واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اتحاديه مشاوران املاك:كاهش قيمت مسكن ادامه دارد
خسروي گفت: قيمتها هنوز جاي چانه زني دارد و كاهش ارز و طلا روي قيمت مسكن نيز تاثير گذاشته است؛ براي همين كماكان شاهد كاهش قيمت ها خواهيم بود.
به گزارش سرويس فضاي مجازي خبرگزاري فارس به نقل از سايت افكار نيوز، بازار مسكن ديگر اين روزها از تب و تاب خاصي برخوردار نيست و اكثر فعالان بازار نظارهگر تغيير و تحولات آينده هستند. در واقع پس از اعلام نتيجه مثبت مذاكات ژنو كه موجبات كاهش قيمتها را در اكثر بازارها فراهم آورد انتظار مي رفت كه مسكن نيز همچون ساير بازارها تغيير و تحولات زيادي را تجربه كند.
به گزارش افكارنيوز؛ در حالي كه مقاومت مالكان و سازندگان مسكن در مقابل كاهش قيمتها و تغييرات احتمالي باعث شد تا در مسكن مدتها كاهش قيمتي را شاهد نباشيم اما نهايتاً مقاومت مالكان و فعالان بازار مسكن نتيجه نداد و اين بار قيمت مسكن با يك شيب ملايم و با حركتي لاك پشتي سعي كرد تا خود را با ساير بازارها همگام كند. از سوي ديگر در رابطه با وضعيت مسكن و آينده بازار برخي از كارشناسان معتقدند تاثير آني ناشي از توفيق هستهاي تا يك تا دو ماه آينده خود را نشان داده و بازار به سمت ثبات قيمتي پيش خواهد برد ضمن آنكه برخي ديگر از اين كارشناسان معتقدند علاوه بر تاثيرات حاصل از توافقات هسته اي از آنجاييكه تحولات آينده در فضاي كلان اقتصادي كشور نيز بهبود فضاي كسب و كار را در پي خواهد داشت بنابراين اين دو عامل باعث شده تا از اوايل سال آينده وهمزمان با افزايش توليد مسكن، رونق واقعي و پايداري در معاملات خريد و فروش نيز واقعي شده و بازار به سمت ثبات و بدون حباب قيمتي پيش رود.
البته در بين كارشناسان حوزه مسكن برخي ديگر نيز عقيده اي متفاوت داشته و ميگويند در سال آينده شاهد حاكم شدن بيشتر سايه تورم در حوزه مسكن خواهيم بود محمد مهدي تندگويان، نايب رئيس كميسيون شهرسازي شوراي اسلامي شهر تهران از آن دسته افرادي است كه معتقد اند توافقات هستهاي ديپلماتهاي ايران با اعضاي گروه 1+5 در بازار مسكن ركود ايجاد خواهد كرد. به همين منظور سال آينده شاهد تورم در بحث مسكن خواهيم بود.
چون بعد از هر دوره ركود، شاهد دورهاي تورم هستيم و پيشبيني ميشود سال آينده در بازار مسكن شاهد تورم باشيم.به هر حال آنچه مسلم است بازار مسكن نيز همچون ساير حوزه هاي اقتصادي دستخوش تغيير و تحولات اقتصادي و سياسي كشور خواهد شد بنابراين بهتر است به جاي خواندن آيه ياس كه امروزه برخي از مديران آن را در پيش گرفته اند به بهبود آينده اين بازار اميدوار باشيم
ركود تا زماني حاكم است كه قيمت ها به تناسب برسد
در همين خصوص مصطفي قلي خسروي، رييس اتحاديه مشاوران املاك بازار مسكن با بيان اينكه در حال حاضر بازار مسكن دچار ركود شده است به افكارنيوز مي گويد: «از بعد از انقلاب سه بار افزايش قيمت جهشي داشتيم. در سال 68 بعد سال 86 و سال 91 است. وقتي قيمت ها جهشي بالا مي رود قدرت خريد مردم بسيار پايين مي آيد و به ركود كشيده مي شود.
مردم قدرت خريد نداشته باشند نمي توانند ملكي بخرند و ركود حاكم مي شود.» او ادامه مي دهد: «اين ركود تا زماني حاكم است كه قيمت ها به تناسب خودش برسد. فرض كنيد در شهرك غرب خانه اي كه 6 ميليارد تومان بود به 15 ميليارد رسيده و بعد به 12 ميليارد و به خاطر اينكه تناسب قيمت ها به هم خورده كسي براي خريد به سمت آن ملك نمي رود.» رييس مشاوره املاك با بيان اينكه قيمت از تعادل خودش خارج شده و باعث مي شود خريدارها سردرگم شوند توضيح مي دهد: «براي بهبود وضعيت بازار قيمت مسكن به گذر زمان نياز است و احتمال مي دهم به خاطر موفقيت آميز بودن مذاكرات ژنو در سال آينده شكوفايي اقتصادي را داشته باشيم.»
آب گل آلودي در كار نيست
خسروي درباره كساني كه در چنين وضعيتي از آب گل آلود ماهي مي گيرند گفت: «اين روند كاهش قيمت ها همچنان ادامه دارد. البته در اين ميان يك عده بودند كه انتظار مي كشيدند وضعيت بازار بحراني بشود و از اين آب گل آلود ماهي بگيرند اما با برداشته شدن تحريم ها اين شفافيت به وجود آمد و ديگر آب گل آلودي در كار نيست. با اين حال هنوز يك عده به دنيال اين گونه مسايل هستند. منطقي به اين ماجرا نگاه شود براي كسي كه قصد فروش دارد صرف نمي كند كه ملك خود را نگه دارد.»
قيمت ها هنوز جاي چانه زني دارد
او در پاسخ به اينكه چرا مردم بيشتر به سمت اجاره كردن خانه يا پيش خريد ملك مي روند مي گويد: «هر كس براي خودش برنامه ريزي دارد كه بتواند بيشترين سود را ببرد. به عنوان مثال كسي كه خانه اش را فروخته براي اينكه بتواند با آن مقدار پولي كه دارد خانه اي بهتر تهيه كند ترجيح مي دهد تا يك مدت در يك خانه اجاره اي به سر ببرد و ملكي را با قيمت كمتر پيش خريد كند و پيش خريدش افزايش قيمت داشته باشد و اقدامات ديگري كه براي ساخت ملك خود دارد را كم كم و به مرور زمان انجام دهد. در اين حالت است كه هزينه ساخت خانه را هم يك جا پرداخت نمي كند و از نظر مالي به او فشار وارد نخواهدشد.» او ادامه مي دهد: «قيمت ها هنوز جاي چانه زني دارد و كاهش ارز و طلا روي قيمت مسكن نيز تاثر گذاشته است؛ براي همين كماكان شاهد كاهش قيمت ها خواهيم بود.
بازگشت به صفحه نخست گروه فضاي مجازي
انتهاي پيام/
دوشنبه 18 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]