسته مخالفانش تسليم شد و به برگزاري انتخابات زودهنگام رأي داد. وي گفت پارلمان را منحل خواهد كرد و انتخابات زودهنگام را با هدف كاهش تنشها در اين كشور برگزار خواهد كرد.
به گزارش شبكه بيبيسي، يينگلوك شيناواترا گفت: «در اين مرحله، در حالي كه بسياري از مردم از گروههاي مختلف با دولت مخالفند، بهترين راه، بازگرداندن قدرت به مردم برگزاري انتخابات است تا تايلنديها خودشان تصميم بگيرند.» به گزارش خبرگزاري رويترز، جاروپونگ روآنگسوان، رهبر حزب «پوئهآ تاي» متعلق به نخستوزير تايلند گفت: از آنجايي كه شيناواترا در كنار حزبش فعاليت كرده، بهطور حتم در انتخابات نامزد ميشود. ما پارلمان را منحل كرديم چرا كه به خود اطمينان داريم. ما ميخواهيم حزب دموكرات در انتخابات شركت كند، نه در بازيهاي خياباني. سخنگوي دولت تايلند اعلام كرد انتخابات قرار است در دوم فوريه (13بهمن) برگزار شود. طبق قوانين؛ پادشاه اين كشور بايد انحلال مجلس را تأييد كند و انتخابات ظرف 60 روز پس از آن برگزار شود.
اين اقدام در پي استعفاي تمام نمايندگان مخالف دولت از پارلمان و آماده شدن معترضان براي راهپيمايي به سوي پارلمان و ساختمان نخستوزيري انجام شد. يينگلوك شيناواترا در انتخابات سال ۲۰۱۱ در انتخابات تايلند پيروز شد. معترضان، دولت او را متهم ميكنند كه تحت نفوذ برادرش تاكسين شيناواترا، رهبر سابق تايلند عمل ميكند و خواستار استعفاي او شدهاند. حاميان اصلي حزب يينگلوك شيناواترا، فقرا و روستاييان تايلند هستند كه شانس اين حزب را براي برنده شدن در انتخابات بالا ميبرند. برگزاري انتخابات زودهنگام احتمالاً فشار بر معترضان را براي توافق در مورد برخي سازشها با دولت افزايش ميدهد. معترضان مخالف دولت كه خواستار جايگزيني يك «شوراي مردمي» انتصابي به جاي دولت هستند، گفتهاند به اعتراضات ادامه خواهند داد.
سوتپ توئگسوبان، رهبر مخالفان گفت: «جنبش به مبارزه ادامه ميدهد. هدف ما ريشه كن كردن حكومت تاكسين است.» به گفته اين رهبر مخالفان «اگر چه پارلمان منحل شده و انتخابات برگزار خواهد شد، اما هنوز حكومت تاكسين سرجاي خود است». وي افزود: «ما چيزي بيشتر از انحلال پارلمان ميخواهيم. آنها عزمشان را جزم كردهاند تا قدرت مطلق را دوباره بهدست آورند.» تاكسين شيناواترا، نخستوزير سابق تايلند، بعد از بركناري در يك كودتاي نظامي در سال ۲۰۰۶ در فساد دولتي مجرم شناخته شد. او زندگي در تبعيد را برگزيده است اما هنوز در سياست تايلند صاحب نفوذ قلمداد ميشود. خبرگزاري آسوشيتدپرس گزارش كرد، در آستانه راهپيمايي برنامهريزي شده مخالفان به سوي مقر نخستوزيري، بيش از ۶۰ مدرسه در بانكوك به نشانه احتياط بسته شد.
اتهام فساد و قاچاق به مرد قدرتمند كرهشمالي
كره شمالي اعلام كرد، بركناري شوهر عمه رهبر اين كشور به دليل «اقدامات جنايي» وي از جمله فساد، فحشا و قاچاق مواد مخدر صورت گرفته است.
