تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835254171
طرح جديد كاهش آلودگي هوا در كلان شهرها معطل مانده است
واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: طرح جديد كاهش آلودگي هوا در كلان شهرها معطل مانده است
تحقق اهداف، برنامه و طرح ها نيازمند تامين به موقع اعتبارات و هزينه كرد درست آن است.
هموطن آنلاين_ مجيد فكري _ «طرح جديد كاهش آلودگي هواي كلان شهرها به طور كامل از ابتداي سال۹۱ به مرحله اجرا در مي آيد». اين خبر را ۲۶آذرماه پارسال خراسان به نقل از رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست كشور اعلام كرده بود و ششم دي ماه هم معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از اجرايي شدن طرح جامع كاهش آلودگي هوا تا پايان فروردين ماه ۹۱ خبر داد.
خراسان در تداوم بررسي وعده هاي مسئولان اين بار با تقويم وعده ها به بررسي روند اجرايي شدن طرح جديد كاهش آلودگي هواي كلان شهرها پرداخته است.
جزئيات طرح جديد
«امير فاتح وحدتي» رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست در توضيح جزئيات اين طرح به خراسان مي گويد: اين طرح ۳۲بند دارد كه ۱۰محور عمده را شامل مي شود و هدف گذاري آن هم كل برنامه هاي كاهش آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ كشور است. وي با اشاره به برخي از محورهاي اساسي و بندهاي اين طرح مي افزايد: خروج خودروهاي فرسوده از چرخه حمل و نقل و ترافيك، استانداردسازي خودروهاي جديد، استاندارد سازي سوخت و ارتقاي كيفيت آن شامل تبديل سوخت خودروها به يورو۴ و موتور سيكلت ها به يورو۳، توسعه فضاي سبز شهري، مديريت ترافيك در كلان شهرها، استفاده از انرژي هاي نو، استفاده از سيستم هاي هوشمند مصرف انرژي، تكميل و نظارت بر مقررات ملي ساختمان به ويژه مصرف انرژي، ساخت پاركينگ و... محورهاي عمده اين طرح جامع است. به گفته وي در فرآيند اجراي اين طرح حضور و همكاري دستگاه هاي مختلف الزامي است و تمام دستگاه هاي اجرايي به نوعي در اين طرح دخيل هستند و براي وزارت خانه هاي نفت و نيرو، كشور،راه و شهرسازي، صنعت، معدن و تجارت و سازمان هاي مختلف از جمله شهرداري ها، پليس راهور و... نيز تكاليفي پيش بيني شده است كه بايد انجام دهند. ۲۲اسفند ماه هم «علي محمد شاعري» معاون محيط انساني سازمان حفاظت محيط زيست كشور در يك نشست خبري اعلام كرد كه «به منظور كاهش آلودگي هوا در ۸ كلان شهر تهران، اهواز، اراك، تبريز، مشهد، شيراز، كرج و اصفهان طرح جامع كاهش آلودگي هوا به تمام دستگاه هاي اجرايي ابلاغ شد و دستگاه هاي مربوط موظفند نسبت به اجرا و رعايت احكام اين برنامه در محدوده حريم شهرهاي مذكور اقدام كنند. اكنون حدود ۴ماه از سال۹۱ مي گذرد، آلودگي هوا در كلان شهرها به قوت خود باقي است و برنامه جامع كاهش آلودگي هوا به گفته صاحب نظران هنوز آن طور كه انتظار مي رفت عملياتي نشده است.
سوخت يورو۴
معاون سازمان محيط زيست مي گويد: بر اساس يكي از بندهاي طرح جديد كاهش آلودگي هوا در كلان شهرهاي كشور مي بايد سوخت مورد نياز خودروهاي سبك و سنگين از ابتداي سال۹۱ منطبق با استاندارد يورو۴ و از ابتداي سال۹۲ منطبق با استاندارد يورو۵ عرضه شود.
