واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نکات قابل توجه در مسافرت
1. كمربند ايمنى حافظ جان شما و همراهانتان است. 2. از مواردى كه موجب غفلت و حواس پرتى شما در رانندگى مي شود پرهيز کنيد. (در صورت مصرف دارو به اثرات خواب آور آن توجه کنيد. ) 3. سرعت غيرمجاز، سبقت در نقاط ممنوعه، انحراف به چپ، رانندگى در حال خستگى و خوابآلودگى، نقص سيستم روشنايى در شب و عدم رعايت حق تقدم و فاصله طولى از جمله تخلفاتى هستند كه سلامتى شما و همراهانتان را با خطر جدى مواجه مي سازند. 4. از رانندگى در نقاط ممنوعه و خلاف مسير حركت ديگر وسائط نقليه در خيابانهاى يك طرفه جداً بپرهيزيد. 5. از گردش به چپ و راست به صورت ناگهانى بپرهيزيد. 6. همواره به تابلوها و علائم راهنمايى و رانندگى كنار جاده ها و خيابان ها توجه نماييد. 7. به هنگام رانندگى فاصله لازم را با ساير خودروها رعايت کنيد. 8. از رانندگى با سرعت غيرمجاز در جاده ها جداً خوددارى نماييد. 9. از رانندگى با سرعت غيرمتعارف و كمتر از حد معمول مخصوصاً در سطح شهر بپرهيزيد. 10. از توقفهاى دوبله جداً خوددارى نماييد. 11. در آغاز حركت، به جلو و اطراف كاملاً توجه نماييد. 12. از حمل بار و اثاثيه خارج از استاندارد خوددارى نماييد.
13. با حمل مسافر مخصوصاً كودكان در قسمت بار وسيله نقليه خود، جان ديگران را به خطر نياندازيد. 14. در سراشيبي ها از حركت با دنده خلاص و يا موتور خاموش به منظور صرفه جويى در مصرف بنزين جداً بپرهيزيد. 15. اتومبيل خود را همواره به لوازم يدكى مورد نياز مجهز کنيد و به صورت مستمر سلامت فنى و ايمنى آن از جمله ترمزها، برف پاك کن ها، چراغ ها، چرخ ها و... را بررسى نماييد. 16. در هنگام خريد لوازم يدكى، ماركهاى معتبر و مورد اطمينان را انتخاب نماييد. 17. اندازه تاير، رينگ و تيوب را طبق استاندارد وسيله نقليه خود انتخاب نماييد. 18. از حمل مسافر خارج از حد استاندارد خوددارى نماييد. 19. از خوردن و آشاميدن، صحبت با ديگران و مكالمه با تلفن همراه در هنگام رانندگى بپرهيزيد. 20. به هنگام بارش برف و باران و شبها مراقبت بيشترى از عابرين به عمل آوريد. 21. به هنگام رانندگى از قراردادن كودكان در بين دو صندلى جلو و در بغل و روى زانوى خود بپرهيزيد. براي خردسالان، خودشيريني نکنيد، آنها بايد در طول مسير در صندلي هاي مخصوص متناسب با سن و قد خود بنشينند و حتماً از کمربند ايمني استفاده کنند. 22. در حين رانندگى مراقب باشيد تا كودكان سر و دست خود را از اتومبيل بيرون نياورند. 23. چنانچه نور بالاى اتومبيلى از مقابل يا آئينه موجب آزار چشمان شما گرديد درصدد مقابله برنياييد. 24. هرگز اتومبيل خود را در اختيار افراد كم تجربه و فاقد گواهينامه رانندگى نگذاريد. 25. همواره در هنگام رانندگى گواهينامه، كارت خودرو و مدارك بيمه اتومبيل خود را همراه داشته باشيد. 26. اگر رانندهاى راه شما را سد کرد، درصدد تلافى برنياييد. 27. در حين رانندگى مراقب حال كودكان و افراد كهنسال باشيد. 28. هرگاه راننده اى بدون توجه به مقررات از شما سبقت گرفت با او رقابت نكنيد.
29. به هنگام عصبانيت، خستگى و عدم تمركز حواس از رانندگى اجتناب نماييد. 30. در مناطق روستايى حاشيه جادهها بيشتر مراقب باشيد. چرا كه در اين مناطق روستائيان جهت تردد از موتورسيكلت يا دوچرخه هايى استفاده ميكنند كه بعضاً فاقد سيستم روشنايى و علائم شبنما است. 31. در آغاز بارندگى تا حصول اطمينان از شسته شدن كامل سطح جاده و برطرف شدن لغزندگى حاصل از رسوبات روغنى و ساييدگى لاستيكها و... با سرعت مطمئن رانندگى كنيد. 32. به هنگام تركيدن يا پنچر شدن ناگهانى لاستيك، با حفظ خونسردى خود، پايتان را از روى پدال گاز برداريد، از ترمز ناگهانى بپرهيزيد، از بازى كردن با فرمان خوددارى کنيد و با دو دست محكم آن را نگه داريد. چنانچه لاستيك جلو سمت چپ تركيد، حتى المقدور خودرو را به سمت راست هدايت نماييد تا مانع از منحرف شدن به سمت چپ شود. 33. علل اصلى بيشتر تصادفات سرعت غيرمجاز، عدم توجه به جلو، عدم رعايت فاصله طولى با وسائط نقليه جلويى و انحراف به چپ است. 34. بسياري از افراد متوجه خستگي خود نمي شوند يا عمداً خستگي خود را جدي نمي گيرند. آنها زماني که احتياط حکم مي کند براي استراحت توقف کنند بي وقفه مي رانند. در حالي که براي وقوع تصادف، يک لحظه کوچک کفايت مي کند. 35. متأسفانه درصد بالايى از تصادفات خصوصاً تصادفات جادهاى به علت سبقتهاى ممنوع، سرعت غيرمجاز و عدم توجه به تابلوها رخ مي دهند كه عمدتاً مرگبار هستند. 36. با توجه به اينكه در تصادفات سرنشينان عقب خودروها به سمت جلو پرتاب ميشوند و ضمن آسيب به خود به سرنشينان جلو هم صدمه وارد مي كنند، بستن كمربند ايمنى در صندلى عقب نيز ضرورى است. 37. عجله و شتاب بيمورد از عوامل مهم تصادفات شديد رانندگى است. 38. استفاده غيرمجاز از نور بالاى اتومبيل به معنى استقبال از خطر تصادف است. 39. كم باد بودن لاستيك خودرو از علل عمده عدم كنترل صحيح فرمان است. 40. استفاده از لاستيكهاى صاف و فرسوده خطرآفرين است. 41. همكارى با مأمورين راهنمايى و رانندگى احترام به قانون است. 42. خود را بيش از حد خسته نکنيد. براي مسيرهاي طولاني، هميشه يک استراحت 15 دقيقه اي را در نظر بگيريد. «هر دو ساعت» يک بار پياده شويد و راه برويد، يا «هر بار» که احساس خستگي مي کنيد. «رسيدن به هيچ مقصدي ارزش اين را ندارد که شما زندگي خود و اطرافيانتان را به خطر اندازيد». 43. توجه داشته باشيد اگر در شب حرکت مي کنيد خطرات ديد کم بسيار مهم هستند. به خصوص بين ساعات 3 تا 4 صبح که توانايي هاي هوشياري به پايين ترين درجه خود مي رسد. تا حد امکان در اين ساعات رانندگي نکنيد. 44. قبل از حرکت حتماً ماشين خود را سرويس کنيد؛ ترمزها، کمک فنر، لاستيک و نور ماشين بايد در وضعيت مناسب و به درستي تنظيم شده باشد. 45. زماني حرکت کنيد که خوب استراحت کرده باشيد. 46. يک هفته قبل از حرکت تدارک سفر را ببينيد و کارهاي لازم را در طول هفته انجام دهيد. 47. شب قبل از حرکت شام سبک بخوريد. به موقع بخوابيد و خواب کاملي داشته باشيد تا در طول روز سرحال باشيد. 48. روز حرکت اگر صبح حرکت مي کنيد صبحانه خوب، مقوي و تازه، و اگر بعدازظهر يا شب حرکت مي کنيد شام سبک بخوريد و از غذاهاي چرب و دسرهاي شيرين صرف نظر کنيد. 49. وسيله نقليه خود را به شيوه صحيح آماده کنيد. صندلي راننده را به طرز راحتي تنظيم کنيد. ميدان ديد خوبي را تدارک ببينيد، جلوي شيشه عقب چيزي نگذاريد، باد لاستيک ها را بررسي کنيد. 50. ماشين را به خوبي تميز کنيد. کثيف بودن چراغ ها باعث مي شود که نورکافي در شب نداشته باشيد.
51. در طول سفر، توجه به علائم هشدار دهنده جاده اي، راهي است مطمئن جهت تأمين سلامت سرنشينان. 52. به هنگام مسافرت، وسايل ايمني و يدك مانند مثلث احتياط، لاستيك زاپاس و تسمه پروانه را همراه داشته باشيد و چراغ ها، آيينه ها و... را قبل ازسفر مورد بررسي قرار دهيد. 53. هنگام رانندگي در فصول سرد و زمستاني، از زنجير چرخ و ديگر لوازم ايمني استفاده كنيد. 54. از سبقت گرفتن غيرمجاز درپيچها، روي پل ها و داخل تونل ها جداً پرهيز نماييد. 55. اگر هوا آفتابي است عينک آفتابي تان را فراموش نکنيد (استفاده از عينک هاي بسيار تيره در رانندگي مجاز نيست) 56. هنگام رانندگي از تلفن همراه استفاده نکنيد مگر با دستگاه هايي که دست ها آزادند. اگر مجبوريد تلفن کنيد حتماً ابتدا توقف کنيد بعد تلفن بزنيد. 57. از زمان توقف بهره ببريد و آبميوه يا چاي بنوشيد. کمي بخوريد و به ماشين تان هم استراحت دهيد. 58. در جاده راديو را روشن کنيد، به موسيقي مناسبي گوش دهيد، يا با همسفرانتان صحبت کنيد. البته توجه داشته باشيد حرف زدن باعث عصبانيت يا پرت شدن حواس شما نشود. 59. هرگز سرتان را برنگردانيد تا از بچه هايي که در صندلي عقب نشسته اند مراقبت کنيد اگر بچه ها بگومگو مي کنند، مدت کوتاهي در شانه خاکي جاده توقف کنيد. اين کار جمع کوچک خانواده را سرگرم و آرام مي کند. 60. اگر ماشين تان کولردار است توجه کنيد هواي داخل اتومبيل نبايد بيش از چهار تا پنج درجه سانتيگراد با هواي بيرون اختلاف داشته باشد. 61. مراقب تمام نشانه هاي خواب آلودگي باشيد. بي حوصله شدن، سنگين شدن سر، خميازه ها، سوزش چشم ها، خشک شدن گردن؛ در اين موارد حتماً توقف کنيد، کمي بخوابيد يا در صورتي که همسفر شما به خوبي رانندگي مي کند، فرمان را به او بدهيد.
62. قبل از سفر، از طول مسير و ساعات لازم براى رانندگى اطلاع كسب نماييد. 63. با كسب اطلاع از نقاط حادثه خيز مسير مناسبى را براى رانندگى انتخاب نماييد. 64. ساعت مناسبى را براى آغاز حركت از مبداً انتخاب نماييد. 65. تنها در صورت سلامت جسمى و روحى اقدام به رانندگى نماييد. 66. با شناخت كافى از راههاى بين شهرى مسافرت خود را آغاز نماييد. 67. هرگز براى مسافرت از خودروهاى فرسوده استفاده ننماييد. 68. هيچ وقت با باك خالى از بنزين مسافرت خود را آغاز نكنيد و از پمپ بنزينهاى مسير خود تا حد ممكن اطلاع كسب نماييد. 69. شماره تلفنهاى ضرورى نظير اورژانس، هلال احمر، امداد رسانى و... را به همراه داشته باشيد. 70. از حمل بنزين در اتومبيل خود جداً بپرهيزيد. 71. مواد غذايى و لوازم پخت و پز، پوشاك مناسب، زيرانداز و وسايل خواب را همراه برداريد و محل مناسبى را ايمن از جانوران درنده و گزنده براى سكنى گزيدن انتخاب نماييد. 72. براى خواب جايگاه بالاتر از سطح زمين را انتخاب کنيد و از اقامت در مكانهاى خلوت و نامطمئن بپرهيزيد. 73. از روشن کردن آتش در جنگل و نزديك درختان بپرهيزيد. 74. تنها در توقفگاهاى مخصوص توقف نماييد. 75. با سرنشين بيش از ظرفيت خودرو به مسافرت اقدام ننماييد. 76. با بار بيش از حدمجاز بر روى باربند سوارى يا وانتبار به مسافرت اقدام نكنيد. 77. قبل از سفر وضعيت راه را از طريق يا رسانه هاى جمعى جويا شويد. 78. در توقفهاى اضطرارى وسيله نقليه خود را به شانه خاكى جاده يا بزرگراه هدايت کنيد و از وسايل ايمنى نظير شبرنگ راهنمايى استفاده نماييد. 79. راننده مجرب كسى است كه قبل از سفر چرخهاى خود را آچاركشى نمايد. سايت پليسسايت آفتابروزنامه شرقتهيه و تنظيم براي سايت تبيان: زهره پري نوش
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 385]