خبرگزاري رسمي كره شمالي پس از نشست حزب حاكم كارگران گزارش داد: جان سونگ تائك، شوهر عمه كيم جونگ اون، رهبر كره شمالي و همراهانش مرتكب اقدامات جنايي شدهاند كه به حزب و انقلاب ما ضربه شديدي وارد كرده است.
در اين نشست تصميم گرفته شد تا جانگ سونگ تائك از تمامي سمتهايش بركنار شده و از حزب حاكم كارگران نيز اخراج شود. كيم جونگ اون نيز در اين نشست شركت داشت و رياست آن را به عهده داشت. خبرگزاري رسمي كره شمالي تعدادي از اقداماتي را كه جانگ سونگ تائك مرتكب شده بود، نام برده و از آن ميان ميتوان به سوءمديريت سيستم مالي كشور، فساد، فحشا و سوء مصرف الكل و مواد مخدر اشاره كرد. اين خبرگزاري افزود: جانگ سونگ تائك كه معاون رئيس كميته دفاع ملي كره شمالي بود، تظاهر به حمايت از اين حزب و رهبري كشور ميكرد، اما در حقيقت مشغول به تفرقه افكني و در حقيقت فردي دو رو بود. جانگ مرتكب اقدامات نامتعارف و فساد شده و در حقيقت فردي عياش بوده است. آژانس جاسوسي كره جنوبي هفته گذشته اعلام كرد، جان سونگ تائك كه دومين مرد قدرتمند كره شمالي محسوب ميشد در ماه نوامبر از سمتهاي خود بركنار شده است. يك مقام سياسي دولت كرهجنوبي گفت: براساس اطلاعات ما، پس از بركناري شوهرعمه رهبر كرهشمالي كه از عوامل تحكيم قدرت وي محسوب ميشد مشاور او هم اعلام شده است.
پيروزي حزب حاكم ونزوئلا در آزمون بزرگ انتخاباتي
دولت «نيكولاس مادورو» رئيسجمهوري ونزوئلا در يك آزمون انتخاباتي ديگر پس از درگذشت هوگو چاوز توانست در انتخابات محلي براي تعيين شهرداران و اعضاي شوراهاي شهري، بر مخالفان خود پيروز شود. به گزارش خبرگزاري رويترز، كميسيون انتخابات ونزوئلا اعلام كرد، با شمارش آراي سه چهارم 337 حوزه رأيگيري، حزب حاكم سوسياليست ونزوئلا و متحدانش در مجموع 2/49 درصد آرا را كسب كردند و ائتلاف مخالفان و شركاي آن 7/42 درصد را به دست آوردند. از زماني كه نيكولاس مادورو، 51 ساله در آوريل سالجاري ميلادي به قدرت رسيد و جانشين هوگو چاوز، رئيسجمهوري سابق اين كشور امريكاي جنوبي شده، با مشكلات گسترده اقتصادي از جمله كندي رشد اقتصادي، تورم بالا و كمبود كالاهاي اوليه مواجه شده است.
انتخابات محلي روز يكشنبه بزرگترين آزمون سياسي براي مادورو از زمان پيروزي در انتخابات رياست جمهوري در ونزوئلا محسوب ميشود. اين پيروزي ميتواند به وي كمك كند تا ضعفها و كاستيها را از ميان بردارد، نفوذ بيشتري را در گروهها و بخشهاي مختلف جامعه ونزوئلا بهدست آورده و اقداماتي را در مورد پول رايج اين كشور كه هماكنون كمارزش شده، انجام دهد. مادورو در سخنراني تلويزيوني خود گفت: مردم ونزوئلا بايد به جهان بگويند كه انقلاب بوليواري قدرتمندتر از هميشه ادامه مييابد. اين در حالياست كه شكست حزب مخالف ونزوئلا در اين انتخابات محلي ضربهاي به انريكه كاپريلس است كه مدعي بود رهبري اكثريت را بر عهده دارد.
سه شنبه 19 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]