تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831239626




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

10 بازار هدف جابه‌جا شدتجارت خارجي ثلث اول 91


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: 10 بازار هدف جابه‌جا شدتجارت خارجي ثلث اول 91
دنياي اقتصاد- بازرگاني خارجي آينه تمام قدي است كه ريز و درشت توانايي‌ها و ناتوانايي‌هاي اقتصاد ملي كشورها را در برابر ديدگان شهروندان، متخصصان، فعالان صنعتي و اقتصادي قرار مي‌دهد. كيفيت و كميت انواع كالاهاي صادراتي يك كشور به بازارهاي ديگر، مزيت‌هاي نسبي صادركننده را نشان مي‌دهد و واردات انواع كالاها به يك كشور نشان مي‌دهد آن جامعه در توليد كدام كالاها فاقد مزيت نسبي است. علاوه‌بر اين، بازار هدف صادراتي كشور تا اندازه‌اي نشان‌دهنده نوع تعاملات غير اقتصادي نيز به حساب مي‌آيد. در چهار ماه سپري شده سال 1391 بازرگاني خارجي ايران چه روزگاري داشته است؟ ويژگي اصلي تجارت ايران در اين مدت، تحول در بازارهاي هدف است.
رشد صادرات غير نفتي بدون احتساب ميعانات گازي و محصولات پتروشيمي
گزارش تجارت خارجي چهار ماه گذشته منتشر شد
جابه‌جايي 10 بازار هدف كشور
كاهش 8 درصدي واردات كالا به ايران
گروه بازرگاني- آمار گمرك از تجارت خارجي كشور در 4 ماه نخست امسال نشان از كاهش 16 درصدي صادرات و 8 درصدي واردات دارد.
بر اساس تازه‌ترين آمار گمرك كشور از كل واردات و صادرات 4 ماه نخست سال 91 ميزان صادرات كالاهاي غيرنفتي بدون احتساب ميعانات گازي و پتروشيمي نزديك به‌17ميليون تن به ارزش 6 ميليارد و 211ميليون دلار بوده است كه نسبت به‌سال گذشته درهمين مدت رشد 19درصدي در وزن و رشد 25درصدي در ارزش داشته‌است.
ارزش كل واردات نيز در اين مدت، نزديك به 17 ميليارد و 273 ميليون دلار بوده است. به اين ترتيب با مقايسه اين ارقام، تراز بازرگاني خارجي ايران بدون احتساب صادرات نفت خام ميعانات گازي و محصولات پتروشيمي در چهار ماه نخست سال 1391 با كسري11 ميليارد دلاري مواجه بوده است. از نظر سهم واردات و صادرات نيز ارزش واردات 75/63 درصد از ارزش كل مبادلات خارجي كشور را به خود اختصاص داده است. اين نسبت در مدت مشابه سال قبل 42/64 درصد بود. همچنين در اين مدت، تراز بازرگاني خارجي كشور (بدون احتساب نفت، گاز و خدمات) با 84 كشور دنيا منفي و با 84 كشور ديگر مثبت بوده است. پنج كشور طرف معامله با بيشترين تراز تجاري مثبت شامل عراق، افغانستان، هند، اندونزي و تركمنستان هستند. ايران با كشورهاي امارات، تركيه، كره جنوبي، سوئيس و آلمان نيز تراز تجاري منفي دارد.
در چهار ماه نخست سال 1391، متوسط قيمت يك تن كالاي صادراتي ايران، 446 دلار و متوسط قيمت يك تن كالاي وارداتي 1385دلار بوده است. متوسط قيمت يك تن كالاي صادراتي نسبت به مدت مشابه سال قبل، با 91/4 درصد كاهش و متوسط قيمت يك تن كالاي وارداتي با 66/17 درصد كاهش در ارزش دلاري، مواجه بوده است.
سهم 12 درصدي كالاهاي مصرفي