«شاعري» يادآور مي شود: وزارت نفت مكلف است از ابتداي سال۹۱ اقدامات مورد نياز را براي جلوگيري از انتشار بخار بنزين در جايگاه هاي سوخت و نازل هاي سوخت گيري خودروها اجرا كند. اما هنوز در اين كلان شهرها از جمله در مشهد خبري از عرضه سوخت با استاندارد يورو۴ نيست و حتي گازوئيل كم گوگرد براي اتوبوس هاي ديزلي شركت اتوبوسراني اين كلان شهر نيز تامين نشده است. در حالي كه «شاعري» معاون سازمان محيط زيست مدعي است كه هم اكنون ۲پالايشگاه تهران و اراك سوخت با استاندارد يورو۵ توليد مي كنند و تا پايان سال ۹۱ تمام پالايشگاه هاي كشور سوخت با استاندارد يورو۵ توليد خواهند كرد كه با ارتقاي استاندارد سوخت و خودرو به عنوان دو عامل اصلي آلودگي هواي كشور به ويژه شهر تهران ميزان آلايندگي كاهش خواهد يافت ولي هنوز ظرفيت تامين سوخت يورو۴ كافي نيست و در خرداد ماه گذشته تنها ۹ميليون ليتر سوخت استاندارد يورو۴ در جايگاه هاي كشور عرضه شده است. «امير فاتح وحدتي» رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست در اين باره مي گويد: با هماهنگي هاي انجام شده تا پايان شهريورماه توزيع سوخت با استاندارد يورو۴ در جايگاه هاي عرضه سوخت در كلان شهرها آغاز و مهرماه ۲۰ميليون ليتر سوخت يورو۴ عرضه مي شود كه مصرف آن در خودروها سهم بالايي در كاهش آلودگي هوا دارد و اميدواريم تا پايان سال۹۱ عرضه سوخت با استاندارد يورو۴ به ۳۵تا۴۰ ميليون ليتر برسد. با توجه به توليد خودروهاي با استاندارد يورو۴ يكي از نگراني ها استفاده از سوخت با استاندارد يورو۲ است كه اين كارشناس سازمان محيط زيست مي گويد: طبق برنامه ريزي قرار است در تمام كشور حداقل يك جايگاه و حداقل يك پمپ، سوخت يورو۴ را توزيع كند و در هر حال استفاده خودروهاي يورو۴ از بنزين يورو۲ مشكل خاصي را براي خودرو و آلايندگي آن ايجاد نخواهد كرد.
توليد خودروي استاندارد
يكي از محورهاي قابل تامل در طرح جامع كاهش آلودگي هوا توليد خودروهاي منطبق با استانداردهاي بين المللي و مجهز به كيت هاي كاهش آلاينده هاست. معاون محيط زيست كشور مي گويد: وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است از ابتداي سال۹۱ خودروهاي توليد داخل را بر اساس برنامه هاي ارائه شده از سوي سازمان محيط زيست كه با مشاركت آن وزارتخانه تهيه و ارائه مي شود منطبق با استاندارد يورو۴ به بازار عرضه كند. «فاتح وحدتي» از مسئولان مرتبط با اجراي اين طرح به خراسان مي گويد: براي كنترل معاينه فني خودروها و نصب تجهيزات كاهنده آلاينده ها نامه نگاري هايي با وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان انجام و تاكيد شده است در زمان صدور برگ معاينه فني خودروها حتما نصب بودن كاتاليست و كنيستر و صحت عملكرد آن را كنترل كنند. در زمينه استاندارد توليد خودروها نيز كار خوب پيشرفته است و ۳۰تا ۳۵ درصد خودروها هم اكنون با استاندارد يورو ۴ توليد مي شود و طبق جدول و برنامه مشخص شده تا پايان آذر ماه ۹۱ تمام خودروهاي داخلي بايد با استاندارد يورو۴ روانه بازار شوند و در هر ماه رشد چند درصدي براي رسيدن به برنامه پيش بيني شده است. او با يادآوري اين كه با اتمام برنامه زمان بندي شماره گذاري خودروهاي با استاندارد قبلي يورو۲ ممنوع خواهد شد، همراهي خودروسازان را در اين راستا مثبت ارزيابي مي كند. «شاعري» معاون سازمان محيط زيست نيز اعلام كرده است شماره گذاري خودروهاي وارداتي و توليد داخلي به استثناي خودروهاي دوگانه توليد داخل از ابتداي سال ۹۲ صرفا در صورت كسب استاندارد يورو ۴ مجاز خواهد بود و نيروي انتظامي مكلف است از شماره گذاري خودروهاي با استانداردهاي پايين تر خودداري كند.
خودروهاي فرسوده
يكي از محورهاي مهم در طرح جامع كاهش آلودگي هواي كلان شهرها ممنوعيت تردد خودروهاي فرسوده است. به گفته معاون محيط انساني سازمان محيط زيست كشور براساس اين طرح نيروي انتظامي موظف است از ابتداي تيرماه سال ۹۱ از تردد وسايل نقليه فرسوده جلوگيري كند. در حالي كه به اعتقاد كارشناسان بيش از ۷۰ درصد منابع آلاينده هوا از طريق صنايع متحرك مانند خودرو و موتورسيكلت است و بيشترين مشكل ناشي از اين است كه اين وسايل نقليه دي اكسيدنيتروژن و ذرات آلي قابل تجزيه توليد مي كنند و تحت تاثير اشعه خورشيد به ازن (مهم ترين آلوده كننده هوا) تبديل مي شوند. با وجود آن كه اقدامات مهمي براي از رده خارج كردن يك ميليون خودرو سواري فرسوده در كشور انجام شده در طرح جامع كاهش آلودگي هوا نيز بر تسريع در جايگزيني خودروهاي فرسوده تاكيد شده است. به گفته رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان حفاظت محيط زيست پليس راهور از اول ماه جاري موظف است از تردد وسايل نقليه فرسوده جلوگيري كند و در اين راستا برنامه هايي در كلان شهرها اجرا مي شود و از اين بابت فعلا مشكلي پيش رو نداريم.
افزايش ناوگان حمل و نقل عمومي
يكي از محورهاي اساسي طرح جامع كاهش آلودگي هوا در كلان شهرها افزايش سهم حمل و نقل عمومي با تقويت ناوگان حمل و نقل همگاني است. معاون محيط انساني سازمان محيط زيست با بيان اين كه سهم حمل و نقل عمومي در ۸ كلان شهر كشور تا پايان برنامه ۵ ساله توسعه بايد دست كم هر سال ۵ درصد نسبت به سال پيش از آن افزايش يابد، مي گويد:مسئوليت اجراي اين بند بر عهده وزارت كشور و همكاري شهرداري هاست. اما شهرداران كلان شهرها و مديران سازمان هاي حمل و نقل و ترافيك شهرداري هاي ۸ شهر آلوده كشور روند عملياتي شدن وعده دولت در تامين خودروهاي حمل و نقل عمومي به ويژه اتوبوس هاي گازسوز را كند ارزيابي مي كنند.
افزايش فضاي سبز
از ديگر محورهاي مرتبط با كاهش آلودگي هواي كلان شهرها افزايش سرانه فضاي سبز است و سرانه فضاي سبز شهري بايد تا پايان برنامه پنجم سالانه يك متر افزايش يابد. «امير فاتح وحدتي» از مسئولان اجراي طرح جامع كاهش آلودگي هوا در كلان شهرهاي كشور در اين باره مي گويد: موضوع فضاي سبز و اجراي كمربند سبز در بيشتر كلان شهرها جدي گرفته شده و با پي گيري شهرداري ها و سازمان حفاظت محيط زيست كارهاي خوبي انجام شده است و اميدواريم با تداوم اين روند شاهد تحقق اهداف برنامه باشيم. وي مي افزايد: در اين طرح وزارت كشور مكلف شده است با مشاركت و همكاري شهرداري ها برنامه زمان بندي اجراي ماده ۳۳ قانون اصلاح الگوي مصرف انرژي و مصوبه ۱۳۸۹ را در مورد ساماندهي معابر و تسهيل عبور و مرور عابران پياده و دوچرخه سواران تنظيم كند و پي گيري لازم را براي تحقق آن به عمل آورد و كارهاي خوبي هم در برخي شهرها شروع شده است. وي مي گويد: در زمينه حذف استفاده از «آزبست» هم از اول سال جاري ممنوعيت به كارگيري آن در توليدات مختلف اعمال شده است و معدود كارخانه هايي كه هنوز از آزبست آن هم فقط در توليد لوله استفاده مي كنند تا آخر شهريور ماه فرصت دارند خط توليد خود را تغيير دهند.
وي از برنامه ريزي براي هوشمندسازي موتورخانه ها و معاينه فني تجهيزات انرژي بر در ساختمان ها خبر مي دهد و مي افزايد: دستور عمل لازم در اين باره تدوين و براي دولت ارسال شده تا به تصويب برسد و براساس آن در كلان شهرها مجوز و تاييديه ساختمان ها صادر خواهد شد.
طرح پربار نيازمند حمايت
«يوسف رشيدي» مديرعامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران با تاكيد بر اين كه طرح جديد كاهش آلودگي هوا بسيار پربارتر از طرح قبلي است مي گويد: تنها نوشتن طرح نمي تواند تاثيري بر كاهش آلاينده ها و آلودگي هوا در كلان شهرها داشته باشد بلكه دستگاه هاي مربوط بايد تمام وظايف خود را به درستي انجام دهند و طرح هم ضمانت اجرايي داشته باشد و دولت از آن حمايت كند. به گفته وي اگر چه طرح قبلي ناتمام رها شد ولي طرح جديد كه الزامات بيشتري به خصوص براي توسعه حمل و نقل عمومي دارد مي تواند در كاهش آلودگي هواي كلان شهرها به ويژه تهران نقش موثري ايفا كند. وي لزوم دخالت جدي پليس در جلوگيري از تردد خودروهاي فرسوده را طبق اين طرح از اول ماه جاري خاطرنشان مي كند و مي افزايد: با گذشت ۳ ماه از سال هنوز كاتاليست در معاينات فني خودروها كنترل نمي شود و دستورعملي هم براي اين موضوع به مراكز معاينه فني ابلاغ نشده است.
از بودجه هنوز خبري نيست
تحقق اهداف، برنامه و طرح ها نيازمند تامين به موقع اعتبارات و هزينه كرد درست آن است. اگر چه در اجراي طرح جامع كاهش آلودگي هوا در ۸ كلان شهر كشور بار به دوش وزارت خانه ها و سازمان هاي مختلفي است ولي هنوز اعتبارات اين طرح ابلاغ نشده است. «اميرفاتح وحدتي» رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست كشور اوايل تير ماه امسال به ما گفت: همان طور كه اطلاع داريد به دليل تاخير درتصويب بودجه كل كشور براي سال ۹۱ و از طرفي پايان عمر مجلس هشتم و آغاز به كار مجلس نهم هنوز اعتبارات و بودجه سال ۹۱ ابلاغ نشده است. وي با اشاره به اين كه اعتبارات مربوط به اجراي بندهاي طرح جامع كاهش آلودگي هوا در اعتبارات هر يك از دستگاه هاي اجرايي مرتبط با طرح ديده شده است يادآور شد: هنوز بودجه سازمان ها براي سال ۹۱ تخصيص نيافته است. او در عين حال تصريح كرد: با اين حال فعاليت هاي اجرايي و عملياتي تمام استان ها درباره اين طرح شروع و طرح جامع وارد مرحله اجرايي خود شده است.
دولت همت كند
عضو هيئت رئيسه مجلس نهم نيز با تاكيد بر اين كه اجراي طرح هايي مانند طرح جامع كاهش آلودگي كلان شهرها تنها نيازمند يك مدير و توليت خاص است، گفت: اين متولي بايد به گونه اي عمل كند كه همه سازمان و دستگاه ها پاسخ گوي اقدامات خود باشند. به گزارش خبرگزاري خانه ملت «سيدشريف حسيني» با بيان اين كه طرح جامع كاهش آلودگي هواي كلان شهرها و شهر تهران توسط دولت اجرايي نشده است، افزود: متاسفانه با وجود ايجاد آلودگي هاي شديد در شهرهاي پرجمعيت كشور دولت هنوز اين طرح را ابلاغ نكرده است.
نماينده مردم اهواز در دوره نهم مجلس شوراي اسلامي، طرح جامع كاهش آلودگي هواي كلان شهرها را مثبت ارزيابي كرد و گفت: اجراي مناسب اين طرح به طور حتم در كاهش آلودگي هواي كلان شهرها نقش به سزايي دارد. وي ادامه داد: ارتقاي دانش فني در موتور خودرو، ارتقاي كيفيت سوخت، توسعه حمل و نقل عمومي، حل و يا كاهش ترافيك شهر تهران، توسعه فضاي سبز، ساماندهي معاينه فني خودرو، آموزش همگاني به شهروندان و نصب و اجباري كردن كاتاليست ها در خودروها از مهم ترين محورهاي اين طرح به شمار مي آيد. وي با تاكيد بر اين كه كنترل آلودگي هواي كلان شهرها تلاش دوچندان مسئولان را مي طلبد، گفت: براساس قانون شرح وظايف همه سازمان هاي مرتبط با آلودگي هواي كلان شهرها تعيين شده است، اين در حالي است كه سازمان هايي مانند محيط زيست، شهرداري، وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نفت به تعهدات خود پاي بند نيستند. حسيني با بيان اين كه بحران آلودگي، سلامت مردم كشور را به خطر انداخته است، گفت: متاسفانه آلودگي كلان شهرها به ويژه در اهواز، تهران، رشت، تبريز و اصفهان موجب افزايش مرگ و مير و بروز بيماري هاي قلبي شده است. عضو ناظر هيئت رئيسه مجلس نهم، مشكل اصلي طرح جامع كاهش آلودگي كلان شهرها را كمبود اعتبار خواند و افزود: دولت اگر خواستار اجراي اين طرح و كاهش آلودگي است بايد اعتبار لازم اين طرح را اختصاص دهد. آلودگي هوا در كلان شهرهاي كشور زخم كهنه و دردي مزمن است كه نسخه هاي تجويز شده براي علاج آن تاكنون افاقه نكرده است، ۱۲ سال قبل هم برنامه جامع كاهش آلودگي هوا طراحي و تدوين شد و با گذشت يك دهه و اتمام عمر آن در بسياري از موارد اجرايي نشد و باز مسئولان طرح جديدي ارائه كردند تا با ۱۳ محور و ۳۳ برنامه شايد گرهي بگشايند و آلودگي هواي كلان شهرها را كه تهديدكننده سلامت شهروندان است به حداقل ممكن برسانند. اگر اين طرح هم بدون حمايت رها شود شاهد افزايش آلودگي هوا خواهيم بود.
چكيده گزارش
طرح جديد كاهش آلودگي هواي كلان شهرهاي كشور پس از يك سال كار كارشناسي اواخر پارسال تصويب شد و از ابتداي سال ۹۱ قابليت اجرا يافت و نيز رئيس مركز ملي هوا و تغيير اقليم سازمان محيط زيست آذرماه ۹۰ از اجراي كامل اين طرح از پايان فروردين ماه ۹۱ خبر داده بود. بيش از ۳ماه از سال ۹۱ مي گذرد و شواهد امر حاكي است اين طرح جامع به دلايل مختلفي از جمله تامين نشدن اعتبارات آن طور كه بايد و شايد اجرايي نشده است. اگر چه مسئولان در سازمان حفاظت محيط زيست روند عملياتي شدن آن را مثبت ارزيابي مي كنند ولي همچنان تردد خودروهاي فرسوده در معابر كلان شهرها، تاخير در انجام معاينات فني، نبود سوخت استاندارد يورو۴ در جايگاه هاي عرضه فرآورده هاي نفتي، كمبودهاي اساسي در ناوگان حمل و نقل عمومي كلان شهرها ادامه دارد و آلودگي هوا در كلان شهرها سلامت هموطنان را تهديد مي كند. براي عملياتي شدن اين طرح كه دومين برنامه جامع در ۲دهه اخير است عزم و حمايت جدي دولت در كنار هماهنگي دستگاه هاي مرتبط و تامين اعتبار كافي ضروري است.
شنبه|ا|24|ا|تير|ا|1391
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]
-
گوناگون
پربازدیدترینها