واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نگاهی به فناوری Dual Channelقسمت دومفعال كردن حالت Dual Channelبرای فعال كردن Dual Channel نیاز به پشتیبانی چیپست و مادربورد (در سیستمهای مبتنی بر پردازندههای اینتل) و پشتیبانی پردازنده (درسیستمهای مبتنی بر پردازندههای AMD) و دو یا چهار ماژول حافظه یكسان سازگار با حافظه مورد پشتیبانی توسط مادربورد DDR-SDRAM ،DDR2-SDRAM و DDR3-SDRAM) دارید.
پردازندههای شركت AMD مبتنی بر سوكت 939، 940، +AM2، AM2 و F (همچنین مادربوردهای سوكت 462 كه دارای چیپست nForce2 هستند) از فناوری Dual Channel پشتیبانی میكنند. برای سیستمهای مبتنی بر پردازندههای اینتل نیز لازم است كه به دفترچه راهنمای مادربورد یا وبسایت سازنده مادربورد مراجعه كنید.اگر تنها یك ماژول حافظه داشته باشید، نمیتوانید از فناوری Dual Channel استفاده كنید. بنابراین اگر قصد دارید سیستمی تهیه كنید كه دو گیگابایت حافظه داشته باشد بهتر است دو عدد ماژول یك گیگابایتی به جای یك ماژول دو گیگابایتی داشته باشید، زیرا در این صورت میتوانید از ویژگی Dual Channel كه موجب افزایش كارایی میشود، استفاده كنید. اگر مادربورد شما تنها دو اسلات حافظه داشته باشد برای فعال كردن ویژگی Dual Channel باید درون هر دو اسلات، ماژول حافظه قرار دهید. مادربوردهایی كه دارای چهار اسلات حافظه هستند روشهای متفاوتی برای فعال كردن ویژگی Dual Channel دارند. اگر شما چهار ماژول حافظه یكسان داشته باشید، با قرار دادن آنها روی چهار اسلات حافظه میتوانید از ویژگی Dual Channel استفاده كنید، اما اگر دارای دو ماژول حافظه هستید باید به روش زیر عمل كنید.
در مادربوردهای مبتنی بر پردازندههای اینتل باید یكی از حافظهها را در اسلات یك و دیگری را در اسلات سه یا یكی از حافظهها را درون اسلات دو و دیگری را در اسلات چهار قرار دهید. بیشتر سازندگان مادربوردها با رنگبندی متفاوت نحوه قرار دادن حافظهها را مشخص كردهاند. برای استفاده از پیكربندی Dual Channel در این مادربوردها لازم است كه حافظهها را در اسلاتهای همرنگ قرار دهید. توجه: پیكربندی Dual Channel در بعضی مادربوردها مطابق روش ذكر شده در بالا نیست و برای فعال شدن حالت دو كاناله باید حافظه را روی اسلاتهای یك و دو یا سه و چهار قرار داد. (تصویر بالا) اجازه دهید اكنون توضیحات فنی بیشتری ارائه كنیم. اسلات یك و دو بهطور فیزیكی متصل به كانال A هستند، در صورتیكه اسلات سه و چهار متصل به كانال Bهستند. زمانیكه شما ماژولهای حافظه را روی اسلات یك و سه یا دو و چهار نصب میكنید یعنی شما هر ماژول حافظه را روی یك كانال متفاوت نصب كردهاید، بنابراین هر دو باس 64 بیتی فعال میشوند و عرض باس حافظه به 128 بیت افزایش پیدا میكند. اگر شما حافظهها را درون كانالهای یكسان قرار دهید (نصب كردن حافظهها روی كانال یك و دو یا سه و چهار) كنترلر حافظه تنها یك باس 64 بیتی را خواهد دید و بنابراین سیستم در وضعیت Single Channel عمل میكند.
فعال كردن قابلیت Dual Channel روی سیستمهای مبتنی بر پردازندههای AMD كمی متفاوت است. برای فعال كردن قابلیت Dual Channel در مادربوردهای مبتنی بر پردازندههای AMD نیز باید از حافظههای یكسان و یك جور استفاده كرد، اما با این تفاوت كه در این مادربوردها اسلاتها به صورت یك در میان با یكدیگر Dual Channel نمیشوند. به عبارت سادهتر برای پیكربندی Dual Channel در تمامی مادربوردهای AMD (شامل MSI) باید حافظهها را درون اسلاتهای همرنگ قرار داد. در شكل روبهرو یك مادربورد مبتنی بر پردازندههای AMD كه اسلات یك و دو آن زرد و اسلات سه و چهار آن بنفش است نمایش داده شده است. برای پیكربندی Dual Channel در این مادربورد تنها لازم است كه حافظهها را درون اسلاتهای همرنگ قرار داد. بررسی فعال شدن Dual Channel
بعد از پیكربندی Dual Channel لازم است بررسی شود كه آیا حافظهها در این وضعیت عمل میكنند یا خیر ؟ بیشتر مادربوردهای رایج، اطلاعات مربوط به وضعیت Dual Channel را در صفحه POST (صفحه سیاه رنگی كه بعد از روشن كردن سیستم دیده میشود و مشخصات پردازنده، مادربورد، میزان حافظه و هارددیسكها را نمایش میدهد) نشان میدهند. در این صفحه در صورتیكه مادربورد در وضعیت Dual Channel قرار گرفته باشد، عبارت Dual Channel و در غیر اینصورت عبارت Single Channel نمایش داده خواهد شد. استفاده از نرم افزارروش دیگر، استفاده از برنامههای تشخیص مشخصات سخت افزار است. ما توصیه میكنیم از نرمافزار CPU-Zبرای بررسی اطلاعات مربوط به حافظه استفاده كنید. در این برنامه و در منوی Memory گزینهای به نام #Channels وجود دارد. در صورتیكه جلوی این گزینه عبارت Dual درج شده باشد به این معنی است كه سیستم در وضعیت Dual Channel عمل میكند. در این منو همچنین میتوان اطلاعاتی در مورد فركانس حافظه و نحوه زمانبندی آن به دست آورد. لازم به ذكر است كه در بخش فركانس حافظه، فركانس واقعی حافظه نمایش داده میشود كه باید ضربدر عدد دو (در صورت استفاده از حافظههای خانواده DDR) شود. نشریه عصر شبکهتنظیم برای تبیان: هاجر ناظمی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 512]