حجم تجارت ايران در چهار ماه نخست سال‌جاري به 2/29 ميليارد دلار رسيده كه سهم صادرات غيرنفتي 12 ميليارد دلار اعلام شده است. همچنين در اين مدت 12 ميليون و 500 هزار تن كالا به ارزش 17 ميليارد و 273 ميليون دلار وارد شده است. به گفته عباس‌معمارنژاد، رييس كل گمرك ايران 71 درصد از كالاهاي وارداتي شامل مواد اوليه و واسطه‌اي توليدي، 17 درصد كالاي سرمايه‌اي و 12 درصد كالاي مصرفي بوده است. 20 درصد ميزان صادرات ايران به عراق، 16 درصد به چين، 12 درصد به امارات، 5/9 درصد به افغانستان و 2/7 درصد به هند بوده است؛ بنابراين مي‌توان گفت كه حدود 66 درصد صادرات غيرنفتي ايران به 5 كشور دنيا صورت گرفته است. امارات، چين، تركيه، كره جنوبي و آلمان نيز به ترتيب با 20، 13، 11، 9 و 6 درصد عمده شركاي واردات كشور محسوب مي‌شوند.
تغيير 10 بازار نخست صادراتي
در تحليل اين آمار معاون وزير صنعت، معدن و تجارت با اعلام اينكه 10 بازار نخست صادراتي كشور جابه‌جا شده‌اند، از رشد 4 برابري تجارت ايران با مصر خبر داد و گفت: برخلاف تحريم‌ها با 152 كشور دنيا مبادله تجاري داريم.حميد صافدل به «فارس» گفت: در تحليل عملكرد 4 ماه اول امسال شاهد جابه‌جايي در بازارهاي هدف صادراتي هستيم. به طوري كه صادرات به بعضي از بازارها صد در صد افزايش و در برخي ديگر كاهش داشته است و مي‌توان گفت كه بازارهاي هدف صادراتي جابه‌جا شده است. به گفته او در سه ماه ابتداي سال‌جاري در 680 رديف تعرفه‌اي شاهد كاهش صادرات و در 469 رديف تعرفه‌اي حذف صادرات و در 688 رديف تعرفه‌اي شاهد افزايش صد در صدي صادرات شده‌ايم و به طور كلي در دو هزار و 700 رديف تعرفه‌اي جابه‌جايي تجارت در صادرات را داشته‌ايم. رييس كل سازمان توسعه تجارت گفت: در 48 كشور با كاهش نسبي صادرات، در 12 كشور با كاهش صد در صدي صادرات مواجه بوده‌ايم ولي در عوض در 15 كشور براي نخستين بار بازارهاي جديد صادراتي داشته‌ايم و در 77 كشور شاهد افزايش نسبي صادرات نسبت به گذشته بوده‌ايم. او حجم كل تجارت ايران را با 152 كشور اعلام كرد و گفت: در حال حاضر 10 كشور اول صادراتي شامل عراق، افغانستان، تركيه، تركمنستان، آذربايجان، سوريه، روسيه، مكزيك، آلمان و تاجيكستان است. صافدل گفت: از نكات برجسته در تجارت با بعضي كشورها رشد 4 برابري تجارت با كشور مصر است. به طوري كه به لحاظ ارزشي تجارت ايران با مصر از 10 ميليون دلار به 51 ميليون دلار و به لحاظ وزني از 24 هزار تن به 58 هزار تن افزايش پيدا كرده است. به گفته او تجارت با كشورهايي مثل عربستان، ارمنستان، قزاقستان، ازبكستان، مكزيك و تاجيكستان رشد صددرصدي داشته است.
رشد ماهانه صادرات
به گفته كيومرث فتح الله كرمانشاهي، معاون‌كل سازمان توسعه تجارت ايران آمار صادرات ميعانات و پتروشيمي نسبت به مدت مشابه سال قبل، حدود 13 تا 14 درصد كاهش را نشان مي‌دهد؛ اما به نظر مي‌رسد با راه‌اندازي بحث بيمه كشتي‌هاي حمل‌كننده اين محصولات و نيز بكارگيري پتانسيل‌ كشتي‌هاي جديد تصور مي‌رود كه در ماه‌هاي آينده مشكل كاهش صادرات پتروشيمي و ميعانات گازي حل شود.

شنبه|ا|14|ا|مرداد|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن